Minden zárat kinyitnak - Indul a jubileumi szezon a Sóstói Múzeumfaluban

2014. március 25. 12:28 - Észak-Alföld 2.

1979. Emlékszünk még? Sóstófürdőn szeptemberben érett be a két évtizedes munka gyümölcse: megnyitott a Sóstói Múzeumfalu! A kezdetben bemutatott szatmári és rétközi tájegység 35 év alatt még hárommal egészült ki. A terület 9 hektárra,  az épületek száma pedig több mint százra nőtt. Fejlődésük azóta is folyamatos. Árpád-kori falu felépítésével, nagyrendezvények és kiállítások egész sorával, kedvezményekkel ünnepelik méltó módon ezt a kerek évfordulót. A múzeumfalu együtt jubilál látogatóival!

Egy teljes esztendőre arculatot váltanak. Ennek részeként felfrissül a logó, a szatócsbolt kemencében sült, írott jubileumi mézeskalácsot kínál majd.

A 7 hónapos nyitva tartás ideje alatt 35. születésnapjukon is várják látogatóikat, mert biztosítják ─ akár rendezvénynap alkalmával ─ az egyszeri ingyenes belépésüket az intézménybe. A többi korosztályról sem feledkeznek meg: minden 35 ezredik látogatónkat ajándékcsomaggal lepik meg!
Az elmúlt szép pillanatokra havonta frissülő tablókiállítással emlékeznek.

Ősszel dupla eseménnyel koronázzák meg a kerek évfordulót: először szeptember 13-án, „Kóstolja meg…!”című gasztrokavalkád alkalmával avatnak a múltba tekintő, interaktív időszaki kiállítást, majd október 5-én új egységüket, az árpád-kori falut korabeli hangulat közepette mutatják be közönségnek.

Április elsejétől nyitva tartanak. Ünnepeljenek velük, egy teljes éven át!

A húsvét második napján megrendezett népszokás-bemutató hagyományosan a Sóstói Múzeumfalu évadnyitó rendezvénye. A népi hiedelmek, hagyományok köré felépített jeles napi program népművészeti kirakodóvásárral, utcaszínházzal, folklórprogrammal és eltérő felekezetek húsvéti asztalait bemutató kamara-kiállításokkal egészül ki. A nap folyamán a hagyományos húsvéti locsolkodásra is sort kerítenek.

Bővebb információ itt.

Sostoi Muzeumfalu_Falusi Húsvét.JPG

Szólj hozzá!
Címkék: Múzeumfalu

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr705878023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása