Júliusi programkavalkád Debrecenben

2014. július 17. 13:37 - Észak-Alföld 2.

Ha még nem jártál Kelet-Magyarország egyik legnagyobb nyári fesztiválján, itt az ideje. campus.jpg

A könnyűzenei élet hazai és külföldi nagyságainak koncertjeit is élvezhetjük a Campus Fesztiválon július 23-27. között Debrecenben, a Nagyerdőn.
Néhány név a fellépők közül: Quimby, Rúzsa Magdi, Punnany Massif, Tankcsapda, Wankelmut, Vad Fruttik ... és még sokan mások. A fesztivál részletes programja itt.

Keresd az Észak-alföldi turisztikai ajánlatokat is!

 

Ugyanezen a hétvégén, július 25-27. között a  Debreceni Nyár keretében a Debreceni Jazznapok koncertjeit is élvezhetik a műfaj kedvelői a felújított Nagyerdei Szabadtéri Színpadon.
A Debreceni Jazznapok az egyik legrangosabb jazz esemény Közép-Európában. A rendezvényen a jazz legkülönbözőbb stílusait játszó hazai- és világsztárok lépnek színpadra.
Részletes program a www.debrecenijazznapok.hu oldalon.

 

Bartok Bela nemzetkozi korusverseny.jpg

A következő héten a  Bartók Béla XXVI. Nemzetközi Kórusverseny és Folklórfesztivál a komolyzene kedvelőinek ígér remek időtöltést július 30. és augusztus 3. között.
„Ha fiatalok akarunk maradni, mindennap olvassunk egy el egy verset, hallgassunk egy kis zenét, nézzünk meg egy festményt, és amennyiben lehetséges, tegyünk valami jót.” (Johann Wolfgang von Goethe)
Különösen érvényes ez így ötvenen túl, mely tisztes korba a messze földön híres debreceni kórusverseny is lépett. Az idei versengésen mintegy 20 énekkar méretteti meg magát a világ minden tájáról. Napközben a Kölcsey Központban zajlanak a versenyek, esténként azonban a Nagytemplom mögötti Emlékkertet szállják meg a kórusok, hogy felvillantsanak valamit hazájuk folklór hagyományaiból, Izlandtól Kanadán át Venezueláig. Szabadidejükben az énekesek jótékonysági koncertekkel kedveskednek kórházakban és idős-otthonokban, vasárnap délelőtt pedig a liturgiák menetét színesítik a város templomaiban. Remek muzsikát és komoly izgalmakat ígér a nagydíjas verseny, melyet a Bartók Rádió élőben közvetít, a díjkiosztó és záróünnepség pedig várhatóan nagy mulatságba csap át a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon.
A rendezvény részletes programja ide kattintva érhető el.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr126510215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása