A dió hazája, Milota

2014. július 21. 14:07 - Észak-Alföld 2.

A Nemzetközi Diófesztivál olyan gasztronómiai rendezvény, amely az országosan elismert, világhírű termékhez az M10-es milotai dióhoz kötődik. A rendezvényre ellátogatva megismerhetjük, sőt meg is kóstolhatjuk a már rég elfeledett dióból készült ételeket.

2014. Július 26-27., Milota


dió-1024x682.jpg
A Diófesztiválon szemtanúi lehetünk, hogyan sülnek a kemencében a finomabbnál-finomabb diós sütemények, illetve megismerkedhetünk a zöld dió befőtt elkészítésének hagyományos módjával is. A rendezvény keretein belül megvalósuló főzőverseny alapfeltétele a diós sütemény készítése.
A fesztivál kulturális programokban is bővelkedik, hagyományőrző együttesek, tánccsoportok, népdalkörök gondoskodnak a látogatók szórakoztatásáról. A nap folyamán híres sztárvendégek is fellépnek, akik garantáltan emlékezetes előadásokkal szórakoztatják majd a közönséget.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr436497159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása