Zenei Napok Nyírbátorban

2014. július 28. 15:31 - Észak-Alföld 2.

Augusztus 2. és 20. között a nagyszerű előadóknak, művészeti együtteseknek köszönhetően, ismét a „zene ünnepe” lesz Nyírbátorban.


A három hétvégén átívelő Nyírbátori Zenei Napok több izgalmas zenei csemegét kínál. A 2014-es repertoárban szerepel a régi filmslágereket, kuplékat, táncdalokat mívesen hangszerelt cigányzene kíséretében előadó Budapest Bár.
Közönség elé lép a Kossuth-díjas, stílusteremtő Csík Zenekar, a magyar népzenei élet meghatározó szereplője.
Ősi helyszínen, a Református Műemlék Templomban ad koncertet a világjáró Magyar Virtuózok Kamarazenekar, Szenthelyi Miklós hegedűművész vezetésével. S itt szólaltatják meg magyar és kortárs szerzők műveit a Kodály Filharmonikusok Debrecenből.
A reneszánsz és a barokk stílus vonóshagyományait képviseli a Szalka Consort vonószenekar.
A helyi művészeti élet reprezentánsa a Nyírbátori Koncertfúvószenekar, a VI. Nyírbátori Fúvószenekari Találkozó szervezője és egyik fellépője.

Nyirbator_reformatus_templom.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr176529767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása