Jászberényi ajánló

2014. július 29. 15:24 - Észak-Alföld 2.

Ha szeretjük a mézet, érdemes Jászberénybe látogatni augusztus 2-án, ekkor rendezik meg a Nemzetközi Mézvásárt, mely Magyarország legnagyobb méhészeti rendezvénye. Alig ér véget, máris kezdődik a Kisebbségek Folklór Fesztiválja, azaz a Csángó Fesztivál, melyen megismerhetjük a magyar nyelvhatár legkeletibb peremén élő magyar kisebbségnek, a csángó magyaroknak a sajátos kultúráját, emellett zenés, táncos felvonulás, gálaműsorok, folklórműsorok, viselet bemutatók, népzenei koncertek, kézműves bemutatók, táncház és egyéb rendezvények teszik emlékezetessé a fesztivált.              

 Nemzetközi Mézvásár és Méhésztalálkozó, augusztus 2.   
Csángó Fesztivál, augusztus 5-10.

Jászberényben járva nem szabad kihagyni a Jász Múzeumot, itt őrzik ugyanis a jászok legféltettebb kincsét, a 12. század második feléből származó, 43 cm hosszú, elefántcsontból készült, díszesen faragott, híres Jászkürtöt, amelyet a 16. század óta Lehel kürtjeként is emlegetnek. Bővebb információ itt érhető el.

Lehel-kürt - Jászberény.jpg

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr846529681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása