Programkavalkád szeptember első hétvégéjén

2014. augusztus 29. 13:46 - Észak-Alföld 2.

A strandolós időszaknak úgy tűnik vége, de kesergésre semmi ok. Szeptember első hétvégéjén színesebbnél színesebb programokkal tölthetjük el a szabadidőt az Észak-Alföldön.

Hajdúböszörményben Bezermeni Vigasságok Gasztronómiai Napot rendeznek szeptember 6-án.
Keresik „a Hajdúság legjobb chef-ét” profi, amatőr, vadász és tanuló szakácsok között, valamint a „Legjobb fakanálforgató chéf csatában”megmérethetik magukat a profi és tanuló szakácsok.
Mária napi dübbencs sütő versenyt hirdetnek a sütni kedvelőknek. Ételkészítési bemutatót is tartanak, melyen Gajdán Antal olimpiai ezüstérmes szakács és Gajdán Attila olimpiai bronzérmes szakács elkészítik a Bezermeni ragulevest. Egész nap kulturális rendezvények, sportversenyek, ügyességi versenyek, kiállítások, bemutatók, gasztroturisztikai vendégek stb. várják az érdeklődőket.

Szolnokon ismét Régi idők tere, szeptember 5-6-án. Élmények téren és időben! Piaci forgatag, vásár és mulatság a Kossuth téren. A rendezvényen számos csodát, mesét, játékot, herkentyűt és ketyerét láthatunk, hallhatunk!
Pénteken délutántól egészen szombat estig a régi idők hangulatát idézi Szolnok főtere - kézművesekkel, árusokkal, vásári mutatványosokkal, verklissel. Az apróbbak szórakoztatásáról a Tarisznyás Műhely népi játszóháza, csúzlizda, szekrényjátékok, bodéjátékok, körhinta és számtalan kézműves gondoskodik. Kádár Ferkó fotószínháza szórakoztatja egész nap a nagyérdeműt. Többek között lesz kosárfonás, gyöngyékszer készítés, fafaragás, üvegfúvás, ólomöntés, agyagozás, csuhéfonás. A tanyaudvaron régi, feledésbe merült használati tárgyakkal, házkörüli eszközökkel ismerkedhetünk. Megnyitja kapuit a Régiségek vására, ahol mindenki találhat kedvére valót. Újra repül a sólyom a belvárosban, szól az üllő a kovács kalapácsa alatt és olvad az üveg az üvegfújó kezében. Az éhes és szomjas vendégeket a térre felépített fogadó helyben sütött étkeivel, és remek kávéházával várja. A vásári forgatagban találkozhatunk mutatványosokkal, zsonglőrökkel, cirkuszi társulattal és gólyalábasokkal. Lajos bácsit farba rúghatjuk, a mini cirkusz életébe beleszólhatunk, a Bábakukucson keresztül a mesék világba juthatunk. A vásártéren lesz bábelőadás, mikromágia és élő zene.

Nyírbátorban a Rock, Blues-és Gasztrofesztiválon bulizhatunk egy jót szeptember 5-6-án.
Négy év kihagyás után folytatódik az élőzenét kedvelők nagy örömére Nyírbátori Rock-, Blues- és Gasztro Fesztivál a megszokott, de mára már megújult szép, összkomfortos helyen, a Sárkány Gyógyfürdő és Kempingben. A hagyományokhoz híven motoros felvonulással indul a szombati program, majd motoros áldásosztással folytatódik ökumenikus szertartás keretében. Mindkét nap a helyi zenekarok kezdenek, majd jönnek a vendégek: a Smith Rock Family és az Ölveti Blues Band Debrecenből, a G Jam Project Mátészalkáról, a Cool Rock Band Nyíregyházáról. Késő este pedig a különleges zenei csemegék: Ferenczi György és a Racka Jam, Vörös István és a Prognózis, Török Ádám és a Mini, valamint a Felka Jam. A gasztronómiai különlegességekről a Magyar Népi Ízőrzők Lovagrendje gondoskodik népi étkek kóstolással egybekötött bemutatójával.

Újra fogunkra való ételekkel, italokkal és programokkal telik meg szeptember első hétvégéjén a debreceni főtér a Töltött Ételek Hétvégéjén. Minden lesz, ami töltött: töltött húsos palacsinta, töltött káposzta, töltött csirkemell, töltött csirkecomb, töltött lángos, töltött csülök és persze nem maradhatnak el a töltött desszertek sem. Az ínyenc ételek mellé a borokat 5 hazai híres pincészet kínálja, a klasszikus nedűk mellett igazi újdonságokat is kóstolhatnak majd a borok kedvelői - ilyen például a csipkebor.
Ha pedig már úrrá lettünk az éhségen és szomjúságon, kezdődhet a szeptemberi fieszta. Koncertek, divatbemutatók, country- és westerntánc, hastánc, majorette-bemutatók és megannyi más program péntektől vasárnapig.

Szeptember 6-án Hajdúszoboszló  a Birka- és Slambucfőző Örömnapra várja a látogatókat.
Az örömnapot elsősorban azzal a céllal szervezik, hogy hirdesse a magyar gasztronómia – ezen belül is Hajdúszoboszló és térségének – sajátos ételreceptjeit, bemutassa a szabadtéri főzés kultúráját. A jó hangulat a magyar ízek elengedhetetlen kísérője, melyet szórakoztató programok is kísérnek a repülőtér területén felállított színpadon.

Birka- és Slambucfőző Örömnap_Hajduszoboszlo.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr896633043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása