Az Agórában a Szolnoki Tourinform Iroda

2014. szeptember 01. 15:10 - Észak-Alföld 2.

Szeptember 1-jétől Szolnok vadiúj multifunkcionális épületében, az Agorában várják az információra éhes vendéket a Tourinform iroda munkatársai.

Agora_toronx.jpgAugusztus 30-án, a Szolnok Napja rendezvénysorozat keretében modern kulturális központtal is gazdagodott a megyeszékhely. Kulturális és közművelődési tevékenységeknek, a civil élet eseményeinek, valamint az egészséges életmóddal összefüggő programoknak biztosít új, építészetileg is izgalmas teret az Agora terminál multifunkcionális kulturális központ. A  négyszintes, csaknem 3800 négyzetméteres épületegyüttes munkálatai 2011-ben kezdődtek, az új intézményt híd köti össze az Aba-Novák Kulturális Központtal.

Az új épület földszintjén kapott helyet a Tourinform Iroda is. A tágas irodában helyi és országos progra­mokról, eseményekről, látnivalókról, szálláshelyekről, vendéglátóhelyekről találunk hasznos tippeket, információkat, kiadványokat, ezen kívül szép kézműves dolgokat (pl. kérész=Tiszavirág mintás tatyót, mobiltartót...)  is vásárolhatunk.

Az épület szomszédságában egy mindenki által szabadon látogatható óriás kaleidoszkópot is kialakítottak, amelynek belsejében visszatükröződő vizuális kompozíció a környező terek, épületek, parkok képeinek töredékeiből épül fel. Sötétedést követően a kaleidoszkóp belsejéből világító színes fények vetülnek ki a parkra és a Terminál épületére. A toronyból harangjáték is szól, mellette látványmedence is épült.
A főbejárat előtt  kapott helyet a város új bronzszobra, Szabó György alkotása a Curriculum vitae címet viseli.

Agora.jpgKép forrása

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr916655413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása