Gulyás vagy Bioétel? gasztro élmények Észak-Alföldön

2014. szeptember 12. 12:30 - Észak-Alföld 2.

Szeptember második hétvégéjén is a bőség zavara van fesztiválok tekintetében az Észak-Alföldön. Ha gulyást szeretnénk enni, irány Szolnok, a Gulyás fővárosa. Ha bioételekre vágyunk, Hajdúszoboszlón a helyünk. Ha pedig a nagyvilág ízeit szeretnénk megkóstolni, menjünk Nyíregyházára. Nézzük a  részleteket.

Szolnoki Gulyásfesztivál, 2014. szeptember 11-14.
Kiemelt főző és kulturális fesztivál nap: szeptember 13-14.!

A gulyás az Alföld egyik legjellegzetesebb eledele. Mikszáth Kálmán írta több, mint 110 évvel ezelőtt: “Nem szabad tehát a magyar konyhát pusztulni hagyni!”
Többszáz bográcsban rotyog ismételten a gulyás Szolnokon szeptember második hétvégéjén a 16. alkalommal megrendezett Szolnoki Gulyásfesztiválon.
A Szolnoki Gulyásfesztivál 1999-ben indult útjára. Az elmúlt évek során a Gulyásfesztiválon száz egynéhány bográcsról indulva átlépték a hétszázat. Nemes versengésben mérik majd össze főzőtudományokat a gulyásfőző versenyben induló csapatok, emellett számtalan koncert, szórakoztató családi és gyermekprogram várja a vendégeket majd. Ezért is, és egy tál finom gulyásért is érdemes lesz ezen a szeptemberi hétvégén Szolnokra utazni. Részletek a
www.magyargulyas.hu oldalon.

 Bioétel és Borfesztivál, Hajdúszoboszló, szeptember 12-14.

A rendezvényen bio alapanyagokból helyben készült ételkülönlegességek, finomságok kóstolása közben kiváló magyar pincészetek boraival ismerkedhetünk meg. A háromnapos rendezvényt népzenei és néptáncbemutatók, könnyű- és komolyzenei koncertek, valamint a bio életformát népszerűsíthető kísérőprogramok egészítik ki.
Mindhárom napon: Bio ételkóstoló, bio termelők bemutatkozása, tradicionális magyar borvidékek seregszemléje• Crux Alba középkori hagyományőrzők bemutatói, korabeli látványkonyha és főzőverseny • Kézműves és kreatív gyermekfoglalkozások • Egészségsátor. Részletes program itt található.

"Kóstolja meg...!", Nyíregyháza, szeptember 13.

Ízkavalkád a Múzeumfaluban. A forgatagban kapható táj jelegű ételek ezúttal nemcsak történelmi határainkon belülről, hanem a világ minden szegletéből kóstolhatóak lesznek, egy-egy terület földrajzi eredetvédettséggel bíró pálinkafajtáival karöltve. www.muzeumfalu.hu

Ha ez még nem lenne elég, a Hortobágyon is találunk kedvünkre való programot a hétvégén.
Hortobágyi Pásztorok és Magyar Hagyományőrző Pásztorkutyások Találkozója, szeptember 13., www.magyarpasztorkutya.hu
A Hortobágyi Vadaspark Napja, szeptember 13-14. www.hnp.hu

Jó szórakozást!

Szolnoki gulyasfesztival_4.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr996637765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása