Nyíregyházi állatpark - a szeretet jegyében

2014. november 24. 13:31 - Észak-Alföld

Idén is lesz 100 Ft-os nap a szeretet jegyében!
November 29-én, szombaton 100 Ft-os belépőjegyet kell csak váltani, amivel 9:00-15:00 között várnak mindenkit az Állatparkban!

Ha megteheted, vigyél egy ajándékot ami lehet bármilyen csekélység, csak mások számára használható dolog legyen (játék, ruhanemű, könyv,tartós élelmiszer, tisztítószer stb.), amivel örömet szerezhetsz annak, akinek nincs mit tennie a fa alá. Az így összegyűlt ajándékokat rászoruló családoknak juttatják el!

 -dsc3781-4127.JPGA kis szitatunga. Forrás: http://www.sostozoo.hu

 Néhány állatkerti újdonság:

- Ritka antilopfaj született nemrég az Állatparkban! A Tarzan ösvényének legifjabb lakója a szitatunga (Tragelaphus spekei), így a kis bikával már 10 főre növekedett a Nyíregyházi Állatpark szitatunga állománya, akik grevy zebrákkal, nyársas antilopokkal, strucokkal, nagy kudukkal és rotchild zsiráfokkal élnek egy különleges fekete kontinens élővilágát bemutató kifutórendszerben.

- Az Állatparkban él Európa legidősebb sziamangja. Az Európai Állatkertek Szövetsége minden évben feltérképezi az európai állományt, és kiderült, hogy a legidősebb sziamang a Nyíregyházi Állatparkban él. A sziamangok (Hylobates syndactylus) átlagéletkora 25 év, így Finita az 51 évével igazi matuzsálemnek számít. Levelekkel, érett gyümölcsökkel táplálkozik, de olykor madártojás, rovarok és kisebb gerinceseket is fogyaszt.

- Zebra csikó született az Állatparkban november elején. Az Állatpark hatalmas, az afrikai szavannát idéző állatbemutatója nagy népszerűségnek örvend: az orrszarvúcsalád és az alföldi zebrák együtt igazán különleges látványt nyújtanak, mától pedig már a kis zebrakancát is megcsodálhatják a látogatók.  Az országban egyedüliként itt tartanak egy három fős grevy zebra csapatot s a most született csikóval 11 egyedre nőtt az alföldi zebra állomány.

Látogassatok el Ti is a sóstói üdülőövezetben, a  tölgyerdő mélyén található, remek élményeket biztosító Állatparkba és fedezzétek fel a sokszínű állatvilágot. Nem fogtok csalódni! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr866928515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása