Tiszavirágzás, 2015. június 19-i nap eseménye

2015. június 23. 15:26 - Észak-Alföld

Nem kevesebben jöttek el a mai vezetett túránkra, mint tegnap. Tehát, 80 fő körül jöttünk össze. Az előadás elkezdésekor eleredt az eső, szerencsére nem komolyan, mert mire vége lett, már el is állt. Fél hat körül érkeztünk a kikötőbe kocsival, és utánunk akik nem tudtak gyalogolni 2 kilométert. A sirályok szokásos veszett sebességgel röpködtek alacsonyan a víz felett, majd pár perc múlva az inokai strand feletti kanyarban összegyűltek, és ott röpködtek. Ez is minden nap így történt, ott laktak jól, és már feljebb, felénk már nem is jöttek. A virágzás a tegnapihoz hasonló dinamikával zajlott, és ugyanazon a pontokon voltak a nagyobb kérészgócok. A napi virágzás csúcs olyan 7 óra körül alakult ki, és 8 óra körül le is futott. A tegnapihoz képest, becsléseink szerint ¼ részel csökkent a populáció. A résztvevők elégedettséggel nyilatkoztak a látottakról és a szervezésről.

Holnap még egy vezetett túránk lesz azok számára, akik csak hétvégén tudnak eljönni. Kérészrajzást még biztosan látunk, de a mai tapasztalatok szerint, a virágzás csúcshoz hasonlítva, vélhetően fele kérészt fogunk már csak látni.Szóval szombaton is várjuk Önöket! Azt követően pedig megírjuk idei utólsó bejegyzésünket, és bízunk a 2016-os év hasonló szépségeiben!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr537558700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása