Kiselefánt után kisteve, Nyíregyházán

2015. június 24. 13:44 - Észak-Alföld

Korábbi bejegyzésünkben beszámoltunk a múlt heti szenzációról, amikor is afrikai elefánt született Nyíregyházán. Most meg egy kétpúpú teve csikó (Camelus bactrianus) világrajöveteléről kaptunk híradást, aki hétfőn született a Nyíregyházi Állatpark Ázsia élővilágát bemutató területén az ország legnépesebb, 12 tagot számláló teve csapatában. Világra jövetelét vendégeink is végignézhették, hiszen - 12 hónapnyi vemhesség után - a látogatási időszakban született a hatalmas teve kifutóban. 

_dsc4592.JPG 

_dsc4602.JPG

_dsc4717.JPG

 A csikó különlegessége, hogy míg az anyaállat barna színű, a kis kanca  az apja színét örökölve fehér bundájú. A jelenleg 2 napos állat ideje nagy részét anyja mellett tölti, de már ismerkedik a külvilággal, s a csapat többi tagjával is. A kb 30kg-os teve lány hosszú, vékony lábaival és aprócska púpjaival jóval elmarad a felnőttek méretétől. Ha megnő, testtömege elérheti majd az 500kg-ot is.

ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG TEVEKOMALÁNY!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr697569912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása