20 éves a Nyíregyházi Állatpark

2016. április 19. 07:22 - Észak-Alföld

Két évtizede már hogy megnyitotta kapuit a Nyíregyházi Állatpark, ezért idén különleges szülinapi meglepetésekkel várják a vendégeket. Az ünnep jegyében minden hónap 20-án valamilyen érdekes programmal, látványossággal kedveskednek a látogatóknak.

andok.jpgOrmányos család

Andok kalandok és Ausztrál kifutó - a két idei szenzáció

Az park idei újdonsága és egyben a 2016-os év szenzációja a húsvéttól látogatható Andok kalandok, amely elsősorban Dél- Amerika és az Andok állatvilágát mutatja be, nem mindennapi módon. A több mint 20 faj közel 100 egyedét sajátos körülmények között, kalandparkszerűen a lombkorona magasságából tekinthetik meg a látogatók.

A függőhidakon keresztül haladva a nanduk, a jaguárok, a kapucinus majmok, a játékos ormányos medvék vagy az alpakák életébe éppúgy bepillantást nyerhetnek a vendégek, mint az Andok jellegzetes medvefajának, a pápaszemes medvék csapatának mindennapjaiba. Az állatbemutató első újszülöttjét, a csíkos kis tapírt (aki mamájával él) húsvéttól már a nagyérdemű is megtekintheti.

masolat_2_011_tapir.jpgKérek egy puszikát....

Persze az újdonságoknak se szeri se száma, hiszen áprilisban nyílik az Ausztrál kifutó, ahol a legnagyobb ma élő erszényes állatokkal a vörös óriáskengurukkal éppúgy találkozhatunk majd, mint az ausztráliai vadkutyákkal, a dingókkal.

Szülinapi akció! 

Egy különleges akcióra is érdemes odafigyelni! Azoknak, akik 1996-ban születtek s idén 20 évesek, - csakúgy, mint az állatpark- szinte ingyen léphetnek be a parkba, 2016 április elsejétől egész évben. Csupán 200 Ft-os regisztrációs jegyet kell venniük, miután a bejáratnál valamilyen igazolvánnyal igazolták életkorukat.

Maradhatunk még egy napot

A szálláskínálat is bővült, hiszen az Állatpark üzemeltetésébe került a Sóstói erdő szélén található Ózoon Hotel is, ami az ország második állatkerti szállodája lesz, a szintén Állatparkos Hotel Dzsungel mellett.

Európa legjobbjai között

A 20 évvel ezelőtti néhány tízezer látogató ma már bejön egy hosszú hétvégén, hiszen közel 450.000-en voltak az elmúlt évben. Tavaly Európa legjobbja lett az 500 ezer látogatószám alatti állatkertek kategóriájában a Nyíregyházi Állatpark, amire igazán büszkék vagyunk!

Itt beszélgettünk erről az állatkert igazgatójával>>> EURÓPA LEGJOBB ÁLLATKERTJE LETT A NYÍREGYHÁZA ZOO 

Ócenáriumi pillanat

Szólj hozzá!
Címkék: Nyíregyháza

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr658643300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása