Gyűrűsfarkú maki bébik születtek Nyíregyházán!

2016. április 27. 15:54 - Észak-Alföld

Egy napon belül négy aprócska katta, azaz gyűrűsfarkú maki született a Nyíregyházi Állatparkban. A kölykök között egy ikerpár is van.

_dsc1379.JPG

 A kis állatok 4,5 hónapnyi vemhesség után jöttek a világra. Míg eleinte anyjuk hasán csimpaszkodva töltötték mindennapjaikat, a jelenleg, 1 hónapos állatok már általában a felnőttek hátán lovagolnak. A csoport minden nőstény tagja részt vesz a kicsik nevelésében, sőt az anyák egymás között is cserélgetik a kölyköket. A katták általában egyetlen utódot hoznak világra, de az ikerszülés sem ritkaság. A Nyíregyházi Állatparkban ugyancsak van a kicsik között ikerpár is.

Madagaszkár című animációs filmből ismert állatok könnyen felismerhetőek hosszú, gyűrűs mintázatú farkukról,- innen a magyar nevük is - amelyet járás közben magasra emelnek. 

Madagaszkár déli és délnyugati részén fekvő erdőkben honosak, s a többi makihoz képest sokat tartózkodnak a talajon. Az egyik legszembetűnőbb társas viselkedésük, a közös napfürdőzés a kora reggeli órákban.

A Nyíregyházi Állatparkban két gyűrűsfarkú maki család él: a nagyobb tenyészcsapatban egy ivarérett hím él nőstényeivel – ebben  a családban 3 kölyök született, míg a kisebb csapat – melyek közé a vendégek is bemehetnek – egy aprósággal gazdagodott.

_dsc1501.JPG

Mivel a szaporodási időszak meghatározott s a csoportban még van termékeny nőstény, valószínűleg a közeljövőben még nagyobb létszámú lesz, a jelenleg 24 főt számláló nyíregyházi maki csapat.

 

 

 

Szólj hozzá!

20 éves a Nyíregyházi Állatpark

2016. április 19. 07:22 - Észak-Alföld

Két évtizede már hogy megnyitotta kapuit a Nyíregyházi Állatpark, ezért idén különleges szülinapi meglepetésekkel várják a vendégeket. Az ünnep jegyében minden hónap 20-án valamilyen érdekes programmal, látványossággal kedveskednek a látogatóknak.

andok.jpgOrmányos család

Andok kalandok és Ausztrál kifutó - a két idei szenzáció

Az park idei újdonsága és egyben a 2016-os év szenzációja a húsvéttól látogatható Andok kalandok, amely elsősorban Dél- Amerika és az Andok állatvilágát mutatja be, nem mindennapi módon. A több mint 20 faj közel 100 egyedét sajátos körülmények között, kalandparkszerűen a lombkorona magasságából tekinthetik meg a látogatók.

A függőhidakon keresztül haladva a nanduk, a jaguárok, a kapucinus majmok, a játékos ormányos medvék vagy az alpakák életébe éppúgy bepillantást nyerhetnek a vendégek, mint az Andok jellegzetes medvefajának, a pápaszemes medvék csapatának mindennapjaiba. Az állatbemutató első újszülöttjét, a csíkos kis tapírt (aki mamájával él) húsvéttól már a nagyérdemű is megtekintheti.

masolat_2_011_tapir.jpgKérek egy puszikát....

Persze az újdonságoknak se szeri se száma, hiszen áprilisban nyílik az Ausztrál kifutó, ahol a legnagyobb ma élő erszényes állatokkal a vörös óriáskengurukkal éppúgy találkozhatunk majd, mint az ausztráliai vadkutyákkal, a dingókkal.

Szülinapi akció! 

Egy különleges akcióra is érdemes odafigyelni! Azoknak, akik 1996-ban születtek s idén 20 évesek, - csakúgy, mint az állatpark- szinte ingyen léphetnek be a parkba, 2016 április elsejétől egész évben. Csupán 200 Ft-os regisztrációs jegyet kell venniük, miután a bejáratnál valamilyen igazolvánnyal igazolták életkorukat.

Maradhatunk még egy napot

A szálláskínálat is bővült, hiszen az Állatpark üzemeltetésébe került a Sóstói erdő szélén található Ózoon Hotel is, ami az ország második állatkerti szállodája lesz, a szintén Állatparkos Hotel Dzsungel mellett.

Európa legjobbjai között

A 20 évvel ezelőtti néhány tízezer látogató ma már bejön egy hosszú hétvégén, hiszen közel 450.000-en voltak az elmúlt évben. Tavaly Európa legjobbja lett az 500 ezer látogatószám alatti állatkertek kategóriájában a Nyíregyházi Állatpark, amire igazán büszkék vagyunk!

Itt beszélgettünk erről az állatkert igazgatójával>>> EURÓPA LEGJOBB ÁLLATKERTJE LETT A NYÍREGYHÁZA ZOO 

Ócenáriumi pillanat

Szólj hozzá!
Címkék: Nyíregyháza

Gyümölcsös Kalandok Derecskén

2016. március 31. 06:56 - Észak-Alföld

A híres Derecskei Gyümölcsösben április 16-17-én illatos és látványos virágzással várnak mindenkit a Gyümölcsös Kalandok nevű Élménykert programon Derecskén, Debrecentől 18 kilométerre. Lesznek nagyon jó programok, mint az Ízmester képzés, traktoros kisvonatozás, gyümölcskóstoló és vásár is. - 100% ökobio!

gyumolcsvadasz.jpg

Idén tavasszal az élménykert program főszereplője, Ince gyümölcskirályfi lesz, akit különböző kalandokon keresztül kísérhetünk. A kalandoroknak új feladatokkal és kihívásokkal kell megbirkózniuk, hogy végül elnyerjék méltó jutalmukat. Emellett próbára tehetik ízlésüket Ízmester Villámképzésünkön, megismerkedhetnek a tavaszi kerti munkákkal, megtudhatják a meggyültetés és metszés fortélyait is. A szabadtéri programok mellett ínyenc tavaszi fogások várják a megfáradt kerti kalandorokat a vendéglőben!

gyumolcsos_kalandok_meghivo.jpg

A traktorvontatású kisvonat utasai idén is élményekben gazdag napot tölthetnek a csodálatosan virágzó gyümölcsfák között.

A részvétel díjmentes, de online regisztráció hoz kötött.

Regisztrálni itt lehet

Semmiképpen ne hagyjuk ki a jó csárdaebédet!

Amiből lekvárt, abból pálinkát is lehet főzni. Itt gyűjtöttük össze a térség legjobb pálinkázóit

Szólj hozzá!

Tavaszi programajánló

2016. február 18. 12:02 - Észak-Alföld

A tavasz első napsugaraival együtt elrajtolnak a szabadtéri rendezvényeink is, amelyekből össze is szedtünk egy friss tavaszi csokorra valót.

Szolnoki Csata, Hadijáték, 2016. március 5.,Tisza-part, Szolnok    

szolnoki_csata3.jpg

Másfél évszázad elteltével, minden év márciusában újra dörög az ágyú, ropog a sortűz, és lovas vitézek vágtáznak Szolnokon. A hadijátékon felelevenítik az 1848-49-es forradalom és szabadságharc téli hadjáratának március 5-i ütközetét. A Szolnoki Csatát újravívják-játsszák korhű egyenruhába öltözött gyalogosok, dragonyosok és huszárok.

www.agoraszolnok.hu

Szoboszlói Toros Napok, 2016. március 11-13., Szent István Park, Hajdúszoboszló

A Szoboszlói Toros napok nyitja meg a hajdúszoboszlói gasztrokulturális programok sorát a 2016-os évben is! A rendezvény célja a hagyományaink ápolása, a régmúlt disznóvágások hangulatának felidézése! A fesztiválon számos népi és táj jellegű étel mellett, lelket melengető magyar pálinkák és borok is szerepelnek a gasztronómiai kínálatban a változatos programok mellett!

toros_napok_hajduszoboszlo.jpg

Fald fel Szoboszlót! Toros ételek kritikus mennyiségben!

http://hajduszoboszlo.hu/rendezvenyek/szoboszloi-toros-napok

 

Szolnoki Országos Vasútmodell Kiállítás, 2016. március 12-15., Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, Szolnok

A Magyarországon felállított legnagyobb analog H0-s modulrendszerrel, terepasztalokkal, lekicsinyített vasútvonalakkal és városnéző kisvonattal várják az érdeklődőket.

www.agoraszolnok.hu

 

Húsvéti Locsolkodás, 2016. március 26. Hajdúböszörményi Tájházak, Hajdúböszörmény

Játszóház, vetélkedők, húsvéti játékok, népszokások és ételek, kicsiknek és nagyoknak.

www.hajduboszormenyi-tajhazak.eu

 

Szólj hozzá!

5 jó disznótoros fesztivál februárban

2016. január 21. 15:07 - Észak-Alföld

Válogatásunk apropóját egy örökzöld téma adja, ami nem más, mint a disznótorozás.
A hízóvágásokhoz kapcsolódó személyes élményeinkről ebben a cikkünkben emlékeztünk, elmélkedtünk.

disznotor.JPG

Hagyományos Hajdúsági Disznótor |  Hajdúböszörményi Tájházak - február 06.

A rendezvény a hajdúsági disznótor népi hagyományait és kulináris különlegességeit mutatja be, hagyományőrző programokkal, népművészeti bemutatókkal, disznótoros és kemencés ételek kóstolójával. Bővebb információ 

Ajaki Farsangi Disznótoros | Ajak Fesztiválközpont - február 13. 

A téli népszokások bemutatása a farsang és a disznótoros hagyományain keresztül.
Bővebb információ

Kevi Böllértalálkozó | Túrkeve - február 12-13.  

A Túrkevére látogatók betekintést nyerhetnek a húsfeldolgozás teljes folyamatába a szúrástól a kolbásztöltésig. A résztvevő böllérek által készített ételeket folyamatosan megkóstolhatják az érdeklődők, így hagymás sült vért, hurkát, kolbászt, orjalevest, toros káposztát - és a többi - kínálnak a vendégeknek. Bővebb információ

dsc_0901.jpgKevi Böllértalálkozó @Árvai Attila - mutedesign.hu 

Helyi Termékek Vására – Városi Disznótor | Szolnok, Agóra előtti tér -  február 14.
  

Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendezik meg Szolnok belvárosában a városi disznótort, bemutatva ezzel a máig élő vidéki hagyományokat, a disznótorozás minden lépését. Ugyanezen a napon, ugyanitt 8-14 óráig, helyi és térségi termelők várják szeretettel saját kiváló termékeikkel a vásárlókat.
Bővebb információ

Szoboszlói Toros Napok | Hajdúszoboszló, Szent István Park - március 4-6.

A Szoboszlói Toros napok nyitja meg a hajdúszoboszlói gasztrokulturális programok sorát a 2016-os évben is. A rendezvény célja a hagyományaink ápolása, a régmúlt disznóvágások hangulatának felidézése. A fesztiválon számos népi és táj jellegű étel mellett, lelket melengető magyar pálinkák és borok is szerepelnek a gasztronómiai kínálatban. Bővebb információ

gastro_banner.jpg

Szólj hozzá!

Megújul a Dégenfeld Kastély Baktalórántházán

2015. december 21. 10:59 - Tencsi

A több mint 500 millió forint értékű beruházás, az „ Interaktív múzeum kialakítása a baktalórántházai Dégenfeld Kastélyban" című ÉAOP-2.1.1/A.I-12 azonosítószámú pályázat keretében, az Európai Unió és a hazai költségvetés finanszírozásával valósul meg.
Az 1840-1850 között, késő klasszicista stílusban épült Dégenfeld Kastély egy fallal övezett, természetvédelmi területnek nyilvánított park mélyén található. A baktalórántházai kastély mintegy 20 éve áll kihasználatlanul, pedig nemcsak az épületben, de az azt körülvevő 12 hektáros kastélyparkban is óriási turisztikai potenciál rejlik. Baktalórántháza Város Önkormányzatának célja, hogy a kastélyban 2016 tavaszától egy olyan innovatív technikai megoldások használatán alapuló helytörténeti, néprajzi, természettudományi múzeum kialakítására kerüljön sor, amely interaktív informatikai eszközökön keresztül, szórakoztatással egybekötött információt legyen képes a látogatóknak átadni. 
 
 
A projekt keretében bemutatásra kerül többek között Baktalórántháza múltja a bronzkortól a honfoglaláson és államalapításon keresztül, a Hunyadiak korán és a Rákóczi-szabadságharcon át egészen a XIX. századig, az épület és a park kultúr–és építéstörténeti múltja. Kiállításainkban emléket állítunk a kastélyt építő Barkóczy Ferencnek, valamint a Károlyi családnak és a névadó gróf Dégenfeld Imrének. A különböző termekben megtekinthetők lesznek a korabeli bútorok és használati tárgyak, a vadászat, agrászat kellékei, és betekintést nyújtunk a nemesi élethez és szórakozáshoz szorosan kapcsolódó szalonok, korabeli ruhák és divat világába.
 
 
A múzeum a XXI. század technikáját hívja segítségül a korabeli élet megismertetésére: egyedi alkalmazások, szoftverek fejlesztésével modern táblagépek kameraképén a virtuálisan felépített világot prezentálják. A kiállítás megtekintésének befejezésével pedig a látogatók digitális üzeneteket hagyhatnak a közösségi oldalak számára.
Hazánkban jelenleg kevés az ehhez hasonló – hangoszlopokkal, mozgásérzékelő padlóval, Kinect vezérlővel felszerelt – interaktív múzeum, amely egyúttal igényes kulturális kikapcsolódást és egyedülálló élményt kínál az érdeklődőknek, fiataloknak és idősebbeknek egyaránt.

Hivatalos weboldal: degenfeldmuzeum.hu
Szólj hozzá!

Újabb minősített Ifjúsági Szálláshelyek!

2015. november 12. 08:42 - Észak-Alföld

 

zsak.jpgA debreceni MEDIKUS HOSTEL és OEC WEST HOSTEL lett a soron következő 3 hátizsákos minősítéssel rendelkező ifjúsági szálláshelyünk.

2015. júniusában helyszíni ellenőrzést tartott a Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetsége a két Hostelben, amelynek eredményeként a Nemzetgazdasági Minisztérium 3 hátizsákos minősítést hagyott jóvá. Az ifjúsági szálláshelyek kategóriákba sorolásával mindenki a saját igényeinek megfelelő szállást választhatja, azzal a garanciával, hogy a vendéglátás és a hely minősége, az ígértekkel azonos színvonalú lesz.

A MEDIKUS és OEC WEST HOSTEL a Debreceni Egyetem Klinikák I- es telepén, fákkal övezett, csodálatos, csendes környezetben található.

Az OEC WEST HOSTEL kiválóan alkalmas olyan Vendégek számára, akik speciális orvosi kivizsgálásra, kezelésekre, kontrollra érkeznek hozzátartozóikkal, illetve a rezidensek és az Egyetemen gyakorlati képzésben résztvevők is előszeretettel veszik igénybe.

Július és augusztus hónapban további 105db háromágyas szobát biztosítanak az épület másik szárnyában. A MEDIKUS HOSTEL (régi nevén DOTE II. sz. kollégium), mely 2008-ban került felújításra diák és felnőtt csoportok, konferenciák résztvevői számára.

24 órás recepciós szolgálat, biztonsági szolgálat, széfhasználat, parkolási lehetőség, mosodai szolgáltatás, kávézó és koreai jellegű étterem biztosítja A Vendégek kényelmét. Lehetőség van reggeli és félpanziós ellátás igénybevételére.

Az OEC WEST HOSTEL a Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetségének tagja. Látogassanak el Debrecenbe és válasszák igényes, kedvező ár kategóriájú Ifjúsági Szálláshelyünket!

A minősítésről és a védjegyről bővebb információ: www.miszsz.hu

 

Szólj hozzá!

Egész évben éhezni? Na, neee!

2015. október 16. 09:25 - Észak-Alföld

Lassan nyakunkon a november 11., Márton napjával. És, hogy is tartja a mondás? "Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik…"Ugye nem ezt akarod?

Na, de kezdjük kicsit messzebbről!

tuba_tanya.jpg

Márton napja –november 11.- a 40 napos karácsonyi böjt előtti utolsó ünnepnap, ezért régebben ezen a napon rendszeresek voltak a lakomák, bálok, vásárok. Ilyenkor eleink nagy evés-ivást rendeztek, hogy a következő esztendőben is bőven ehessenek, ihassanak. A lakmározásnak kedvezett az is, hogy a hagyomány szerint ilyenkor nem volt szabad takarítani, mosni, teregetni, mert ez a jószág pusztulását okozta. Novemberben már le lehetett vágni a tömött libát, ezért a Márton-napi ételek jellemzően libafogások, így például libaleves, libasült párolt káposztával. Szokás volt, hogy a liba húsából, mégpedig a hátsó részéből, küldenek a papnak is, innen ered a „püspökfalat” kifejezés.

A Márton-napi lúdvacsora után Márton poharával, vagyis a novemberre éppen kiforrott újborral szokás koccintani. Úgy tartották, a minél több ivással egyre több erőt és egészséget töltenek magukba. A bor és a liba néha össze is kapcsolódott, német nyelvterületen a 12. században a Márton-napi ludat „szüreti vagy préslibának” is nevezték. Talán innen ered a mondás is, miszerint; „A bornak szent Márton a bírája”, amit lehet úgy is érteni, hogy ilyenkor már iható az újbor.

Márton napjához sok más mondás is kapcsolódik, pl.: „Ha Márton fehér lovon jön, enyhe tél, ha barnán, kemény tél várható.” – vagyis az aznapi időjárás ellenkezője lesz igaz egész télre. Ugyanezt állítja egy másik megfogalmazás is, ami így szól: „Márton napján, ha a lúd jégen jár, akkor karácsonykor vízben poroszkál.”.

Észak-Alföldön napjainkban is több helyen tisztelegnek a Márton-napi hagyománynak, gondoskodva arról, hogy mindenki kedvére egyen-igyon, lakmározva vigadjon! Ezekből a rendezvényekből kínálunk most néhányat:

Márton Napi Libalakoma Egri Borcsillagokkal, Debrecen

  1. november 6-8

Ezen a hétvégén Debrecen Város, Eger Városa és a Fanny-Line Kft. közös szervezésében a III. Márton Napi Népi Hagyományoké a Kossuth tér. Debrecen központjában, látványkonyhákban készülnek majd a hagyományőrző ízletes libaételek. Megkóstolhatjuk a hagymás libamáj csíkokat, a savanyú libalevest, a májas libahurkát, a töltött káposztát libahússal, de az édesszájúak is találnak kedvükre valót a kínálatban: meggyes pite, házi csőröge és varga béles várja a vendégeket. Hogy ne maradjon szomjas a jóllakott vendég: egri borászatok kínálják finom nedűiket. A három napos rendezvény kulturális műsoraiban Eger és Debrecen város művészeti életével ismerkedhet meg a közönség.

Márton-napi vigasságok, Nyíregyháza

  1. november 7.

A Sóstói Múzeumfalu évzáró rendezvényén az új bor és a libákból készült finomságok kóstolása mellett ismét bemutatkoznak a skanzen mesterei, népművészeti vásárt szerveznek, és az oda látogató (báj)gúnárok, és tojók, libás játékokon, vetélkedőkön tehetik próbára ügyességüket. Libaszépségverseny idén is lesz, melyre jó előre várják a nevezéseket.

 muzeumfalu_nyiregyhaza_2.jpg

Márton-napi libalakoma, Hajdúszoboszló

  1. november 13-15.

A hajdúszoboszlói Márton Napi Libalakoma az év záró gasztrokulturális eseménye az alföldi fürdővárosban, mely november második hétvégéjén kerül megrendezésre. A három napos rendezvényen a vendéglátók újborral és libából készült ételek széles választékával várnak téged és családodat is. A kiváló ízek mellett a szórakozást a változatos programok kavalkádja garantálja. Mindemellett pedig az idei „Év fürdője” címmel is büszkélkedő hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőkomplexum szolgáltatásaival is kényeztetheted tested lelked, melyre nagy szükséged van a téli időszakban. Érdemes már most lefoglalni a szálláshelyet a Márton Napi Libalakoma idejére, hiszen Hajdúszoboszlón, egy helyen, egyszerre lesz megtapasztalható a gyógyító víz ereje, a hajdúsági ízek gazdagsága és a pihenés áldásos hatása.

Márton-napi libator, Hajdúböszörmény

  1. november 07.

A Hajdúböszörményi Tájházakban családi délutánt szerveznek, finom libás ételekkel, utcaszínházzal és ludas népi játékokkal.

I. Spirit Márton Napi Liba Ramazuri, Hajdúböszörmény

2015. november 07-14.

Egy kis programízelítő: A Spirit Szabadidőközpontban egész nap libaételek az asztalon, libaszépségverseny; libákat 2015.11.07-én 11 órakor a Spirit Szabadidőközpont udvarán lehet bemutatni. A legszebb libák gazdáit jutalomban részesítik. Lesz még libatojás dobó ügyességi verseny, és rajzverseny.

Jó étvágyat, kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Szólj hozzá!

Nem mindennapi esemény Szolnokon

2015. október 07. 13:11 - Észak-Alföld

Nemzetközi Tudományos Filmfesztivál Szolnok – hamarosan!

256 film, közülük 55 versenyfilm 4 nap alatt 2015. október 15-18-ig Szolnokon, a Nemzetközi Tudományos Filmfesztiválon a Tisza Moziban.

filmszemle.jpg

Kéz a kézben jár a tudomány a művészettel. Különleges felfedezések, a természet szépségei tudományos köntösben, történelmi események felidézése, globális kérdések és pszichológiai megközelítések. Dokumentumfilm, természetfilm, játékfilmes elemek. Egyszóval sokszínűség jellemzi idén is a szolnoki Nemzetközi Tudományos Filmfesztivált.

A fesztiválra nevezett filmek közül 19 a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával készült.

A versenyprogramba kerülő 55 film közül néhány:

Everglades – A vízjárta vadon, Vad Szigetköz - A szárazföldi delta olyan természetfilmek, amelyeket tátott szájjal nézhet, aki igazi vizuális élményt vár.

A gyógyítás területén kalandozik többféle téma és megközelítés. A Lyme, a kór, amely már több ezer éve velünk él. A hetvenes években egy connecticuti kisváros több gyereke rejtélyesen megbetegedéséről mindenki másként vélekedett. A településről kapta a nevét a betegség. A bennünk rejlő védelem a vérkeringésben működő természetes tumorellenes védelem felfedezése és annak bizonyítása. Egy hangsor vibroakusztikus alkalmazását mutatja be különböző terápiás szakterületeken a Hangok szárnyán. A kenguru komplexus azzal a kérdéssel foglalkozik, hogy a fejlődésben visszamaradt gyermek a szülőtől mikor és hogyan képes, képes-e egyáltalán függetlenedni.

A globális kérdések köre modern felfogásban, azaz hogyan épül fel egy virtuális világ a valósban a Nagyvilági adatok – A digitalizált bolygó.

Az vagy amit megeszel – e téma kérdések özönét veti fel, ha arra gondolunk, hogy a jóléttel növekszik az igény a minőségi ételek fogyasztására, de a tömeggyártás következtében a táplálék forrásától távol került a fogyasztó. Fókuszban a helyzethez vezető körülmények, az előnyök, hátrányok. (Globál menü)

Klasszikus tudományosnak nevezhető alkotás a Rosetta, az üstökösvadász: utazás az élet eredetéhez. A Meglepő matematika azt juttatja eszünkbe, de jó lenne, ha így oktatnák az iskolában ezt a tudományt.

A tartótiszt teljesen új szemszögből mutatja be a Kádár-korszak állambiztonsági munkájának egy szeletét.

A versenyprogram vetítése a fesztivál első három napján 9-19 óráig a Tisza Mozi „A” termében tart, miközben információs vetítésekre a „B” teremben kerül sor.

Nem mellékesen: Minden program ingyenesen látogatható!

Bővebb információ, a filmszemle katalógusa ITT. és www.tiszamozi.hu oldalon

 

Szólj hozzá!

Ismert, és elismert Észak-alföldi fürdők

2015. október 06. 11:46 - Észak-Alföld

Szeptember 30-án lezárult az idén első alkalommal megrendezett „Az Év Fürdője” közönségszavazás, amelynek elsődleges célja az volt, hogy ráirányítsa a figyelmet a magyarországi termál és gyógyvízkincsre, illetve az erre épült fürdőkre.

A hajdúszoboszlói Hungarospa lett az abszolút győztes, amely nem csak az ország, de egyben Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, és itt található Közép-Európa legnagyobb épített medencéje is. A szavazásból kiderült, a szolgáltatások minőségével is sokan elégedettek.

AquaPalace_tom.jpgAqua-Palace, Hajdúszoboszló

Az Év Feltörekvő Fürdője 2015 címet idén szintén egy Észak-alföldi fürdő szerezte meg. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ kapta ezt a kitüntető elismerést.

 vmm_1740.jpgCserkeszőlő

A Helyiek Kedvenc Fürdője 2015 címet a tiszakécskei Kerekdombi Termálfürdő (Dél-Alföld) nyerte el. A Kecskemét közelében található, 2014-ben teljesen megújult fürdő egyik különlegessége az 50 fő befogadására alkalmas rönkszauna.

Az egyes kategóriák TOP15-ös listája ITT tekinthető meg.

Valamennyi nyertesnek, és helyezettnek gratulálunk!

 

Szólj hozzá!