Hirdetés

Tovább a Facebookra

2015.07.22. 08:44 Észak-Alföld

Cserkeszőlőn a világ legerősebb emberei

„Világ Legerősebb Emberei” Verseny

Időpont: 2015.08.01. (Szombat) 17:00-20:00

Helyszín: Cserkeszőlő Községi Sportpálya

5 ország 2 fős csapatai mérik össze erejüket!

Résztvevő országok:

- Szlovákia

- Lengyelország

- Románia

- Moldávia

- Magyarország

Versenyszámok: Gólyarakás, Súlyok cipelése távolságra, Gumiköpeny forgatás,Súlyok lépcsőn cipelése, súlyok nyakban cipelése

fekete_laszlo.jpg


Rendező: Fekete László

21:00 Sasvári Sándor Jászai Mari-díjas színművész musical estje

21:40 - 01:00 UNICUM zenekar

A rendezvényre a belépés díjtalan!

Szervező: Cserkeszőlő Községi Önkormányzat

A szervező a műsorváltozás jogát fenntartja!

Információ: programszervezes@cserkeszolo.hu

Szólj hozzá!


2015.07.20. 11:45 Észak-Alföld

A Nyíregyházi Állatparkból jelentjük

Böbe, a fóka mama 10.5 hónapnyi vemhesség után a napokban hozta világra kicsinyét, és az első pillanattól kezdve gondoskodóan neveli.

_dsc6981.JPG

Bár a fókák sok mindenben alkalmazkodtak a vízi életmódhoz-hiszen testük áramvonalas, orrnyílásaik zárhatók, végtagjaik pedig úszókká módosultak-, elléskor mégis a partra kell jönniük. A 8 kg-os, 60 cm hosszú borjú jól van, és anyjával és 4 éves testvérével Barackkal él közös medencében.

Az Atlanti- és a Csendes-óceán északi vizeiben honos állat testét a vizek alacsony hőmérsékletétől vastag bőr alatti zsírrétege védi meg. Bár mechanikai védelmet és tápanyagraktárt is jelent az állat számára, legfontosabb azonban a hőszigetelő szerep. Nem véletlen, hogy az emlősállatok világában a fókáknak van a legsűrűbb, leginkább zsírdús teje, hiszen a borjaknak gyorsan kell hőszigetelő zsírréteget növeszteniük.

A kicsit az első 6 hétben szoptatni fogja az anyja s mivel a tehéntejnél 12-13x zsírosabb tejjel fog táplálkozni a szoptatási időszak végére a bébi súly a duplájára fog nőni, míg a hossza nem fog változni.

Nőj nagyra kicsi fóka!

Érdekes, hogy szinte nincs olyan hét, hogy ne számolnánk be újabb és újabb állatkölyökről, akik a Nyíregyházi Állatparkban jöttek a világra. Most – a teljesség igénye nélkül-egy csokorba szedtük őket.

Az idei év sztárja az afrikai elefánt. A kis ormányost már látogatók is megtekinthetik, hiszen minden nap 10.00-15.00 között anyjával, Kwanzával a külső kifutóban tartózkodik.

_dsc4477.JPG

Érdemes hosszasan elidőzni a kifutók előtt, hiszen zsebből kikandikáló kenguruval is találkozhatunk vagy akár egy állat születését is végignézhetjük; ez történt  a kétpúpú teve kifutónál , ahol egy fehér tevekanca világrajövetelét és lábra állását nézhette végig a nagyközönség.

_dsc4592_1.JPG

A park nagy kedvencei a csíkos farkú katta  és a sárgaszakállas makik, akik kölykei leginkább aprócska manókra hasonlítanak—a kicsiket testközelben is megtekinthetjük, hiszen a  maki erdőkbe bárki beléphet s közöttük sétálhat.

_dsc0983.JPG

Szépen cseperedik a márciusban született törpevíziló is, s mivel  ennél a fajnál fogságban valamiért sokkal több nőstény születik, mint hím, így külön öröm, hogy kis bikáról van szó.

_dsc5594.JPG

Gyarapodik a Nyíregyházi  Állatpark rénszarvas állománya is, hiszen egy héten belül négy kis állat látott napvilágot. Hogy nyugodt körülmények között fejlődjenek, külön szarvas óvodát kerítettek el nekik. Amint azonban felerősödnek, csatlakoznak a tenyészcsapathoz, ami a picikkel együtt már 16 tagot számlál.

_dsc2974.JPG

Óriási kedvenc a Zöld piramis Ázsia ház orangután kölyke Ruti is, aki mindennapi bohóckodásával hatalmas mosolyokat fakaszt a látogatók arcán. Különlegessége a borneói orangután családnak, hogy közös kifutóban élnek Európa legidősebb sziamangjával Finitával, aki szinte pótnagyija lett a 2 éves állatnak.

_dsc3489.JPG

Bár az állatok utódgondozásába  legtöbbször nem kell beavatkozni, olykor azért segítségre szorulhatnak. Ilyenkor a gondozók veszik át a pótszülő szerepét,  például Kamilla, a zsiráfborjú nevelésébe kellett besegíteni.

_dsc0323.JPG

S a baba dömping még nem ért véget, hiszen számtalan kismama van az úszólábúak, a majmok, nagymacskák  és a patások között is…

Újak, és régi lakók, minden érdeklődőt szeretettel várnak a Nyíregyházi Állatparkban!

Szólj hozzá!


2015.07.15. 10:44 Észak-Alföld

Közkívánatra! Tiszavirágzás 2015 - Összefoglaló

tiszavirag_6_1.jpg

Egy év elteltével június elején újra várakozással telítődött az életünk. Szokás szerint a hónap első napjai még nem esélyesek a virágzásra, de azért „lenéztünk” a vízre. Már csak azért is, hogy tájékozódjunk, hogy a megfigyeléshez milyen állapotokat kell teremtenünk. A kikötő, az előző évekhez képest sokkal jobb állapotba került. Üzemeltetői teljesen átalakítják az eddigi rendszert, elmaradt földmunkákat pótolták, felújították a kikötői pontonokat, állandó révészt foglalkoztatnak, a kishajóhoz még egyet szereztek be, és a legnehezebb és leghosszadalmasabb munkát a hatósági engedélyezés rögös útján is a vége felé járnak.

Tavaly, még azt hittük, hogy hivatali szinten minden rendben lesz az idei tiszavirágzásra. Nem minden sikerült. Így hajónk se lett, ahogyan régen meg tudtuk szervezni, de a jövőre nézve azért nem vesztettük el a reményt, hiszen a hajók megvannak, egyszer tán csak a vízre kerülnek. Tettük, amit tehettünk, az eddig kialakított megfigyelő ösvényeket kitakarítottuk és rendszeresen figyeltük a vizet, hogy Önöket időben értesíteni tudjuk. A virágzás időpontjához közeledve szinte minden este leírtuk azt, amit láttunk.

Összefoglalva a történteket: A 2015-ös év tiszavirágzása nem volt egy kiemelkedően nagy rajzás. Nagyon vontatottan indult és az első igazán „virágos” napon (16. kedd) is csak egy jobb, olyan százezresnek becsült, előrajzásnak tűnt. Ekkor küldtük ki a meghívókat, hasonlóan a tavalyihoz, másnapra. Eddig szinte minden évben úgy alakult, hogy vagy az egész hétvége, vagy egy napja beleesett a meghirdetett három túranapunkba. Sokan jelezték, hogy esetleg szombaton is tarthatnánk még egy túranapot. A csütörtöki szép rajzáson felbuzdulva, még azt gondoltam, hogy lehetséges lesz a szombati sétánk.

Az első Önökkel töltött nap csak néhány százalékkal több tiszavirágot jelentett szerdán 17-én, az idő felhős és sötét volt, csak a rajzás végére sütött ki erőtlenül a nap, mielőtt a horizonton átbukott, de ekkor már a napi rajzáscsúcson túl voltunk. Alig negyven túrázónk volt, azok, akik hirtelen tudtak indulni.

Másnap, 18-án csütörtökön, ragyogó napsütésben már hat óra környékén megjelentek a hím kérészek, sejteni lehetett, hogy nagy virágzás következhet. Így is lett! Az előző napi százezres nagyságrendű repülést milliós váltotta fel. Igazi, előző évek rajzásaira emlékeztető nap volt. A túrára 81-en jelentkeztek, a kikötőben más irányból érkezettekkel és a gyerekekkel együtt kb. 120-an lehettünk. E napot jellemezte az intenzív parti „fiúzóna” és a folyó közepi felhősödés is bekövetkezett a „lányzónában”, viszont az előző évhez képest láthatóan kevesebb volt a tiszavirág, mert tavaly azt írtam, hogy a belátható 2 km összefüggő sárga szőnyeg, most csak a kikötő alsó, baloldalától számítva 100 méterre lévő, mindig is intenzív kérész telep volt nagyon aktív folt. A kikötő felső, jobbra eső szakaszán az előző évihez képest mérsékeltebb rajzás volt. Akik ezen a napon voltak, láthatták a tiszavirágzás csodáját!        

19-én pénteken 95-en voltunk. A rajzás intenzitása napi csúcsban kb 1/3 résszel csökkent. A rajzási központok még inkább kirajzolódtak, láthatóan a kikötő alatti kérésztelep volt aktív, hasonlóan az előző naphoz.

20-án 45-en jelentkeztek a túránkra. A megelőző felhívásunkban előre jeleztük, hogy már utórajzás várható, nagyon nagy rajzásra ne számítson senki, de kérészeket még fogunk látni. Az előző évek tapasztalataira alapozva gondoltam, hogy akár a csütörtöki rajzás fele is lehet a rovarszám, de az emberi számítások és logika nem a természet logikája. Másképpen zajlott, mint előre gondoltuk. Becsülhetően a csütörtöki rajzási csúcs egy negyede rajzott. Szerencsére azért volt némi bemutató vedlés a túrázók ruházatán, ami egy kicsit test közeli élményt hozott. Az esti szalonnasütés sajnos elmaradt, mert a túra végét egy alapos zápor mosta el.

Napi intenzitásban is eltért az idei az előző évek gyakorlatától, mert csak este fél hét táján kezdődött el (korábbi években fél hat környékén már megindult) és a csúcsát 7- negyed nyolc körül érte el, és fél kilencre szinte befejeződött.

Sokan visszajeleztek, leginkább a program szervezésével kapcsolatos megelégedettségüket kifejezve. Kérjük Önöket, hogy adják át hírét ennek a nagyszerű eseménynek és legyenek minél többen a jövőben, akik ilyen közelről szemlélhetnek egy természeti eseményt. Azoknak, akik részt vettek vezetett túráinkon itt szeretnénk megköszönni kulturált, természettisztelő magatartásukat!

Külön, és kiemelt köszönet Tálas Lászlónak, a kitartó főszervezőnek!

Egy év múlva, újra jelentkezünk;

Tiszavirágok & a Szervezők

Szólj hozzá!


2015.06.26. 10:36 Észak-Alföld

Van egy remek ajánlatunk jövő hétvégére!

SzamosFeszt - Népzenei, néptánc és blues fesztivál, CÉGÉNYDÁNYÁD, 2015. július 3-5.

 nevtelen.jpg

Programok:

A NEMESI PORTA ÉS PAJTASZÍNHÁZ UDVARÁN

Július 4-5-én 10.00 órától egész nap

 • Szatmári Feri gasztroblogger
 • Szatmári Biotermelők Vására
 • Készműves Udvar gyerekfoglalkozásokkal
 • Adj’ Isten Szatmárban ételkóstolók (Koca csoki, Véreshúrka csipsz, Háztáji tepertő)
 • Népi Kirakodóvásár
 • Kárpátaljai és Szatmári ételek kavalkádja
 • Népi Gyermekjátékok foglalkozásokkal
 • Báb és Utcaszínház
 • Adj' Isten Szatmárban termékek

Adj’ Isten Szatmárban programok:

 • „Lúszekerezz velünk! - Sétakocsikázás új lovas-kocsiainkkal
 • Felfedezőséta a Kende Kúria Ősparkban a Hortobágyi Nemzeti Park kalauzolásával
 • „Harcsa nézőben” - motoros élménycsónakázás a Szamos-folyón
 • Pálinka túra – Szatmári pálinkakóstolás a Panyolai Szilvóriumban

KENDE KÚRIA PARKBAN 16.00 ÓRÁTÓL KONCERTEK:

 1. július 3. (péntek)
 • Smith Rock Family (17,30)
 • Ölveti Blues Band (19,00)
 • Karmapirin (20,30
 • Deák Bill Gyula (22,00)

 

 1. július 4. (szombat)

10,00 óra

 • ÉAOP-2.1.1/A-1-12-2012-0033 számú „Újraéled a nemesség Szatmárban – A cégényi monostortól napjainkig” tárgyú turisztika projekt ünnepélyes megnyitója és sajtótájékoztatója
 • A pályázatban megvalósult Nemesi Porta és Kézműves Udvar avatóünnepsége és a Cifra szoba Mérából – Kalotaszegi kiállítás ünnepélyes megnyitása

 

Az ünnepséget megnyitja és a pályázatban megvalósult turisztikai létesítményeket átadja: Kövér László Magyarország Országgyűlésének elnöke

 • Közben: Szatmár Táncegyüttes műsora

 

16,00 órától

 • Kis Béres Táncegyüttes (16,00)
 • Szatmár Táncegyüttes (17,00)
 • Bakator Zenekar (18,30)
 • Cimbaliband koncert (20,00)
 • Ferenczi György és a Rackajam (21,30)

 

A produkciók között szatmári kocsmazene és táncház a Bakator zenekarral.

 1. július 5. (vasárnap)
 • Lókötő Táncegyüttes (16,00)
 • Gabrien Néptánc és Hagyományőrző Egyesület (17,00)
 • Takács Eszter Beat Band (18,00)
 • Nyírség Táncegyüttes (19,30)
 • Muzsikás Együttes kalotaszegi programmal (21,30)

A produkciók között szatmári kocsmazene és táncház a Bakator zenekarral.

Mindenkit szeretettel várnak a rendezők!

cd.jpg

Szólj hozzá!


2015.06.24. 13:44 Észak-Alföld

Kiselefánt után kisteve, Nyíregyházán

Korábbi bejegyzésünkben beszámoltunk a múlt heti szenzációról, amikor is afrikai elefánt született Nyíregyházán. Most meg egy kétpúpú teve csikó (Camelus bactrianus) világrajöveteléről kaptunk híradást, aki hétfőn született a Nyíregyházi Állatpark Ázsia élővilágát bemutató területén az ország legnépesebb, 12 tagot számláló teve csapatában. Világra jövetelét vendégeink is végignézhették, hiszen - 12 hónapnyi vemhesség után - a látogatási időszakban született a hatalmas teve kifutóban. 

_dsc4592.JPG 

_dsc4602.JPG

_dsc4717.JPG

 A csikó különlegessége, hogy míg az anyaállat barna színű, a kis kanca  az apja színét örökölve fehér bundájú. A jelenleg 2 napos állat ideje nagy részét anyja mellett tölti, de már ismerkedik a külvilággal, s a csapat többi tagjával is. A kb 30kg-os teve lány hosszú, vékony lábaival és aprócska púpjaival jóval elmarad a felnőttek méretétől. Ha megnő, testtömege elérheti majd az 500kg-ot is.

ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG TEVEKOMALÁNY!

 

Szólj hozzá!


2015.06.24. 08:51 Észak-Alföld

Elismerés a hortobágyi Fecskeháznak

zsak.jpgdr. Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára és Erdőháti Ágnes, a Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetségének (MISZSZ) elnöke adta át a nemrégiben a "hátizsákos" minősítést igazoló táblát és oklevelet, többek között  a hortobágyi Fecskeház Erdei Iskola és Ifjúsági Szálló részére.

A Fecskeház Erdei Iskola Hortobágy-Mátán, Hortobágy falutól körülbelül 2 km-re található. Az épület kényelmes, tiszta szobákkal, nagy parkkal rendelkezik. A szálláshely akár több napos tartózkodásra is alkalmas, összesen 34 fő elszállásolását teszi lehetővé, ideális kiindulópontként szolgál a puszta megismeréséhez.

A szálláshely április 15. és október 31. között tart nyitva, november 1-től 20 fő feletti csoportokat fogadnak.

Kapacitása :

• 5 db 2 ágyas zuhanyzós szoba

• 1 db 4 ágyas zuhanyzós szoba

• 1 db apartman 2 db 2 ágyas szobával

• 4 db 4 ágyas szoba

Az ifjúsági szálláshelyek "hátizsákos" tanúsító védjegyét a turizmusért felelős minisztérium hozta létre azzal a céllal, hogy garanciát nyújtson a szálláshely szolgáltatás minőségének, megfelelő szakmai színvonalára. A szálláshelyek minősítése a Magyarorzsági Ifjúsági Szállások Szövetsége (MISZSZ) által kidolgozott és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által jóváhagyott szakmai szempontrendszer alapján történik, ami alapján a Fecskeház két hátizsákos minősítést kapott. 

És, hogy mi minden vár bennünket idén nyáron Hortobágyon, azt megtudhatjuk ebben az összeállításunkban!

 

 

 

Szólj hozzá!


2015.06.23. 15:26 Észak-Alföld

Tiszavirágzás után elefántozunk - állati storyval folytatjuk

Pénteken este megszületett és mától már a kifutóban láthatja a nagyközönség a Nyíregyházi Állatpark afrikai elefánt bébijét. Az alig 100 kg-os csöppség fiú, és nevét majd a látogatók ötletei alapján választják ki.

2007-ben Nyíregyházán született meg Magyarország első afrikai elefánt bébije, aki ma már német állatkertben alapított családot. A mostani csöppség idén Európában az első afrikai elefánt gyerek, aki valószínűleg 5 évig marad Nyíregyházán a mamájával.  Az állatpark honlapján videót is láthatunk a bébiről.

A szerencse úgy hozta, hogy a látogatók 2013-ban lefényképezhették a mama Kwanza és a papa Jack párzását, így a nyíregyháziak a fogantatástól a születésig követni tudták egy kis elefánt világra jövetelét.

Íme Kwanza és Jack szerelmének gyümölcse;

_dsc4477.JPG

Szólj hozzá!


2015.06.23. 15:26 Észak-Alföld

Tiszavirágzás, 2015. június 19-i nap eseménye

Nem kevesebben jöttek el a mai vezetett túránkra, mint tegnap. Tehát, 80 fő körül jöttünk össze. Az előadás elkezdésekor eleredt az eső, szerencsére nem komolyan, mert mire vége lett, már el is állt. Fél hat körül érkeztünk a kikötőbe kocsival, és utánunk akik nem tudtak gyalogolni 2 kilométert. A sirályok szokásos veszett sebességgel röpködtek alacsonyan a víz felett, majd pár perc múlva az inokai strand feletti kanyarban összegyűltek, és ott röpködtek. Ez is minden nap így történt, ott laktak jól, és már feljebb, felénk már nem is jöttek. A virágzás a tegnapihoz hasonló dinamikával zajlott, és ugyanazon a pontokon voltak a nagyobb kérészgócok. A napi virágzás csúcs olyan 7 óra körül alakult ki, és 8 óra körül le is futott. A tegnapihoz képest, becsléseink szerint ¼ részel csökkent a populáció. A résztvevők elégedettséggel nyilatkoztak a látottakról és a szervezésről.

Holnap még egy vezetett túránk lesz azok számára, akik csak hétvégén tudnak eljönni. Kérészrajzást még biztosan látunk, de a mai tapasztalatok szerint, a virágzás csúcshoz hasonlítva, vélhetően fele kérészt fogunk már csak látni.Szóval szombaton is várjuk Önöket! Azt követően pedig megírjuk idei utólsó bejegyzésünket, és bízunk a 2016-os év hasonló szépségeiben!

Szólj hozzá!


2015.06.20. 08:17 Észak-Alföld

Tiszavirágzás, 2015. június 18-i történések napi összefoglalója

Ma meghirdetett túránk volt,  ami  a programnak megfelelően 16 órakor kezdődött. Mintegy 80 ember tudta magát szabaddá tenni. Volt már olyan évünk, amikor többen jöttek el és több turnusban kellett az ismeretterjesztő előadást megtartani. Soha nem tudjuk hányan indulnak neki a természet felfedezésének. Majdnem megtelt az előadóterem, mindenki kíváncsian figyelte a kérészek titkos életét. A társaság zöme gyalog indult le a kikötőbe, csak néhány autót kellett levezetnem a helyszínre, és páran késve érkeztek. 18 órára már mindenki elfoglalhatta a megfigyelő helyét. Több fotós társaság is bejelentkezett. Sikerült őket a megfelelő helyre irányítani, de voltak, akik gyakorlottan konkrét helyismerettel rendelkeztek már az előző évekből. Mivel autóval érkeztem már fél hatkor leshettem a vizet. Nem kellett sokáig várnom az első hím megjelenésére. Természetőr kollégámmal meg is jegyeztük, hogy ez csak jót jelenthet. Hat óra után a szokásos menetrend folyatódott, először a tiszakécskei oldalon a kikötő jobb oldalán jelentek meg pár tizes nagyságrendben a fiú kérészek, majd gyorsan dél felé terjedt a megjelenésük. Kb. egy kilométerre lefelé nagy sirály csapat lakmározott, hangosan rikácsolva jelezték, hogy jó zsákmányra akadtak. Fél hét táján egyre több első vedlésű hím egyed igyekezett a második vedlésre a part növényeire és az ott tartózkodó emberekre. Háromnegyed hétre benépesült a part menti  fiú kérészzóna, de a folyó közepén is nagy tömegben repült a lány szekció. A napi csúcs hét óra körül alakult ki, amikor becslésünk szerint több százezer egyed repülhetett, lehetséges, hogy a számuk inkább közelítette az egy milliót. A befejezés  háromnegyed nyolc táján kezdődött és kb. fél kilencre csendesült el a víz!


Holnap újabb túrára indulunk! Remélhetőleg hasonló egyedszámmal repülnek kedvenc virágaink. Az eddig eltelt virágos napokon egyre emelkedett a repülő egyedek száma. Elképzelhető, hogy ma volt a rajzás csúcsa,  de a holnapi napon  remélhetően még jelentős visszaesés nem fog bekövetkezni.Tervezzük, hogy azok számára, akik csak a hétvégén értek volna rá tiszavirág lesre, kellő számú visszajelzés esetén egy leszállóági túrát is beiktatnánk szombat estére. Kérjük azokat, akik ezt a lehetőséget igénybe szeretnék venni, írjanak egy válaszüzenetet.


Kiváló napunk volt! Reméljük, akik részt vettek felejthetetlen élményekkel tértek haza!

Szólj hozzá!


2015.06.18. 14:27 Észak-Alföld

Tiszavirágzás 2015. június 17-i események összefoglalója

Mint ilyenkor lenni szokott minden alkalommal, a túránk meghirdetésére kiküldött levelünk után, jönnek a kétségek: Ugyan jól határoztuk-e meg a meghívás időpontját? Ebben valamikor döntést kell hozni, ami már megtörtént és ezt követi a természetes belső reakciónk.

Szerencsére nem adtak okot a történések sokáig a kétkedésre, június 17-én, nem sokkal 18 óra után megjelentek az árnyékos tiszakécskei oldalon, szokásosan az első hím példányok, majd a virágzás déli irány felé terjedve 40 perc alatt átért a tiszainokai oldalra is. A kikötő alatt jelentek meg nagy számban a hím példányok, ahová kitisztított ösvényeket készítettünk. Hogy úgy mondjam évek alatt ezek az ösvények bejáratott helyek. Olyan területekre visznek, ahol mindig kiterjedt kérész telepek helyezkednek el a víz alatti agyagos partfalban. A virágzás intenzitása kb. este 19 órára érte el a napi csúcsát, amit összevetve az előző évekkel, megállapítható, hogy egyedszámban kevesebb kérész látható. Viszont volt már ennél sokkal rosszabb évünk, amikor 2010-ben egyáltalán nem virágzott a Tisza. Azoknak, akik még soha nem láttak tiszavirágzást, így is magával ragadó esemény. A tegnapi túránkon azok tudtak részt venni, akik gyorsan tudták magukat szabaddá tenni, vagy már nagyon várták a virágzás időpontját és azonnal félre tettek mindent. Negyven lelkes, élményekben gazdag emberrel lettünk többen ezen a napon.

Az elkövetkező napokra nézve, továbbra is csak azt tudjuk elmondani, amit mindig is elmondunk, hogy a történések békés szemlélői vagyunk, csak az történhet, amit a természet maga produkál, erre semmilyen hatással nem vagyunk. Alázattal próbáljuk közvetíteni Önök felé, amit észlelünk.

 

Szólj hozzá!