Hirdetés

blog_banner.jpg

Tovább a Facebookra

2014.11.20. 13:50 Észak-Alföld

Kiváló Minősítés a Debreceni Népi Együttesnek

A Debreceni Művelődési Központ Debreceni Népi Együttese Kiváló Minősítést szerzett a hazai néptáncmozgalom kétévente megrendezésre kerülő szakmai minősítő fórumán, a Néptáncosok Országos Bemutató Színpadán november 15-én, Százhalombattán.

Az előírásoknak megfelelően, a félórás, "A meglelt vigasz" című szerkesztett műsorukban az Aranybikát megidéző hangulatok mellett őrkői, kalotaszegi és felvidéki koreográfiákat mutattak be.
Az Együttes sorozatban immár ötödik alkalommal részesült a legmagasabb minősítésben, amely méltóképp koronázta meg ez évi teljesítményüket, hiszen a Néptáncantológián, majd a Fölszállott a Páva című televíziós műsorban való szereplés mellett még sok-sok sikeres fesztivál és gálaműsor tette felejthetetlenné a 2014-es esztendőt.
Gratulálunk!

dne2014 (2).jpg
Forrás: Debreceni Művelődési Központ, www.debrecenimuvkozpont.hu

Szólj hozzá!


2014.11.19. 14:02 Észak-Alföld

Szaunázni jó!

Szaunázni mindig jó, de az ősz, és főként a tél egyik legkellemesebb velejárója, hogy gyakrabban szaunázunk. Jólesik munka után, edzést követően, de egyszerűen testet-lelket melengető kikapcsolódásnak sem utolsó.

Tapasztald meg a különböző szauna szeánszok különleges hangulatát az Észak-Alföldi régió városaiban!
Néhány példa a térségből, ahol igazán ellazulhatsz:

Aquaticum Mediterrán Élményfürdő, Debrecen
Szaunaprogramok:
November 20. Frissítő illatok; Ánizsos bőrradír; Kávéhabos kényeztetés
November 21.  Távol-Kelet;   Jázminos bőrradír;  Vitaminbomba
November 22. Virágoskert; Citrus-mix; Kleopátra varázsa
November 23. Sörös felfrissülés; Besózva; Vadnyugati mézes

Az Aquaticum Gyógy- és Fürdőközpont az ország első természetvédelmi területén, Debrecen pihenőövezetében, a Nagyerdő szívében helyezkedik el. Az idén megújuló Fürdőközpont valamennyi generáció számára komplex szolgáltatást kínál. A szálloda mellett termálfürdő, strand, fedett mediterrán élményfürdő, szaunavilág, gyógyászati részleg, wellness-sziget, thai masszázscentrum, fogászati központ és diétás konyhával rendelkező étterem biztosítja a vendégek felhőtlen szórakozását, kikapcsolódását. További információ: www.aquaticum.hu

Kamilla Gyógy-, Termál- és Strandfürdő, Balmazújváros
Szauna maratonok:
December 6-7., Mikulás napi mézes felöntés
December 25-28., Karácsony illata felöntés

A balmazújvárosi fürdő Hajdú-Bihar megye ékszerdoboza. Az 1951 óta üzemelő és a 2000-es évektől folyamatosan fejlődő gyógy-, wellness- és szabadidő komplexum és ökofürdő, a családosok ideális kikapcsolódási helyszíne. Számos gyógyászati kezelés, wellness szolgáltatás és gyermekprogram vár minden vendéget, kisgyermektől a nagyszülőkig. http://www.kamillafurdo.hu

Kumánia Gyógy- és Strandfürdő, Kisújszállás
November 22. Brit kirándulás ( Wales csodái,  Skót felföldi bőrradír,  Ír whiskey-mézes bőrápolás)
November 23. Jégvarázs ( Frissítő fuvallat,  Jégvarázs bőrradír,  Kleopátra titka)
November 28-30. Szaunamaraton a magyarhertelendi termálfürdő magyar és világbajnok szaunamestereivel

Kisújszálláson először az 1930-as években kezdtek fúrásokat végezni, hogy gyógyító meleg vizet találjanak. Sikerrel is jártak a főút mellett. A mai helyen a 60-as évek végén épült strandfürdő. 2011-2012-ben a fürdő teljesen megújult, nőtt a fedett medencék száma, így már télen-nyáron elérhető. Emellett számos wellness szolgáltatással,éjszakai fürdőzéssel, szauna világgal, sportolási lehetőséggel (tenisz, strandfoci) és az OEP által támogatott fürdőgyógyászattal várják a látogatókat. http://www.kumania.hu 

szauna1_saunamaroc_ma_2014.jpgKép forrása

Martfű Termál SPA, Martfű
November 28. Szauna est (Citromos-sós felüdülés testnek és léleknek egyaránt, Csokoládés finomság, Jeges-mentolos hűsítés)

A közelmúltban Regionális Jelentőségű Gyógyfürdő minősítést kapott fürdő különleges párosítást ígér a látogatóknak. Gyógyulás, pihenés, aktív kikapcsolódást, sport egy helyen.
A hatalmas területű fedett fürdő épületben 5 medence található, egyedi, hangulatos wellness részleg-sóbarlang, szaunák, wellness és fitnesz terek és a gyermek játszóház is található a létesítményben. www.martfuspa.hu

Felejtsd el a mindennapok gondjait, relaxálj, tisztulj meg bármelyik szauna szeánsz segítségével! Nem fogod megbánni!

Szólj hozzá!

Címkék: Szauna


2014.11.12. 13:13 Észak-Alföld

Megszületett a Felső-Tisza-vidék új ékszerdoboza

Befejeződtek Vámosoroszi református templomában a restaurálási munkák. Az eredmények önmagukért beszélnek. Szinte megelevenedik a középkor. A felújítás a Magyarország-Románia Határmenti Együttműködési Programnak köszönhetően valósult meg.

Vámosoroszi is része a A Kárpát-medence egyik legjelentősebb örökségturisztikai útvonalának, a Középkori templomok útjának, melyet 62 páratlan szépségű középkori templom alkot.

A Középkori templomok útjáról minden információ:http://www.temple-tour.eu

1779870_775619782479155_4232161320487908566_n.jpg

  1267142_775620015812465_6904998092328301303_o.jpgForrás: http://www.temple-tour.eu 

Szólj hozzá!

Címkék: Középkori templomok útja


2014.11.11. 12:13 Észak-Alföld

Gyógyfürdő minősítést kapott Martfű

A Martfű Termál SPA életében jelentős előre lépés történt. A sikeres minősítési eljárás eredményeként Regionális Jelentőségű Gyógyfürdő minősítést,  illetve Gyógyszálló besorolást kaptak.

A minősítési eljárást követően küszöbön az OEP támogatású gyógykezelések indítása.
Az OEP szerződés megkötése folyamatban van, mely létrejötte után az alábbi kezelések lesznek majd elérhetők:
 - víz alatti csoportos gyógytorna
- iszappakolás
- víz alatti vízsugár masszázs
- medencés gyógyfürdő
- gyógymasszázs
- 18 év alattiak csoportos gyógyúszása

A csoportos gyógyúszás lehetősége a térségben hiányt pótol, hiszen kevés lehetőség adott ezen gyógyítási formára és rendkívül sok fiatal szorulna a kezelésre.

A Martfű Termál SPA az egész család részére kikapcsolódást biztosít.
Novemberben Télcsalogató Szauna esteket is rendeznek november 14. és 28-án, melyre a helyszín befogadóképessége miatt előzetes regeisztáció szükséges.

További információ a fürdőről és szálláshelyről, valamint a programokról a
www.martfuspa.hu
oldalon.

Martfu_Spa_1.jpgKép forrása: www.martfuspa.hu

Szólj hozzá!

Címkék: Martfű


2014.11.05. 14:45 Észak-Alföld

Csillagles a Rémvonattal

Halloween járat az év legRÉMségesebb estéjére.

2014. november 8.
Debrecen-Hármashegyalja

A Zsuzsi Erdei Vasút Magyarország legrégebbi, ma is üzemelő kisvasútja. A Debrecenből induló vasút 16 km-en keresztül halad az erdős, pusztás tájakon.

A hétvégi kaland programterve:
- Szellemes kalandtúra /Mered vagy nem? / 
- Boszorkányos kreativitás /kreatív asztal/ 
- Rémsarok /tábortűz és rémsztorik/
- Félelmetes arcfestés
- Mesesarok 
- Csillagda 
- Jósda 
- Otthon faragott TÖK-szépségverseny
/értékes ajándékok/ 

Részletek a www.zsuzsivasut.hu oldalon.
Zsuzsi mozdony_3.JPG

 

Szólj hozzá!


2014.11.03. 12:25 Észak-Alföld

Márton napi vigasságok

November második hétvégéjén az Észak-Alföldön is számos település ünnepli rendezvénnyel Márton-napját, míg a Hortobágyon természetes élőhelyükön leshetjük meg a vadludakat.

Debrecenben Márton Napi Libalakomát rendeznek a Kossuth téren november 7-9. között, ahol ludaskása, libakolbász, libatoros káposzta, hagymás libamájcsíkok és hasonló kalóriadús fogások mellé szép egri borok is kóstolhatók.

A Hajdúszoboszlóra ellátogató és üdülő vendégeket is Márton-napi Libalakomára várják  a   Szent István parkban november 7-9-én. Az új bor és libából készült ételek mellet neves magyar pincészetek újbor kínálatát is megízlelhetik a látogatók a három nap alatt. A Lakoma az év záró gasztronómiai eseményként több zenés és kulturális programmal is várja majd az érdeklődőket.

A Hajdúböszörményi Tájházak a november 8-i Márton napi libator alkalmából libás programokkal várja a résztvevőket, kóstolhatunk libás ételeket, de a vállalkozó szelleműek még liba gágogóversenyen is részt vehetnek.

Ugyanezen  a napon a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdői Sóstói Múzeumfaluban megrendezett Márton-napi vigasságokon bemutatkoznak a skanzen mesterei, a látogatók libás játékokon, vetélkedőkön tehetik próbára ügyességüket, és még libaszépségverseny is lesz.
Márton-napi vigasságok_Nyiregyhaza_Múzeumfalu.jpgKép forrása

Márton libája gyalogtúra a vadludak nyomában: a Hortobágyon november 8-án vezetett túrán vehetünk részt.
Ősszel vadludak ezrei látogatják a halastavak nyugalmas vizeit. A vadludak tömegét ebben az időszakban a nagy lilik alkotja, ugyanakkor nyári ludak egyedei is keverednek a csapatba. Némi szerencsével ritkább fajokat is találhatunk a pihenő madarak között, így a globálisan veszélyeztetett kis lilik példányait, illetve az apácalúd vagy a vörösnyakú lúd színpompás egyedeit.
A túrákon való részvétel előzetes bejelentkezéshez kötött. Részletes információ: www.hnp.hu, www.hortobagy.hu


 

 

Szólj hozzá!

Címkék: Márton nap


2014.10.29. 13:32 Észak-Alföld

Szolnoki Csokimámor

A világ minden tájáról érkező csokoládékülönlegességek, csokis kóstolók, csokigyár, csokimozi, kiállítás, vásár, bemutatók -minden, ami csoki.

III. Szolnoki Csokoládéfesztivál és Nemzetközi Csokoládétalálkozó,
Szolnok, november 7–9.

Itt nem csak a különböző csokikat kóstolhatjuk meg, hanem megismerkedhetünk az édesség eredetével és történetével, sőt a csokigyárban beszállhatnak a készítésébe is. Aki kedvet érez, utazhat a csokivonaton, vagy beülhet a csokimoziba.
Igazi családi program! www.ankk.hu

csoki.jpgKép forrása

Szólj hozzá!


2014.10.28. 14:23 Észak-Alföld

“Tökjó” hétvége és utolsó lehetőség a darulesre a Hortobágyon

November első, sokak által misztikusnak tartott napjain rendhagyó programokkal várják a Hortobágyon a Pusztai Állatpark vendégeit több néphagyományt is felelevenítve.

2014. november 1-2., Hortobágy

Az ősz egyik legjellegzetesebb zöldségét felhasználva különleges alakzatú töklámpásokat, háziállatainkat idéző dísztárgyakat, ínycsiklandó ételeket készíthetünk.
Ezenkívül arcfestéssel és csillámtetoválással várják a kicsiket és nagyokat.
Vegyél részt a háziállatokhoz kapcsolódó pecsétgyűjtő versenyen, melyért cserébe apró ajándékok tulajdonosa leszel. www.hortobagy.eu  tok-595x446.jpgKép forrása

A fokozott érdeklődésre tekintettel ÚJABB időpont! 

Darubehúzás megtekintése kisvonatos túra keretében Hortobágyi-halastón

A Hortobágyi Nemzeti Park az őszi szünetben szervez még egy vezetett túrát 2014. október 31-én 14 órai kezdettel. Jelentkezzen Ön is, ne hagyja ki! A legutolsó szinkronszámolás alkalmával még több, mint 100 ezer daru tartózkodott a Hortobágyon!

Vezetett túra a darvak nyomában
A daru a Hortobágyi Nemzeti Park jelképe és egyben az egyik legféltettebb természeti értékünk. A daruvonulás az ősz legvonzóbb természeti eseménye a Hortobágyon. A több tízezer daru naponta ismétlődő, alkonyathoz kötődő mozgalmának, a daruhúzásnak a megtekintésére és a nagy érdeklődésre való tekintettel szervez 2014. október 31-én 14 órától kisvonatos túrát a Hortobágyi Nemzeti Park.

Darunézés Hortobágy-Halastón – kisvonatos daruprogram
A program magában foglalja a vetített képes előadást, filmvetítést 14 órától majd kisvasutazást a tavak között és szakvezető kíséretében a daruhúzás megtekintését.
Az előadást és filmvetítést követően a vendégek kisvonatra ülnek, mellyel a Kondás-tóig utaznak, ahol a terepi program részeként megtekintik a darvak esti behúzását. A kisvasút sötétedés után kb. fél órával érkezik vissza a kiinduló állomásra, korábbi visszaindulás csak gyalogosan lehetséges a kb. 5 km-re lévő végállomástól.
Az előadás, a filmvetítés és a kisvonatozás helyszíne Hortobágy-halastó, amely a 33-as főút 67. km-nél Hortobágy-Halastó irányába lekanyarodva érhető el.

A programokra előzetes bejelentkezés szükséges! www.hnp.hu

daru_éjszakázásVirágoskúti-halastó_20131023_0145_Szilágyi%20Attila.jpgKép forrása

 

Szólj hozzá!


2014.10.21. 13:56 Észak-Alföld

Műanyag jégpálya Szolnokon

Október 22-től egészen november 9-ig, a Csokoládéfesztiválig bezárólag, műanyag jégpálya várja a sport kedvelőit Szolnokon, a Hild téren.

A helyszínen lehetőség van korcsolya bérlésre és élezésre is. További információ: www.ankk.hu

jegpalya.jpgÉpül a műjégpálya. Forrás: iszolnok.hu

Szólj hozzá!


2014.10.20. 12:29 Észak-Alföld

Cívis Cuháré - a népi kultúra ünnepe Debrecenben

II. Kárpát-medencei Népművészeti Találkozó - A Fölszállott a Páva döntősei Debrecenben!
Ismét Cívis Cuháré várja a népművészet iránti érdeklődőket a Kölcsey Központban október 24-én.

Ízelítő a programokból:
- Táncház kezdőknek és haladóknak,
- Folk terasz: népi étel, ital, muzsikaszó;
- Táncház ínyenceknek: méhkeréki, eleki, moldvai, gyimesi táncok, őrkői és szilágysági cigány táncok
- Éjszakai Táncház,

Közreműködők: Debreceni Népi Együttes, Jászság Népi Együttes, Pál István „Szalonna” és zenekara, Agyag Banda, Tokos zenekar, Bakator zenekar, Tintér Gabriella, Fundák Kaszai Lili, Fundák Kristóf, Balogh Károly, Kurdi Gábor, Mayer Tamás, Fényi Máté, Karakas Regina.

A részletes program a www.fonixinfo.hu oldalon.

cuhare.jpgKép forrása: www.fonixinfo.hu

Szólj hozzá!