Hirdetés

Tovább a Facebookra

2015.01.30. 13:35 Észak-Alföld

Pályázati lehetőség: keresik a legszebb (kis)hotelt!

A Travel Channel tévécsatorna keresi 2015 legszebb kis (maximum 50 szobás) hotelét, panzióját Magyarországon!

A pályázó hoteleknek négy fotót kell feltölteniük, és egy rövid leírást adniuk szállodájukról a legszebbhotel2015.hu oldalon február 8. (vasárnap) éjfélig.

Ezt követően az oldal látogatói február 19-ig szavazhatnak majd az általuk legszebbnek ítélt hotelre, majd a tíz legtöbb szavazatot kapott hotelből egy négytagú szakmai zsűri választja ki a végső győztest.

Szólj hozzá!


2015.01.28. 10:16 Észak-Alföld

A Nánási Portéka képviseli Magyarországot Brüsszelben! - Január 28-ig még lehet rájuk szavazni!

Az EMKA Kft. Európai Kommunikációs díjra (2014 CAP Communication Awards) pályázott a Nánási Portéka, védjegy bevezetés projekttel. A 146 pályázatot értékelték és három kategóriában választottak ki 3-3 pályázót, akik közül internetes szavazással választják ki a közönségdíj győztesét.
Az EMKA Kft. NÁNÁSI PORTÉKA projektre is lehet szavazni ezen a honlapon.
A harmadik kategória első sorában... van a Nánási Portéka projekt, jobb oldalon van "VOTE NOW" gomb, amivel szavazni lehet.
A honlap elérhetősége:
http://ec.europa.eu/…/cap-…/awards/winners/2014/index_hu.htm

SZAVAZZATOK !!!

További információ a Nánási Portékáról, itt: http://www.nanasiporteka.hu

 nanasi.jpg

Szólj hozzá!


2015.01.27. 12:45 Észak-Alföld

Hagyományos ízek - Disznótorok idején

Ha szívesen átélnétek (újra/ ismét) a régi tradicionális disznótorok páratlan hangulatát, érdemes ellátogatni az Észak-alföldi régióba, ahol bőven lesz erre lehetőségünk februárban. Sok településen elevenítik fel a disznótor hagyományait és kulináris különlegességeit, melyet hagyományőrző programok, népművészeti bemutatók, disznótoros és kemencés ételek kóstolója egészítenek ki.

-Hagyományos Hajdúsági  Disznótor, február 7. - Hajdúböszörmény, www.hajduboszormenyi-tajhazak.eu
-Hurka- és Kolbásztöltő Fesztivál, február 7. - Szentpéterszeg, www.szentpeterszeg.hu
-Nemzetközi Kevi Böllértalálkozó, február 14. - Túrkeve, www.bollertalalkozo.hu
-Hagyományőrző Disznótor, február 14. - Hajdúnánás, www.hajdunanas.hu

Gyertek, itt minden megtapasztalható, ami egy hamisítatlan falusi disznóvágáshoz kell.

kevi_bollertalalkozo_turkeve1.jpgKép forrása: Túrkeve

Szólj hozzá!


2015.01.23. 12:30 Észak-Alföld

A Tiszai végvár Szolnokon - ahogy még nem láttuk

Szólj hozzá!


2015.01.19. 12:23 Észak-Alföld

Magyar Kultúra Napja

A kézirat szerint Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnusz megírását. Erre az eseményre emlékezve 1989. óta január 22-én ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját.
Szatmárcsekén is élt a költő, a híres csónakos fejfás temetőben áll a síremléke, a Művelődési Házban pedig berendeztek egy Kölcsey Emlékszobát is.
Előadói esteket, képzőművészeti tárlatokat szerveznek a magyar kultúra napja alkalmából.

kultura2_vagott_2.jpg

Néhány program az Észak-alföldi régióból, a teljesség igény nélkül.
Szatmárcsekén a református templomban istentiszteletet és ünnepi megemlékezést tartanak. www.szatmarcseke.hu

Nyíregyházán a Váci Mihály Kulturális Központ ad otthont a Magyar Kultúra Napja rendezvényeinek január 22-én. www.vacimuv.hu

A Nyírbátori Kulturális Központban január 22-én nyílik Sipos Eszter néptáncpedagógus "Kerek az én csizmám sarka, kereken fordulok rajta" című viseletgyűjteményének kiállítása. A rendezvényen közreműködnek a Lókötő Táncegyüttes, a Nagykállói Drámatagozat diákjai és a Görice zenekar.

Debrecenben a Magyar Kultúra Napja előestéjén HOBO-est lesz. Január 22-én pedig a Méliusz Benedek Elek Könyvtárba várják az érdeklődőket. www.iranydebrecen.hu

Hajdúböszörményben január 21-én meghallgathatjuk a Vidék a Történetírásban című előadást a Bocskai István Gimnáziumban, megtekinthetjük Burai István festő- és grafikusművész tárlatát a Maghy Zoltán Művészházban, január 22-én pedig ,,Fegyvertánc - Hajdútánc" Hajdú őseink tánca című előadás lesz látható a Sillye Gábor Művelődési Központban. www,hajduboszormeny.hu

Hajdúszoboszlón Fény-Játékok címmel irodalmi est várja az érdeklődőket január 23-án pénteken 17 órai kezdettel a Bocskai Rendezvényközpontban a Magyar Kultúra Napja alkalmából. www.hajduszoboszlo.hu

Szolnokon  január 21-én Erdélyen innen - Alföldön túl. A Fekete-Körös völgye a századfordulón címmel nyílik néprajzi kiállítás a város galériájában a helyi Damjanich Múzeum és Néprajzi Múzeum közös szervezésében. www.szolnok.hu

Martfűn január 21-én tartják az ünnepi megemlékezést a Városi Művelődési Központ és Könyvtárban. www.martfu.hu

Balmazújvároson és a környélbeli településen is számos program lesz e neves alkalomból.
Balmazújvároson Németi János és Kordás József balmazújvárosi pásztorokról készült portréfilm bemutatóját tartják a Lengyel Menyhért Városi Könyvtárban, ezen kívül Molnár Edit Balázs Béla-díjas fotóművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagjának alkotásaiból nyílik kiállítás "Gyepsori emberek tegnap és ma" címmel a Veres Péter Kulturális Központ kiállítótermében, majd ugyanitt a Debreceni Hajdú Táncegyüttes lép színpadra, Ponyva - "avagy a legenda tovább él" című táncjátékukat január 22-én. www.balmazujvaros.hu

Derecskén Hézső Ferenc, Munkácsy-díjas festőművész alkotásaiból nyílik kiállítás a Művelődési Központban január 22-én.
Mikepércsen Pohly Boglárka mikepércsi származású színművésznő magyar dalokból, operettekből összeállított előadását hallgathatják meg az érdeklődők a Wass Albert Művelődési Házban január 23-án. Ezt követően a Hunyadi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, alapfok 1-es színjátszó csoportja az Arany János: Bajusz című elbeszélő költeményéből készült dramatikus játékot is bemutatja.

Kisújszállás a Debreceni Művelődési Központban január 22-én megnyíló kiállítás keretében mutatkozik be természeti és kulturális értékeivel. Január 23-án pedig a Kisújszállási Városházán tartanak ünnepi délutánt a Magyar Kultúra Napja alkalmából. www.kisujszallas.hu

További programok és részletek az egyes települések honlapjain.

Szólj hozzá!


2015.01.15. 15:47 Észak-Alföld

Menjünk Észak-Alföldre!

Szólj hozzá!

Címkék: Észak-Alföld


2015.01.12. 12:49 Észak-Alföld

Száncsengés és Böllérverseny... hamisítatlan falusi disznótor Napkoron

Hurka, kolbász, dínom-dánom... egész napos gasztronómiai kirándulást kínál az egész családnak a falusi hangulatot felelevenítő napkori böllérverseny január 17-én, a Napkorona Udvarházban.

Pár éve minden becsületes falusi portán természetes volt a téli disznóvágás. A szabolcsi Napkorona Udvarház ezt a régi hagyományt szeretné megőrizni. A Napkori Nemzetközi Böllérversenyen csapatok mérik össze szúrási, vágási és feldolgozási technikáikat. A versenyzők a népi hagyományoknak megfelelően készítik el a disznótor finomságait, pl. a hurkát, kolbászt vagy a mindig nagy népszerűségnek örvendő toroskáposztát. A böllérversenyt kulturális programok teszik színesebbé.

Részletes program a http://www.bollerversenynapkor.hu oldalon.

bollerverseny_napkor.JPG

Szólj hozzá!


2015.01.08. 13:39 Észak-Alföld

Mofetta kezelés a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben

A Hungarospa legújabb Gyógyfürdő fejlesztése nemcsak felújítást, hanem gyógyászati bővítést is tartalmazott.  A betegek  12 db új széndioxid gyógygáz kabint, valamint 4 új széndioxid kádat vehetnek igénybe.

Ha még nem próbáltátok, itt az ideje :)

Az emberek több száz éve  használják a széndioxidgázt, annak kellemes melegítő és gyógyító hatása miatt.
Az új kezelést úgy kell elképzelni, hogy  beülünk egy kabinba, amelyben  színtelen, szagtalan, levegőnél nehezebb CO2 gáz van. A bőrön keresztül bejutó gáz hatására a fokozott vérkeringés bársonyos melegséget idéz elő. A széndioxid gyógygáz a bőrön átdiffundál a szövetekbe, specifikus értágító hatást gyakorol a perifériás keringésre, a mikrocirkulációra, szekunder úton pedig a szívműködésre fejt ki kedvező hemodinamikai hatást.                                                                                    

A gáz, úgy mint a levegő a ruházaton is áthatol, ezért könnyű, kényelmes, pamut vagy más természetes anyagú öltözet szükséges.
A MOFETTA a legkedvezőbb hatását kúraszerű alkalmazásban fejti ki. Az ajánlott kúra kb. 10-15 alkalom, mely évente 2-3 alkalommal megismételhető.

kabin_1.jpgForrás

A CO2 szárazfürdőnek számos jótékony hatása van az emberi szervezetre:
JAVALLATOK:
    végtagok krónikus obliteratív verőérbetegségei (érszűkület)
    cukorbetegség és annak szövődményei (angioneuropathia)
    poszttrombotikus szindróma
    Buerger-kór, Raynaud-szindróma
    progresszív szisztémás szklerózis
    renyhén gyógyuló lábszárfekély
    csontritkulás

további információ, ellenjavallatok: www.hungarospa.hu

A Mofetta kezelés csak orvosi javaslatra vehető igénybe!

Szólj hozzá!


2015.01.05. 13:30 Észak-Alföld

"Világcirkusz" - tánckoncert

Ősbemutató. A Szolnoki Szimfonikus Zenekar megaprodukciója 2015. január 10-én a Szolnoki Sportcsarnokban.

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar az elmúlt évek hagyományához híven 2015 januárjában ismét egy grandiózus tánckoncerttel köszönti az újesztendőt. A zenekar vendégei ez alkalommal a Nagyvárad Táncegyüttes művészei, akik a Juronics Tamás által rendezett „Világcirkusz” című produkciójukból mutatnak be jó néhány koreográfiát Mozart Rekviem című művére. A koncertlátogatók ismét találkozhatnak a Budapest Táncszínház táncosaival, akik fergeteges táncukkal az elmúlt évi újévköszöntő koncerten valósággal elvarázsolták a nagyérdeműt. A nagyszabású produkcióból természetesen a kórusok sem maradhatnak ki. Ez alkalommal a Nemzeti Énekkar és a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus lép színre. A koncerten a nagy orosz lélek is kitárul a nézők elé, ugyanis ezen a koncerten az orosz komponisták játsszák majd a főszerepet, mint pl. Stravinsky, Borogyin, Muszorgszkij. Az est karmestere Izaki Maszahiro. www.szolnok.hu


nagyvaradte02.JPGNagyvárad Táncegyüttes, Kép forrása

Szólj hozzá!


2014.12.29. 12:24 Észak-Alföld

Szilveszteri csergetés és habparty

Szilveszterkor annyi a program, hogy szinte lehetetlen választani. Persze, biztos sokan tudják már, hogy hol fognak szilveszterezni, barátokkal, családdal, wellness szállodában, vagy csak otthon tervezik elbúcsúztatni az Óévet.
Aki viszont még nem döntötte el, hol szeretné töltetni az év utolsó napját, íme néhány lehetőség az Észak-alföldi kínálatból.

Habparty Hajdúszoboszlón
Az év utolsó napján immár harmadik alkalommal rendezi meg a hatalmas medencés buliját a Hungarospa Hajdúszoboszló. A másnap 4-ig tartó mulatság során a medencetérben lesz zenés buli, koktélbárral, amelyhez DJ Pici szolgáltatja a zenét. Emellett lézershow, capoera bemutató, brazil szamba show és habparty színesíti majd a programot. www.hungarospa.hu

Mi is az a csergetés?
A szilveszteri csergetés több évszázados hagyományon alapuló rendezvény. Úgy tudjuk, hogy elődeink 1559. december 31-én kolompszóval és ostorpattogtatással ijesztették el a Szoboszlót fenyegető török hadsereget. E neves esemény megemlékezésének és az óév búcsúztatásának örömére telik meg emberekkel a város főtere az év utolsó estéjén. A rendezvény minden évben hagyományos program elemekkel és új attrakciókkal űzi el a „gonosz erőket” és köszönti az új évet Hajdúszoboszlón. Az est folyamán nagyszabású koncertek és tűzijáték is várja az érdeklődőket. www.hajduszoboszlo.hu

Boldog Új Évet, Debrecen!
Boldog Új Évet, Debrecen! – ezzel a jó kívánsággal tizenötödik éve búcsúztatják az óévet a Kossuth téren. Az év legvidámabb és leghangosabb napján több ezren szórakoznak együtt egy-két pohár forralt bor társaságában. Az idén utcabállal kedveskednek Debrecen város közönségének, melyen közreműködnek a „Debrecen Hangja” tehetségkutató verseny előző évi felfedezettjei is. A polgármesteri köszöntőt követően Sánta Ana Ester és Lehner Zalán közreműködésével közösen elénekelhetjük a Himnuszt. A Református Nagytemplom harangjai fölzúgnak, és elkezdődik a tűzijáték. Ezt követően ismét fölpörög az utcabál és hajnalig rophatja a táncot a résztvevők apraja-nagyja. www.iranydebrecen.hu

Szilveszteri Party Szolnokon
Az idén is színes programok várják az érdeklődőket a szolnoki Kossuth téren az év utolsó napján. A hangulatról a koncertek mellet bőséges ital-és ételválaszték és az elmaradhatatlan tűzijáték gondoskodik. www.szolnok.hu

Nyíregyházi szilveszter
Utcabál és tűzijáték  a Kossuth téren. Fellép a Prémvadászok és a Szívtiproll.
http://www.nyiregyhaza.info.hu

Szilveszter a Kumániában
Idén szilveszterre is nagyszabású bulival készülnek a kisújszállási fürdőben. Lesz zene, tánc, pezsgő és virsli is. Na meg persze az elmaradhatatlan fürdőzés. www.kumania.hu

Óévbúcsúztató Nyírbátorban
A hagyományokhoz híven idén is meghallgathatjuk a Talán Teátrum műsorát, Együtt a banda! címmel december 31-én a Szabadság téren. Az éjféli Ünnepi köszöntő után pezsgős koccintás mellett nézhetjük meg az ünnepi tűzijátékot. http://www.kulturaliskozpont.com/rendezveny/769-oevbucsuztato.html

szilveszter.jpgKép forrása

Az idén is színes programok várják az érdeklődőket a szolnoki Kossuth téren az év utolsó napján, hogy együtt köszöntsék az új esztendőt.
Az ital-és ételválaszték, illetve a tűzijáték minden évben közkedvelt része a rendezvénynek. - See more at: http://www.szolnoktourinform.hu/program/varosi-szilveszter-65.html#sthash.C79EeF29.dpuf

 

Az idén is színes programok várják az érdeklődőket a szolnoki Kossuth téren az év utolsó napján, hogy együtt köszöntsék az új esztendőt.
Az ital-és ételválaszték, illetve a tűzijáték minden évben közkedvelt része a rendezvénynek. - See more at: http://www.szolnoktourinform.hu/program/varosi-szilveszter-65.html#sthash.C79EeF29.dpuf

Szólj hozzá!

Címkék: Szilveszter