Hirdetés

Tovább a Facebookra

2015.03.02. 13:10 Észak-Alföld

Toros Napok Szoboszlón

A 2015. március 6-8. között megrendezett Szoboszlói Toros napok nyitja meg a hajdúszoboszlói gasztrokulturális programok sorát a 2015-ös évben is!

A fesztiválon számos népi és táj jellegű étel mellett, lelket melengető magyar pálinkák és borok is szerepelnek a gasztonómiai kínálatban a változatos programok mellett!
Részletes program a www.hajduszoboszlo.hu oldalon.

"Fald fel Szoboszlót! Toros ételek kritikus mennyiségben!"

És ha már itt vagyunk, érdemes kipróbálni Európa legnagyobb, folymatosan bővülő, szépülő fürdőkomplexumának szolgáltatásait is.

torosnapok.jpg

Szólj hozzá!


2015.02.24. 15:38 Észak-Alföld

Élő hadtörténelem - Szolnoki Csata hadijáték

Másfél évszázad elteltével, minden év márciusában újra dörög az ágyú, ropog a sortűz, és lovas vitézek vágtáznak Szolnokon. A hadijátékon felelevenítik az 1848-49-es forradalom és szabadságharc téli hadjáratának március 5-i ütközetét. A Szolnoki Csatát újravívják-játsszák korhű egyenruhába öltözött gyalogosok, dragonyosok és huszárok.

A "csata" március 7-én (szombat) 14.45-kor kezdődik a Tisza-parton, a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium előtti ártéren, a Tiszavirág hídnál. Nagyon rossz idő esetén a Kossuth téren tartják.
www.szolnok.hu

 szolnoki_csata1.jpg

Szólj hozzá!


2015.02.23. 12:32 Észak-Alföld

Tudományos élmények Debrecenben

Különleges interaktív játékok, látványos kísérletek, ismeretterjesztő előadások. Mindez Debrecenben az új Agóra Tudományos Élményközpontban.

A létesítmény minden korosztály számára izgalmas kalandot, életre szóló élményt ígér,  a játék és a szórakozás ötvöződik a tanulással. Különleges eszközökkel, tudományos érdekességekkel ismerkedhetünk meg, rendkívüli és látványos kísérletek részesei lehetünk.
A háromszintes modern épület laboratóriumaiban bepillanthatunk a fizika, kémia, orvosbiológia, hidrobiológia, botanika és a robotika rejtelmeibe; a csillagdában tanulmányozhatjuk az égi jelenségeket.
Az Interaktív térben több mint harminc tudományos játékot, illetve interaktív eszközt lehet kipróbálni: találkozhatunk Öveges professzor Heki kutyájával, megfejthetjük jó néhány illúzió titkát, próbára tehetjük reflexeinket, vagy utat kereshetünk a végtelennek tűnő Tükörlabirintusban. Egy titokzatos Felfedező zóna és egy 3D-s vetítőterem is várja az érdeklődőket, de a látogatók megismerkedhetnek a jövő konyhájával is.

Bővebb információ: http://www.agoradebrecen.hu

Próbáld ki Te is az izgalmas játékokat, családdal, vagy az osztállyal, vegyél részt az érdekes programokon! Itt felfedezheted a természet számtalan csodáját!

csillagvizsgalo.jpg
Forrás: www.agoradebrecen.hu

Szólj hozzá!


2015.02.18. 13:15 Észak-Alföld

Torkoskodjunk Csütörtökön

Idén már 10 éve annak, hogy a Magyar Turizmus Zrt. a néphagyományra támaszkodva megszervezte az első Torkos Csütörtököt. A hagyomány szerint - a közelgő nagyböjt előtt - ezen a napon bőségesen fogyasztottak zsírban gazdag, és egyben a farsangi időszakhoz kötődő ételeket, valamint megengedett volt a szokásosnál mohóbban, torkosabban étkezni.

Február 19-én mindenki féláron torkoskodhat a csatlakozott éttermek bármelyikében. Új törzshelyet kereshetünk magunknak, vagy visszatérhetünk kedvenc vendéglőink egyikébe is.
Az akcióban részt vevő vendéglátóhelyek ezen a napon 50% kedvezményt adnak a számla végösszegéből a vendégeiknek.

tcs_150x100_hu_jav-01.jpg

2015-ben az Észak-alföldi régióból az alábbi éttermek csatlakoztak az akcióhoz:

Szólj hozzá!


2015.02.13. 12:59 Észak-Alföld

Valentin napra ajánljuk

Még nem tudjátok, hol töltsétek a szerelmesek napját?

Íme néhány programajánló az Észak-alföldi régióból, ha csak egy kis kikapcsolódásra vágytok:

- Valentin napi éjszakai fürdőzés a debreceni Aquaticumban, február 14.
Valentin napi dupla éjszakai fürdőzés - 2 helyszínen: hosszabbított nyitva tartással, 2 helyszínen - a Boom party támogatásával! Most egy belépővel két éjszakai fürdőzésen vehetsz részt. Hozd el párodat és legyetek részesei a fergeteges zenés-táncos éjszakai hangulatnak!

- Éjszakai fürdőzés és szaunaprogramok Kisújszálláson a Kumániában, február 13.

- Szauanestet tartanak a Martfű Termál Spa-ban, február 13-án, február 14-én pedig romantikus éjszakai fürdőzésen vehetünk részt.

- Valentin napi Salsa és Bachata est, Sensual Bachata workshop Szolnokon a Cafe Frei-ben, február 14-én.

- Valentin napi éjszakai fürdőzést tartanak Nyírbátorban a Sárkány Fürdőben is, február 14-én. Gyertyafényes hangulat Korlátlan wellness használat Az első 100 párnak ajándék!

Kellemes időtöltést!

623sziv-kezekbol.jpg 

Szólj hozzá!


2015.02.13. 12:46 Észak-Alföld

Télbúcsúztató a "Zsuzsival"

2015. február 21-én 10:00 órai kezdettel rendezi meg a debreceni Zsuzsi Erdei Vasút a Zsuzsanna napi télbúcsúztató-t.

Kiszebáb-égetéssel, télűző játékokkal várják a kicsiket és nagyokat. Minden Zsuzsanna nevű utasuk ingyen ajándékot kap. Télűző menü is kapható lesz a helyszínen.

Rendkívüli menetrend:
Hármashegyaljára: 9:00
Hármashegyaljáról: 13:30

 Bővebb információ: www.zsuzsivasut.hu

zsuzsi_mozdony.JPG

Szólj hozzá!


2015.02.02. 13:30 Észak-Alföld

Jubileumi Torkos Csütörtök - február 19.

2015-ben is megszervezik a néphagyományra épülő gasztronómiai akciót. Idén már 10. alkalommal készülhetnek az éttermek a kiemelt bemutatkozási lehetőségre, mi/vendégek pedig már jó előre beírhatjuk a naptárunkba a várt dátumot, február 19-ét, hiszen ezen a napon féláron torkoskodhatunk.

A Torkos Csütörtök apropójából ezen a napon féláron próbálhatjuk ki a magyar vagy akár a nemzetközi gasztronómia remekeit a csatlakozott éttermek bármelyikében. 50 % kedvezményt kapunk az étel- és italfogyasztásból, azaz a teljes számla végösszegéből. Fontos, hogy csak a csatlakozott éttermeknél számíthatunk kedvezményre, ezekről és a további részletekről a torkoscsutortok.itthon.hu oldalon tájékozódhatunk. Fizethetünk készpénzzel és bankkártyával, valamint SZÉP kártyával is (ha az adott étteremben ez egyébként is lehetséges). 

Érdemes már előre helyet foglalni, nehogy lemaradjunk!

Az éttermek itt tudnak csatlakozni az akcióhoz.

tcs.PNG

Szólj hozzá!


2015.01.30. 13:35 Észak-Alföld

Pályázati lehetőség: keresik a legszebb (kis)hotelt!

A Travel Channel tévécsatorna keresi 2015 legszebb kis (maximum 50 szobás) hotelét, panzióját Magyarországon!

A pályázó hoteleknek négy fotót kell feltölteniük, és egy rövid leírást adniuk szállodájukról a legszebbhotel2015.hu oldalon február 8. (vasárnap) éjfélig.

Ezt követően az oldal látogatói február 19-ig szavazhatnak majd az általuk legszebbnek ítélt hotelre, majd a tíz legtöbb szavazatot kapott hotelből egy négytagú szakmai zsűri választja ki a végső győztest.

Szólj hozzá!


2015.01.28. 10:16 Észak-Alföld

A Nánási Portéka képviseli Magyarországot Brüsszelben! - Január 28-ig még lehet rájuk szavazni!

Az EMKA Kft. Európai Kommunikációs díjra (2014 CAP Communication Awards) pályázott a Nánási Portéka, védjegy bevezetés projekttel. A 146 pályázatot értékelték és három kategóriában választottak ki 3-3 pályázót, akik közül internetes szavazással választják ki a közönségdíj győztesét.
Az EMKA Kft. NÁNÁSI PORTÉKA projektre is lehet szavazni ezen a honlapon.
A harmadik kategória első sorában... van a Nánási Portéka projekt, jobb oldalon van "VOTE NOW" gomb, amivel szavazni lehet.
A honlap elérhetősége:
http://ec.europa.eu/…/cap-…/awards/winners/2014/index_hu.htm

SZAVAZZATOK !!!

További információ a Nánási Portékáról, itt: http://www.nanasiporteka.hu

 nanasi.jpg

Szólj hozzá!


2015.01.27. 12:45 Észak-Alföld

Hagyományos ízek - Disznótorok idején

Ha szívesen átélnétek (újra/ ismét) a régi tradicionális disznótorok páratlan hangulatát, érdemes ellátogatni az Észak-alföldi régióba, ahol bőven lesz erre lehetőségünk februárban. Sok településen elevenítik fel a disznótor hagyományait és kulináris különlegességeit, melyet hagyományőrző programok, népművészeti bemutatók, disznótoros és kemencés ételek kóstolója egészítenek ki.

-Hagyományos Hajdúsági  Disznótor, február 7. - Hajdúböszörmény, www.hajduboszormenyi-tajhazak.eu
-Hurka- és Kolbásztöltő Fesztivál, február 7. - Szentpéterszeg, www.szentpeterszeg.hu
-Nemzetközi Kevi Böllértalálkozó, február 14. - Túrkeve, www.bollertalalkozo.hu
-Hagyományőrző Disznótor, február 14. - Hajdúnánás, www.hajdunanas.hu

Gyertek, itt minden megtapasztalható, ami egy hamisítatlan falusi disznóvágáshoz kell.

kevi_bollertalalkozo_turkeve1.jpgKép forrása: Túrkeve

Szólj hozzá!