Fotográfiai kísérletek 2012

2012. november 16. 12:24 - Észak-Alföld 2.

A Fotográfiai kísérletek 2012 című kiállítás célja bemutatni a debreceni és a városhoz kötődő kortárs fotográfusok és képzőművészek legújabb alkotásait, melyek szakítva a hagyományos fényképezéssel a technika és fényérzékeny anyag határait feszegetve mutatják be legújabb műveiket. Így a nemes eljárások és az analóg fotográfia mellett jelen vannak a kiállításon a digitális technika segítségével készült legújabb alkotások is.
A debreceni fotográfia mindig élen járt a haladó, kísérleti fotográfia terén. A mostani kiállítás kísérletet tesz arra, hogy megmutassa: 45 évvel az emblematikus Műhely ’67 után a kortárs debreceni fotográfusok méltó követőik elődeiknek.

Kiállító fotográfusok:

Albert Kinga, Árokszállási Ronald, Bartha-Tóth Alexandra, Bogya J Pál, Csomósné Molnár Mónika, Feith Bálint,  Hegedűs Tibor, Kovács Szonja Anna, Laza Alexandra, Máthé András, Pallagi Péter, Rékasi Attila, Schüe Nie, Seres Géza, Süli István, Szabó Netta, Szentesi Imre Balázs, Tihanics Ákos, Tuskáné Éva, Varga Tamás, Vékony Dorottya


A tárlatot 2012. november 16-án, pénteken 18 órakor Kukla Krisztinán, a MODEM igazgatója, a kiállítás kurátora nyitja meg. A kiállítás december 15-ig tekinthető meg!

fotografiai_kiserletek_meghivo.jpg

www.modemart.hu

Szólj hozzá!

100 Folk Celsius koncert

2012. november 15. 14:11 - Észak-Alföld 2.

Az igazi mérföldkő az együttes életében az 1984-ben megjelent „Paff, a bűvös sárkány” című album volt, amellyel egy csapásra meghódították a gyermekközönséget. A zenekar 30 évvel ezelőtti fő célja – a gyermekek (és felnőttek) felhőtlen szórakoztatása – a mai napig megmaradt. Ez a generációkon átívelő hosszú idő nem múlt el nyomtalanul: több mint 1.000.000 eladott hanghordozó – ebből  négy arany, két platina – és több mint 7.000 koncert a világ minden táján – de elsősorban Magyarországon – jelzi a zenekar útját.

100 Folk Celsius.jpg

A koncert helyszíne és időpontja:

2012. november 17.

Debrecen, Kölcsey Központ

A belépő árakról a www.iranydebrecen.hu -n lehet tájékozódni!

Szólj hozzá!

Betlehem-készítő verseny

2012. november 14. 09:44 - Észak-Alföld 2.

A Sóstói Múzeumfalu Betlehem-készítő megmérettetést hirdet, amelyre lelkes, de nem feltétlenül tapasztalt csapatok jelentkezését várja.

A feladat, egy 1x1 méternél nem nagyobb, térben elterülő (tehát nem rajzot, nem fotózott stb.), bármilyen anyagból és technikával készített Betlehem megalkotása. A kész munkákat december 7-ig szükséges eljuttatni a Múzeumfaluba (4431 Sóstófürdő, Tölgyes út 1.), hogy a szakavatott zsűrizés után az arra legalkalmasabbak közszemlére kerülhessenek. Az alkotásokat, a korábban elkészített Betlehemekkel együtt december 14.-én  az Újlétai magtárban lehet megtekinteni. A tárlat januárban is nyitva áll az érdeklődők előtt.

December 14.-én tárlat megnyitóval, hagyományőrzők betlehemes műsorával és ünnepélyes díjazással várja a látogatókat.

A versenyre két kategóriában lehet jelentkezni: ifjúsági és szépkorúak csapata. Az ifjúsági kategória győztese a Múzeumfalu honlapjáról (http://www.muzeumfalu.hu/-muzeumpedagogia) szabadon választott múzeumpedagógiai foglalkozást nyer, a második helyezett csapat pedig igénybe veheti a Múzeum terülelét egy kellemes hangulatú szalonnasütéshez, tetszőleges időpontban.A szépkorúak közül győztesként felülkerekedő csapat jutalma ingyenes belépés a 2013 folyamán rendezendő összes programra - többek között - Szent Iván éj, "Kóstold meg Magyarországot", és a Márton napi vigasságok elnevezésű rendezvényre is. A sorban második helyezett csapat pedig igénybe veheti a Múzeum területét egy kellemes hangulatú szalonnasütéshez, tetszőleges időpontban.

Kellemes barkácsolást!

www.muzeumfalu.hu

 

Szólj hozzá!

Csokiparádé Debrecenben

2012. november 12. 16:27 - Észak-Alföld 2.

Ki szereti, ki szereti a csokoládét?csokiszökőkút.JPG

November 24-25.-én csokoládéparádé kicsiknek és nagyoknak egyaránt a VOKE-ban.

Lesz bombon készítési bemutató, csoki kézműves foglalkozás, csoki készítés, csoki szökőkút és kakaóbár.

Kicsiknek ugróvár, játszóház, édesség vásár táncbemutató.

www.vmuvhaz.hu

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása