Presser Gábor szerzői estje - Dalok régről és nemrégről

2012. november 23. 10:57 - Észak-Alföld 2.

A népszerű előadóművész és zeneszerző, Presser Gábor 2012. november 28-án, szerdán 19 órától a Kölcsey Központban "Dalok régről és nemrégről" címmel különleges zenei élményben részesíti a közönséget. Presser Gábor debreceni koncertje a meghívott vendég művészek szempontjából is egyedi lesz, hiszen olyan előadók állnak még színpadra mint Falusi Mariann, Rúzsa Magdi és Szabó Tamás.

www.fonixinfo.hu

Presser Gábor koncert.jpg

Szólj hozzá!

L'art pour l'art társulat az Aba-Novák Kulturális Központban

2012. november 23. 10:36 - Észak-Alföld 2.

A L'ART POUR L'ART TÁRSULAT legújabb előadása - Piroska, a farkas címmel - az Aba-Novák Kulturális Központ színháztermében látható november 30-án 19 órától.
Belépőjegyek hétköznaponként 10.00-13.00 és 14.00-18.00 óra között az Ifjúsági Házban (Szolnok, Szapáry út 23.) vásárolhatók meg!

www.ankk.hu 

Piroska a farkas.jpg

Szólj hozzá!

Csillagfény estek - A Doktor úr

2012. november 23. 10:29 - Észak-Alföld 2.

Molnár Ferenc, világhírű színpadi szerzőnk legtöbbet játszott darabja A Doktor úr, melyet november 26-án, hétfőn 19 órától láthat a szolnoki közönség az Aba-Novák Kulturális Központban. Dr. Sárkány ügyvéd lakásán játszódik a fergeteges bohózat szerelemmel, cselszövéssel, féltékenységgel, tucatnyi félreértéssel és parádés szereposztással: Márton András, Piros Ildikó, Mikó István, Nemcsák Károly, Pásztor Erzsi/ Halász Aranka, Viczián Ottó, Benkő Péter. Rendező: Huszti Péter. A CSILLAGFÉNY ESTEK újabb előadására belépőjegyek korlátozott számban vásárolhatók az Ifjúsági Házban.

www.ankk.hu

Doktor úr.jpg

Szólj hozzá!

Ismerős arcok lemezbemutató koncert

2012. november 22. 10:58 - Észak-Alföld 2.

Az Ismerős Arcok legújabb albuma március végén jelenik meg, Kerítést bontok címmel. A lemezbemutató koncert november 24-én, szombaton 19 órakor kezdődik az Aba-Novák Kulturális Központ színháztermében. A zenekar a tőle megszokott igényességgel és érzelemgazdagsággal varázsol el mindenkit, aki nem bánja, hogy szembe kell néznie saját magával és mindazzal, ami az elmúlt négy évtizedben történt velünk. Az új album dalai ugyanis egy, a jelenlegi határainkon kívül született fiatalember első negyven évéből „kimerevített” pillanatképek. Ezeket láthatjuk és élhetjük át, emlékezve a saját életünkre a hatvanas évek végétől napjainkig. Jegyek az Ifjúsági Házban vásárolhatók.

www.ankk.hu

Ismerős arcok lemezbemutató koncert.jpg

Szólj hozzá!

VI. ITT - HONI NÉPZENEI - ÉS NÉPTÁNCTALÁLKOZÓ

2012. november 22. 10:42 - Észak-Alföld 2.

Szolnok népzenei és néptánccsoportjai együtt, egyszerre, egy színpadon lépnek fel az együttzenélés, táncolás öröméért, valamint hogy több éves, évtizedes munkájuk eredményét megmutassák a hazai közönségnek. A november 23-án, pénteken 17 órakor kezdődő VI. ITT-HONI NÉPZENEI- ÉS NÉPTÁNCTALÁLKOZÓ helyszíne az Aba-Novák Kulturális Központ. Belépőjegyek az Ifjúsági Házban kaphatók hétköznap 10.00 - 13.00 és 14.00 - 18.00 óra között.

www.ankk.hu

itt-honi tánctalálkozó Szolnok.jpg

Szólj hozzá!

Csillagoségbolt-park a Hortobágyon

2012. november 21. 09:42 - Észak-Alföld 2.

2012. november 23.-án pénteken 18 órától Csillagoségbolt-park a Hortobágyon ingyenes előadásra invitálja az érdeklődő közönséget a Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpontja. Az előadás mellett, tiszta égbolt esetén távcsöves bemutatóra is sor kerül.

csillagoségbolt Hortobágyon.jpg

Meghívó - ingyenes csillagászati bemutató a Látogatóközpontban.pdf

www.hnp.hu

Szólj hozzá!

XXII. Betlehemes Találkozó

2012. november 20. 14:16 - Észak-Alföld 2.

betlehem3..jpgIdén is a Debreceni Művelődési Központ ad helyet a Nemzetközi Betlehemes Találkozó megrendezésére december 7. és 9. között. Öt országból - Erdély, Kárpátalja, Felvidék, Vajdaság és Magyarország több tájegységéről érkeznek hagyományőrző együttesek a téli ünnepköri játékra.

December 7.-én 17 órakor csoportok felvonulva érkeznek a Kossuth térre, a rendezvény ünnepélyes megnyitójára.

December 8.-án a debreceni Művelődési Központ Pódiumtermében tekinthető meg a különböző vidékek betlehemes játékai.

www.debrecenimuvkozpont.hu

Szólj hozzá!

"Elbűvölő vadlovak" - előadás

2012. november 19. 09:31 - Észak-Alföld 2.

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a Diószegi Sámuel Erdei Művelődési Ház Regionális Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpont Erdészeti Erdei Iskolája által meghirdetett "Világörökségünk, a Hortobágy" Klub előadássorozat következő témája: "Elbűvölő vadlovak" - a vadon élő populáció társas kapcsolatai és a beltenyésztés elkerülésének önszabályozó rendszere. Előadás középiskolások, felsőoktatás intézmények hallgatói és érdeklődő felnőttek számára.

2012. november 28.
Diószegi Sámuel Természetvédelmi Oktatóközpont –
Debrecen, Kartács u. 25.
Időpont: 17.00-17.45
Részvételi díj: ingyenes
Előadó: Brabender Kristin, biológus
Információ: Tel.: 52/453-254

www.hnp.hu

vadlovak_Hortobágy.jpg

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása