Óévbúcsúztató szilveszteri csergetés

2012. december 21. 11:37 - Észak-Alföld

A szilveszteri csergetés több évszázados hagyomány. Úgy tudjuk, hogy elődeink 1559. december 31-én kolompszóval és ostorpattogtatással ijesztették el a Szoboszlót fenyegető török hadsereget. Az új attrakciókkal kiegészülve minden év utolsó estéjén csikósok hada űzi el a „gonosz erőket”, majd nagyszabású koncertekkel és tűzijátékkal búcsúztatjuk az óévet.

csergetes.jpg

Időpont: 2012. december 31.

A rendezvény helyszíne: Hajdúszoboszló, Hősök tere

Programok:

  • 17.00 SZILVESZTERI CSERGETÉS, tűzzsonglőrök, hagyományőrzők felvonulása a Hajdúszoboszlói Lovasbarátok Egyesületének közreműködésével
  •  18.00 Tűzijáték és szabadtéri koncertek a Hajdúszoboszlói Városháza előtt felállított színpadon
    A tűzijáték utáni szabadtéri szórakoztató műsorokról az alábbi sztárvendégek gondoskodnak.
    SZTÁRVENDÉG: KASZA TIBOR ÉS SOLYMOS TÓNI


Szervező: Kovács Máté Művelődési Központ és Könyvtár, +36 52/558-800

www.szoboszlokultura.hu, www.hajduszoboszlo.hu 

Szólj hozzá!

Nyitott Városháza Debrecenben

2012. december 21. 11:27 - Észak-Alföld

 

Nyitott.JPG


21 évvel ezelőtt nyitotta ki kapuit és fogadta be a karácsony előtti hétvégén Debrecen kézműveseit a Régi Városháza. Azóta minden évben a Debreceni Művelődési Központ és a Kézműves Alapítvány a Polgármesteri Hivatal Kulturális Osztályával együttműködve azzal a céllal szervezi meg a Nyitott Városháza karácsonyi rendezvénysorozatot, hogy természetes anyagból készített, míves tárgyakkal segítséget nyújtson a városlakóknak a karácsonyi ajándékvásárláshoz, hogy lehetőséget teremtsen az itt élő és alkotó kézműves mestereknek a bemutatkozásra. A karácsonyi hangulatú programokkal pedig hozzájárulnak a hátrányos helyzetben élő gyerekek és idős emberek ünnepéhez. 42 népi iparművész, kézműves mester kínálja a maga készítette hiteles, ízléses és igényes kivitelű portékáit (kerámiákat, szőtteseket, faragott tárgyakat, gyöngyékszereket, szalmából és vesszőből font tárgyakat, bőrtárgyakat, hímzéseket, csipkéket, hordókat, pipákat…), lesz ajándék - és asztalidísz-készítő játszóház a gyerekeknek, valamint ajándékprogram. A rendezvénysorozat idén kiegészül egy adventi kamara kiállítással, amelyen a Debrecen Televízió Ajándékozó című műsorában bemutatkozott debreceni alkotók munkái láthatók majd. A Karácsonyi Nyitott Városháza december 22-én (szombaton) 9-17 óráig és 23-án (vasárnap) 9-16 óráig várja a látogatókat.

www.debrecenimuvkozpont.hu

Szólj hozzá!

Voca People

2012. december 17. 10:05 - Észak-Alföld 2.


VOCA PEOPLE.jpg2012. december 29-én 19 órától a Voca People Debrecenben lép fel, a Kölcsey Központban. A VOCA PEOPLE élő színpadi énekes produkció, amely az emberi hang döbbenetes erejét ötvözi a ritmusbeszéd, más néven beat box modern művészetével. A zenekar pusztán az énekhang eszközeivel életre kelti a legkülönbözőbb hangszerek, akár gitár, dob vagy trombita hangját. Az előadás olyan élményt nyújt, amely a zenei virtuozitást a nyolc színpadi előadóművész sziporkázó humorával teszi teljessé.

 

www.kolcseykozpont.hu

 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása