Egy szelet foszlós kalács, egy bögre tea s egy csipet néprajz!

2013. január 22. 12:39 - Észak-Alföld

Előadássorozat a Sóstói Múzeumfaluban

Sóstói Múzeumfalu.jpgA Múzeumfalu Baráti Körének szervezésében egy igazán kacér előadássorozattal pezsdítik fel az előttünk álló hónapokat! Vendégelőadóink három, a megszokottól merőben eltérő prezentációval érkeznek. Érzékszerveink elbűvölése garantált! Az sem kizárt, hogy olykor belepirulunk…

Az „okítást” vendéglátással is párosítják az Újlétai magtárban: foszlós kaláccsal és egy bögre forró teával is megkínálják a betérőket. Az pedig csak hab a tortán, hogy az előadássorozat ingyenesen látogatható!

Mesék Berecz Andrástól - Január 31-én (csütörtökön) 18 órától
Berecz András „inkább felnőttekhez szóló dalokat, meséket” hoz a magtárba. A népi mesélő bohókás életének minden időszakában akadt valami furcsaság: volt segédmunkás, erdőművelő és még ki tudja hányféle foglalkozást űzött. Egész életében dalokat, meséket, tréfákat gyűjtött. Világutazó, tanár, aki napjainkban műfordítással is kacérkodik.

A dunyha alatt…” - Február 23-án (szombaton) 17 órától
Dr. Vajda Mária hazánkban és a nagyvilágban is méltán ismert, elismert néprajzkutató. A régmúlt idők szerelmi életének szakértője, a népi erotika nagy ismerője. Szakember és művészlélek. Előadásában kendőzetlenül, kokett módon szól a paraszti erotika rejtelmeiről, a dunyha alatti pásztorórákról. Mindezt szigorúan csak a 18 éven felüli hallgatóságnak!

Huszárok viselt dolgai - Március 16-án (szombaton) 17 órától
Dr. Bene János történész a Magyar Huszár Alapítvány titkára, a nyírségi huszárság szakavatott ismerője, az Országzászló téri huszár szobor felállításának protezsálója egy igen kényes témáról, a huszárok mindennapjairól beszél majd. A kártyaforgatás, párbaj, nőcsábászat és szabados életvitel velejáróiról. Csakis arról, ami kimaradt a történelemkönyvekből!

A Múzeumfalu Baráti Körének évkezdő előadássorozatára szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt.

 www.muzeumfalu.hu       

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr995034651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.