Naplemente szafari a Hortobágyon

2013. június 07. 15:59 - Észak-Alföld

Helyszín: Hortobágy-Malomháza, Hortobágyi Vadaspark Vadaspark_Puszta_szafari.JPG

Esti vadasparki látogatás szafari autóval, szakvezető kíséretével, melyet a naplemente varázsol különleges hangulatúvá.
Időpont: péntek – szombat 17.00, 18.00, 19.00 • Kivéve: június 22.

A program időtartama: 1 óra

Maximum létszám: 7 fő/turnus

A program időjárásfüggő.
Részvételi díj: 2000 Ft/fő
Előzetes bejelentkezés szükséges – Tel.: 52/589-000 • Tel./fax: 52/589-321
E-mail: info@hnp.hu, www.hnp.hu

Szólj hozzá!

Nyíregyházi programajánló a hétvégére

2013. június 07. 10:00 - Észak-Alföld

nyireseg_vagta.jpg

sornapok_nyiregyhaza.jpg

Június 7-én elindul a Szabadtéri Nyár is: Koncerttel, gyermekprogramokkal, filmvetítéssel és könnyed darabokkal várják nyáron a közönséget Nyíregyházán a szabadtéri színpadra. Bemutatják többek között a Fekete Pétert, a Cigányprímás című operettet, és koncertezik Mészáros Árpád Zsolt is. A szervezők több előadást 100 forintos áron kínálnak a nézőknek.

 További programok, ajánlatok: www.nyiregyhaza.info.hu, https://www.facebook.com/tdmnyiregyhaza

Szólj hozzá!
Címkék: Nyíregyháza

Középkori templomok útja

2013. június 07. 01:10 - Észak-Alföld

kozepkori templomok utja_montazs1.jpgMég 2009-ben, a „Középkori templomok útja” címen született meg az a tematikus útvonal, amely egy, a Kárpát-medencében egyedülálló vallási és kulturális örökséggel szeretné mélyrehatóan megismertetni az érdeklődőket. Ez a tematikus útvonal hivatott bemutatni a valaha egy történeti régiót alkotó, Északkelet-Magyarország, Kárpátalja, valamint a Partium középkori egyházi örökségét, de a jövőben várható az útvonal kiterjesztése a Felvidék és Erdély bizonyos területeire.

Kárpátalja középkori templomai jelentik a nyugati kereszténység keleti határvonalát, itt ér véget a gótika és veszi kezdetét a fa templomok földje és az ortodoxia. A viharos történelmű Kárpátalján viharos múltja volt a templomoknak is. Mára az idő, a történelem megnyugodott és az egyházi örökség turista látványossággá vált. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye középkori templomokban Magyarország egyik leggazdagabb vidéke, a középkori templomoknak itt olyan sűrű hálózatuk maradhatott fent, amely egyedülálló. Szatmár és Bereg középkori egyházi örökségének egyedi hangulatát idézik a kisméretű templomok, a melléjük épített fa harangtornyok, a gazdagon fennmaradt középkori freskók, a festett karzatok, a díszes kazettás mennyezetek, faragott szószékek. Az Alföld középkori templomainak nagy része a török dúlások áldozatává vált. Ez a vizek által körbezárt vidék azonban távol tartotta magától a hódító hadakat, az idegen kultúrákat. Így maradhattak fent páratlan gazdagságukban és szépségükben ezek a kis középkori templomok, amelyek ékszerdobozai ennek a vidéknek.

www.temple-tour.eu

Szólj hozzá!

Tiszavirágzásra felkészülni!

2013. június 06. 14:00 - Észak-Alföld

Itt gyűjtöttük nektek a tiszavirágzáshoz kötődő túrákat, szállásokat, programokat:
http://zold.itthon.hu/tiszaviragzas-2013

Tiszavirágzás -les Tiszakürtön

Tiszavirág Fesztivál Szolnokon- 2013. június 18-22.

"Tiszavirágzás" kerékpártúra - június 22.

tiszavirag.jpg

www.itthon.hu, https://www.facebook.com/elmenyitthon ,

www.tiszaviragzas.hu, www.tiszaviragfesztival.hu

Szólj hozzá!
Címkék: Tiszavirágzás

Vezetett túrák természetkedvelőknek

2013. június 06. 10:58 - Észak-Alföld

Júniusban az alábbi gyalogtúrákon vehetünk részt a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság területén.

Június 7-én, a Nemzeti Parkok Hete nyitórendezvénye keretében „Orchidea les” gyalogtúra a Jónásrészi tanösvényen

Június 8.: A Jászság természeti kincsei – vezetett gyalogtúra a Borsóhalmi legelőn kék vércse, parlagi sas és szalakóta nyomában

június 21.: Vezetett túra a Cégénydányádi Kastélypark tanösvényen - szakvezetéses gyalogtúra

június 21.: Vezetett túra a bátorligeti ősláp területén - szakvezetéses gyalogtúra keretében ismerkedés az ősláp élővilágával

A túrákon való részvétel előzetes bejelentkezéshez kötött!!!

Információ és regisztráció: HNP Látogatóközpont és Kézművesudvar 4071 Hortobágy, Petőfi tér 9. Tel.: 52/589-000 • Fax: 52/589-321 E-mail: oktatas@hnp.hu, www.hnp.hu

 

nemzeti_parkok_hete.JPG

Szólj hozzá!

Legendák a Levegőben Repülőnap Szolnokon

2013. június 06. 10:00 - Észak-Alföld

A hazai repülés nagyszerű múltjának és a repülés iránt elkötelezett mai sportemberekrepulonap_szolnok.jpg és szakemberek teljesítményének bemutatására, a repülés népszerűsítésére szervezett repülőnapra, majálissal várják a nagyközönséget a szandai sportreptérre.

Belépőjegyet sem kell váltani a június 8-9-én Szolnokon a „Legendák a levegőben” címmel szervezett repülőnapokra, és mégis nagyszerű élményben lehet része a nagyközönségnek.

Az ország egyik legszebb fekvésű repülőterén sok-sok légi alkalmatosság – repülőgép, sárkányrepülő, helikopter landol, és a mai magyar sportrepülés és ejtőernyőzés nagyjai, Nádas Tamás Világbajnok műrepülő, Asztalos István a Világjátékok ejtőernyős győztese, s a már tizenhatezredik ugrásán is túljutott Mészárovics György tartanak látványos légi bemutatókat.

Az egész napos rendezvénynek vendége lesz Farkas Bertalan magyar űrhajós, aki az idén ünnepli űrrepülésének 33. évfordulóját.

http://www.legendakalevegoben.hu, www.szolnok.hu

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása