MA FÉLPÉNZEN TORKOSKODHATUNK!

2013. január 31. 09:43 - Észak-Alföld


A Farsangi Torkos Csütörtök akció keretében ma féláron kóstolhatjuk meg az éttermek étel- és italkínálatát.

torkoscsutortokplakat2013_vegso.jpg
 A Magyar Turizmus Zrt. Torkos Csütörtök akciójához közel 850 étterem csatlakozott!

A csatlakozott éttermek listáját itt találod. http://www.torkoscsutortok.hu/

Keressétek az Észak-alföldi éttermeket!

Ha pedig nem elég a mai torkoskodás, a torkos csütörtököt követő hétvégére több szálláshely kedvezményes ajánlatai között is válogathattok az itthon.hu oldalon!

Szólj hozzá!

Debreceni kulturális ajánló

2013. január 31. 09:00 - Észak-Alföld

 A Déri Múzeum januári programjai

Munkácsy Krisztus - trilógia
Helyszín: Déri Múzeum, Munkácsy Terem, Debrecen, Déri tér 1.

"Csőrégészet" -  interaktív régészeti kiállítás
2012. szeptember 28 – 2013. február 3.
Helyszín: Déri Múzeum, Zoltai Terem, Debrecen, Déri tér 1.

"Homokba temetett múlt"
 Déri Frigyes egyiptomi gyűjteménye egy elfeledett nílusi utazás tükrében
2012. november 23 – 2013. április 28.
Helyszín: Déri Múzeum, Debrecen, Déri tér 1.

Munkacsyterem.jpg

 A Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum januári programjai

"A fény hátára vesz és fölemel" – Kiss Tamás otthonai
Emlékkiállítás a költő születésének 100. évfordulójára
 2012. október 28 – 2013. február 3.
Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum, Debrecen, Péterfia u. 28.

www.derimuzeum.hu

Szólj hozzá!

Bocuse d'Or: élőben követhető a magyar séf mai versenye

2013. január 30. 13:15 - Észak-Alföld

Huszonnégy ország képviselőivel kezdődött meg kedden a Bocuse d'Or nagy presztízsű szakácsverseny kétnapos világdöntője a franciaországi Lyonban, amelyen először vehet részt magyar séf.

csapat_piacon.jpg

A Bocuse d'Or döntőjét mi is követhetjük online is, drukkoljunk Széll Tamásnak és csapatának!

http://www.bocusedor.com/web-tv

Eredményhirdetés: ma 17:30

Szólj hozzá!

Széll Tamás MA készíti el Rubik kockára épülő ételkölteményét a Bocuse d'or magyar résztvevőjeként

2013. január 30. 08:17 - Észak-Alföld

Széll Tamás.jpgRubik kockával főző-világversenyen indul az Onyx séfje, Széll Tamás Lyonban, a Bocuse d'Or-on, ahol a döntőbe jutott 24 nemzetközi világklasszis szakácscsapat egyikeként hazánkat képviseli.

1987-ben a legendás séf, Paul Bocuse indította el a szakácsok szakácsainak viadalát, melyen a világ legjobb 24 ételvirtuóza regionális elődöntőkből kerül Lyonba, a nemzetközi zsűri elé.
Idén először szurkolhatunk hazai szakácsnak a Bocuse d'Or végső versenyén 2013. január 30-án, s ezt az örömteli hírt „többen ahhoz hasonlították, mintha a magyar futball válogatott világbajnoki döntőbe jutott volna azzal a kitétellel, hogy most optimistábbak lehetünk" – írja a Vendéglátó Magazin az ismert közösségi portálon.
Széll Tamás és rangos hazai partnerei - a Bocuse D'or Akadémia, a Miniszterelnökség, a Magyar Turizmus Zrt., az Onyx étterem, a Hungexpo Zrt. és a METRO Kereskedelmi Kft.  - közös sajtótájékoztatóján megtudtuk, hogy a dicsőségen kívül hihetetlen turisztikai jelentőséggel bír a magyar gasztronómia bemutatkozása a legjelentősebb szakmai versenyen, illetve szó volt arról is, hogyan kerül a Rubik kocka az asztalra.

A magyar versenyfogás koncepciójának alapötletét az adta, hogy Széll Tamás néhány éve készített egy ételekből összerakott Rubik kockát, majd, mint lelkes fotós, meg is örökítette azt. A bűvös kocka és az ételek között könnyű megtalálni a párhuzamot. A tálon keverednek az alapanyagok és színek, de a végeredmény a tökéletes illeszkedés, a harmónia, csakúgy, mint a kirakott kockánál.

A tálca felépítésében is a Rubik kockára utal. Az egymáson elcsúszó sorok a működést szimbolizálják, míg a szintbeli eltérések növelik a dinamizmust, valamint elválasztják, és egyben ki is emelik a köreteket és színeket. A koncepciót fiatal magyar dizájnerek fejlesztették, hogy az egyedülálló találmány következetesen átgondolt látványban valósuljon meg.

„Fontos megmutatni, hogy a hagyományos, a külföldiek által korábban ismert magyaros ízvilág újraértelmezhető a jelen gasztronómiai trendek tükrében is, és a magyar gasztronómia ebben is képes felvenni a versenyt a nemzetközi mezőnnyel" – hangsúlyozta Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese.

A magyar csúcsgasztronómiával nem csak a nemzetközi zsűri találkozhat a Bocuse d'Or döntőjében, hiszen a versenyhez szervesen kötődő szakkiállításon (SIHA) Magyarország is jelen lesz.

„Kétségtelen, hogy egy több százezres látogatottságú szakmai rendezvény, ahol a vendéglátó- és szállodaipar képviselői vannak jelen, kiváló lehetőség arra, hogy a döntéshozók figyelmét Magyarországra mint lehetséges desztinációra irányítsuk" – tette hozzá Simon Péter, a Magyar Turizmus Zrt. agrármarketing vezérigazgató-helyettese.

Forrás: www.itthon.hu
http://www.itthon.hu/web/guest/hirek/-/content/14220/2/szell-tamas-bocuse-d%E2%80%99or-szakacsverseny

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása