Vicces sztori - kiállítás

2013. március 08. 10:00 - Észak-Alföld

A debreceni MODEM (Modern és Kortárs Művészeti Központ) harmadik emeleti kiállítóterében Vicces sztori címmel Csontó Lajos művei mutatkoznak be, sőt jószerivel a kiállítótér maga válik egy összefüggő Csontó alkotássá.
A tárlat modem_vicces.bmpcíme arra a kettős kényszerre utal, hogy a művek és életeseményeink egyaránt történetekké fűződnek össze, valamint arra, hogy noha személyes történeteinken keresztül értjük meg egymást és önmagunkat, e történetek jó része igencsak személytelen, afféle "vicces sztori’" ami bárkivel megeshet, és ráadásul olykor nem is vicces.

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: Debrecen MODEM

Sportkedvelőknek ajánljuk - jeges Debrecen

2013. március 07. 11:00 - Észak-Alföld

2013 március  8-10. között a debreceni Főnix Csarnok ad otthont a ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Világbajnokságnak.korcsolya.JPG

A Főnix Csarnok a Rövidpályás Gyorskorcsolya VB-re készülő jéggel új rekordot állít fel. Folyamatosan csaknem egy hónapig „jegelik” a létesítmény küzdőterét, korábban ennyi ideig még sosem volt fagyos a csarnok talaja. Ezelőtt leghosszabb ideig egy-egy jégkorong világversenyen volt szükség a csúszós felületre, nagyjából két héten át.

A vb-n öt-öt hazai férfi és női gyorskorcsolyázó indul.

http://www.dbsportcentrum.hu

Szólj hozzá!

Élő hadtörténelem Közép - Európa szívében: Szolnoki Csata

2013. március 06. 13:00 - Észak-Alföld

2013. március 9-én lengyel, cseh, osztrák, szlovák és magyar hagyományőrző csoportokkal elevenítik fel a csata eseményeit.. ...megelevenedik a történelem Szolnok belvárosában.

szolnoki_csata.jpg

1997-óta óta minden évben megemlékeznek az 1848-ban frissen felállított Honvédség győztes Tavaszi Hadjáratának első nagyobb jelentőségű csatájáról, a "Szolnoki csatáról".
A Hadtörténeti Intézet és Múzeum szaktörténészeinek kommentálásával, és a Magyar Honvédség segítségével sikerült egy, nemzetközi rendezvénytervekben is kiemelt módon megjelenő, sikeres Élő Történelemórát” kialakítani.

Az eredeti események helyszínén idézik fel a csata történetének egy-egy epizódját, amely bepillantást enged a harcoló felek ruházati, felszerelési, és fegyverzeti rendszerébe, a korabeli harceljárásokba.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Szólj hozzá!
Címkék: Szolnok

Vásári szezon - irány vidék!

2013. március 05. 15:58 - Észak-Alföld

A tavasz közeledtével nemcsak a természet éled, a jó idő beköszöntével megkezdődik a vásári szezon is.

Múlt héten a budapesti Utazás kiállításon vártuk az Észak-alföldi régió iránt érdeklődőket.

De ezzel még nincs vége. Aki nem tudott eljönni a Utazás kiállításra, ne bánkódjon,  vidéki utazási vásárokon is megtalálhatóak leszünk.

Ezen a hétvégén Kecskemét felé vesszük az irányt. Március 8-9-én érdemes lesz ellátogatni a kecskeméti Kulturális és Konferencia Központba, ahol az Észak-alföldi régió is képviselteti magát a TOUREX Idegenforgalmi Kiállítás és Vásáron.

 A hosszú hétvége után irány a cívisváros, azaz Debrecen. Március 22-24. között a Kölcsey Központban leszünk megtalálhatók.

 Húsvét után, április 4-6. között pedig Miskolcon találkozhattok velünk és társkiállítóinkkal.

Áprilisban még Veszprémben és a Szolnoki Utazás kiállításon is ott leszünk, várunk mindenkit.

 Látogassatok meg minket valamelyik vidéki kiállításon!

 Találkozzunk Észak-Alföldön!

http://itthon.hu/eszakalfold

30869_a5Debrecen.jpg

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása