Szavazz, ki legyen az év kölyök sztárja a Nyíregyházi Állatparkban!

2014. január 09. 16:35 - Észak-Alföld 2.

Az első fordulóban, mely 2014 január 9-12. között tart, bármelyik 2013-ban született állatot jelölhetitek a megtisztelő címre.

Január 13-tól pedig a legtöbb javaslatot kapott 5 bébi folytatja a versenyt 5 héten keresztül.

Minden héten más-más apróságot mutatnak majd be a facebook oldalukon, így közelebbről is megismerhetitek a nálunk világra jött kicsiket.

A játékban résztvevők között, minden héten értékes nyereményt sorsolnak ki.

S hogy kik is a tavalyi év legkülönlegesebb apróságai? A www.sostozoo.hu oldalon utána járhattok.

Csak a felhívás alatti szavazatok vesznek részt a versenyben!

-dsc5209-1858.JPG

Szólj hozzá!

Császárbajszú tamarinok a Nyíregyházi Állatparkban

2014. január 08. 13:24 - Észak-Alföld 2.

Új fajjal gazdagodott az állatpark gyűjteménye, császárbajszú tamarinok érkeztek Sóstóra. A három bajuszos hölgy már megtekinthető a Nyíregyházi Állatpark Trópusi házában. Érkezésükkel már négy karmosmajom faj látható a Nyíregyházi Állatparkban, rajtuk kívül fehérarcú selyemmajom, liszt tamarin és fehérajkú tamarin csapat is él a kertben.

A majmocskák II. Vilmos császár tekintélyes bajsza után kapták a nevüket. 1907-ben, amikor felfedezték, még csak elejtett példányokat ismertek, s hosszú, lelógó bajuszát a preparátorok felfelé kunkorították, mivel azt feltételezték, hogy a bajusz vég felfelé áll, csakúgy mint a német császáré. A tévedésre néhány év múlva jöttek csak rá, amikor már élő példányokat is láttak, az állaton azonban rajta ragadt a császárbajszú tamarin név.

A császárbajszú tamarinok ( Saguinus imperator) kis testű állatok, mindösszesen 25 cm hosszúak. Peru, Brazília és Bolívia erdőségeiben csoportokban élnek s főként a magasabb fákon mozognak. Kis méretük miatt ki tudnak mászni a vékonyabb ágakra is. Túlnyomórészt gyümölcsökkel, fák nedvével és nektárral táplálkoznak, de fehérjeigényüket a rovarokból fedezik.

Az Angliából érkezett tamarinok az úgynevezett karmosmajmok közé tartoznak, amelyek nevüket arról kapták, hogy a hátsó láb nagyujját kivéve az összes ujjukon karmok nőnek köröm helyett. Erre azért van szükségük, mert apró termetük miatt az ágakat nem tudják ujjukkal átfogni, így éles karmaikkal kapaszkodnak a fák kérgébe. 

www.sostozoo.hu

1509104_645782928817454_1264009053_n.jpg

Szólj hozzá!

Évindító éjszakai fürdőzések, szaunaszeánszok

2014. január 08. 13:15 - Észak-Alföld 2.

Jól indul az újév. Januárban is sok fürdős élmény vár ránk az Észak-Alföldön. A fürdőkben este sem áll meg az élet, esti programok, éjszakai fürdőzés szórakoztatja a közönséget.

  • Évindító Éjszakai Fürdőzés január 11-én, szombaton a Sárkány Wellness és Gyógyfürdőben Nyírbátorban! Nyitva tartás 20:30-01:00-ig. További információ itt.
  • A Martfű Gyógyfürdő és Uszodában is szombaton este 20:30- 01:30 óra között várják az érdeklődőket az idei első éjszakai fürdőzésre, ahol 22.00 órától filmvetítés is lesz. A wellness részleg külön kiegészítő jeggyel vehető igénybe. www.martfuspa.hu
  • Debrecenben az Aquaticum Mediterrán Élményfürdőben is január 11-én tartják az újévi éjszakai fürdőzést, 19:00-01:00 óra között. (medencezárás 00:30) Részletek.

Martfu_Spa.jpg

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása