Debrecenbe kéne menni, pulykakakast kéne venni…

2014. május 27. 16:31 - Észak-Alföld 2.

12. Debreceni Pulykanapok: 2014. május 31-június 01.
Ha pulyka, akkor Debrecen, ha nyár, akkor Debreceni Pulykanapok. Ezen a vidám nyári fesztiválon a profik és a hobbyszakácsok csapatai külön-külön versengenek a legeredetibb és legfinomabb pulykából készült étel díjáért.

Debrecen belvárosában elsőként 2003-ban rendezték meg a Debreceni Pulykanapokat. A hétvégi program mára a cívisváros és egyben a régió egyik legnagyobb gasztronómiai összejövetele lett. A kulináris élvezetek mellett könnyű- és komolyzenei koncertek, cigányzene, utcaszínház, bábszínház, gyermekprogramok, kirakodó vásár, népművészeti és kézműves vásár is várja a látogatókat. Ezen a hétvégén a gasztronómia számtalan arcát mutatja be: a profik mellett fakanalat ragadhatnak az amatőr főzőmesterek is, minden évben csapatok tucatjai árasztják el ínycsiklandozó illatokkal Debrecen főterét.
Mind két napon értékes nyereményekért főzhetnek a legjobbak. A szakmai zsűri mellett a közönség sem marad le a kóstolásról, kóstolójegyekkel mindenki megkóstolhatja a versenyzők által készített finomságokat. A Debreceni Pulykanapok üdítő színfoltja a Pincérfutó verseny, ahol tálcán söröskorsóval futó felszolgálók szállnak a ringbe. A Pulykanapok különleges rekordot is tudhat magának: évről-évre nagyszabású ebédet rendezünk a város főterén, az étvággyal pedig soha nincs gond: jó ebédhez szól közben a nóta.

Debreceni_Pulykanapok2.jpg

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása