"Az én sárkánymesém" - meseíró pályázat

2014. június 22. 15:21 - Észak-Alföld 2.

Nyírbátor Város Önkormányzata és a Nyírbátori Kulturális Központ meseíró pályázatot hirdet "Az én sárkánymesém" címmel, 10 és 14 év közötti gyerekek számára.
A mesének kapcsolódnia kell Nyírbátor történetéhez és legendáihoz.

A mesét doc formátumban, 12-es betűmérettel, szimpla sortávval kell elkészíteni.
Terjedelme: minimum 2, maximum 5 gépelt oldal.
A pályaműveket a Nyírbátori Kulturális Központ szervezési irodájába kell leadni vagy az info@kulturaliskozpont.hu oldalra elküldeni.
Beadási határidő: 2014. augusztus 29.
Az irodalmárok által legjobb 10-nek ítélt meséből kiadvány készül, amelyet Küzmös Enikő festőművész illusztrál.

Nyirbator_setany2.jpg

 

Szólj hozzá!

Tiszavirág, öhön, nyeregszemle, színház...az Észak-Alföldről ajánljuk

2014. június 17. 13:57 - Észak-Alföld 2.

Ezen a héten is rengeteg érdekes programot kínál az Észak-alföldi régió. Íme néhány tipp, hová is lehet menni kirándulni, enni-inni, bulizni. Lehet választani!

Június 17-én elindul a nyár Szolnokon. Egészen szombatig tart a Tiszavirág Fesztivál. mely borházak utcájával, maláta térrel, parkmozival, kézműves vásárral, rengeteg koncerttel vár, és az idén egy nem kisebb fellépőt is "csatasorba" állít, mint az egykori Guns N Roses gitáros Gilby Clarke-t! A Fesztiválhoz kapcsolódóan június 21-én az aktív kikapcsolódást kedvelők még egy kb. 30 km-es Tiszavirág kerékpártúrán is részt vehetnek Szolnok és környékén (melyre előzetesen regisztrálni kell).
Június 20-22. között a Nyeregszemlével karöltve megrendezett Hortobágyi LovasnapokHortobagyi_lovanapok4.jpg  gazdag programkínálattal és kirakodóvásárral várja a lovaglás szerelmeseit, a több mint 300 éves Mátai Ménes lovaspályáján. A rendezvény idején elvegyülhet a kézműves és kirakodóvásárban, jellegzetes pusztai, hortobágyi ételeket kóstolhat.
Igazi hagyományos ételek és szórakoztató programok várják a vendégeket a IX. Alföldi Betyárétel Főző Fesztiválon június 20.-22.között Kétpón.
A Nap ünnepe - Táncoljuk át az éjszakát június 21-én Hajdúszoboszlón: Szent Iván éjjelén évszázadok óta tüzek gyulladnak, tündérek libbennek, párra találnak a magányosok. Várják azokat, akik az év legrövidebb éjszakáján részesei akarnak lenni e különleges élménynek.
Hajdúnánáson a tájegység jellegzetes hajdúsági ételét, azaz az öhönt is megkóstolhatjuk a június 21-én megrendezett  Öhön főző versenyen.
Kisvárdán egy héten keresztül a színházé lesz a főszerep június 21-28. között, a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján. Több szomszédos országban működő magyar nyelvű színházak mutatkoznak be, széles körű műfaji kínálattal, emellett gyerekprogramok, kiállítás, koncertek, gasztronómiai bemutatók is várják az érdeklődőket.
Hajdúböszörményben a szabadtéri fatüzelésű kemencében hagyományos tejfölös, szalonnás kenyérlángost, káposztás pogácsát, és még sok finomságot is sütnek a Kemencés nap a hagyományok-ízek-régiók jegyében, június 22-én.
Tiszavirag2011_154.jpg

 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása