Zoárd-napi sokadalom

2014. július 09. 14:02 - Észak-Alföld 2.

Híd hagyomány és szórakozás között.
zoard nap 2013 foto 5.jpg
Zoárd nap környékén Vásárosnaményban a régi Kraszna hídon idén már negyedik alkalommal kerül megrendezésre a város névadó legendájáról elnevezett Sokadalom július 12-13-án.

Már a középkorban is tartottak vásárokat Vásárosnaményban. A rendezvényen ismét megelevenedik a hagyományos vásári forgatag.

A rendezvény ideje alatt  kézműves vásárral, jótékonysági kerékpártúrával, az Ízek Udvarában nemzetközi, házias, tájjelegű ételekkel várják a vendégeket. Lesznek színpadi programok, koncertek, dumaszínház, műrepülő és kaszkadőr bemutató... a záró napon fellép a  Neoton Família.

zoard nap 2013 foto 9.jpgKépek forrása: www.vasarosnameny.hu

Szólj hozzá!

Jászok Világtalálkozója

2014. július 08. 14:08 - Észak-Alföld 2.

Az idén Jászapáti ad otthont a július 11-13. között megrendezett XX. Jász Világtalálkozónak, mely a Jász Hagyományőrzés és kultúra legnagyobb ünnepe.  A három napos rendezvényen számtalan programmal és fellépővel várják a látogatókat, úgy mint a Jász települések felvonulása, lovas díszmenet, a jászok kapitányának beiktatása, tudományos előadások, művészeti, népművészeti, történeti kiállítások, néptánc együttesek fellépése, hagyományőrző csoportok bemutatkozása, kézműves kiállítás, vásár.

Jasz_Vilagtalalkozo.JPG

Szólj hozzá!

Szárnyas Sárkány - utcaszínházi fesztivál Nyírbátorban

2014. július 07. 12:33 - Észak-Alföld 2.

Varázslatos műemléki környezetben, 50 különleges produkcióval várja Nyírbátorba az érdeklődőket Magyarország egyetlen utcaszínházi fesztiválja, a „Szárnyas Sárkány” Hete július 11-13. között. A kulináris élvezetekről a Magyar Népi Ízőrzők Lovagrendje gondoskodik.

A Báthoryak címerállata, a sárkány, már több mint két évtizede évről évre feltámad, hogy aztán a fesztiválzárón a Papok-rétjén megérje ünnepélyes elégettetését.  A „Szárnyas Sárkány” Hete Nemzetközi Utcaszínházi Fesztivál Magyarországon egyedüliként mutatja be az utcaszínház hazai és külföldi eredményeit. A fesztivál ideje alatt a kobzosok, lantosok, mímesek, csepűrágók és színháziak forgataga tölti be Nyírbátor utcáit, tereit.
Programjában a gyerekszínházi előadások, bábelőadások, népzenei együttesek fellépései, és minden utcaszínházhoz kapcsolódó műfaj jelen lesz: a gólyalábasoktól, az óriás élőbábokon át a pirotechnikai eszközöket alkalmazó előadásokig.

Nyírbátor_nyitó.jpg

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása