Júliusi programkavalkád Debrecenben

2014. július 17. 13:37 - Észak-Alföld 2.

Ha még nem jártál Kelet-Magyarország egyik legnagyobb nyári fesztiválján, itt az ideje. campus.jpg

A könnyűzenei élet hazai és külföldi nagyságainak koncertjeit is élvezhetjük a Campus Fesztiválon július 23-27. között Debrecenben, a Nagyerdőn.
Néhány név a fellépők közül: Quimby, Rúzsa Magdi, Punnany Massif, Tankcsapda, Wankelmut, Vad Fruttik ... és még sokan mások. A fesztivál részletes programja itt.

Keresd az Észak-alföldi turisztikai ajánlatokat is!

 

Ugyanezen a hétvégén, július 25-27. között a  Debreceni Nyár keretében a Debreceni Jazznapok koncertjeit is élvezhetik a műfaj kedvelői a felújított Nagyerdei Szabadtéri Színpadon.
A Debreceni Jazznapok az egyik legrangosabb jazz esemény Közép-Európában. A rendezvényen a jazz legkülönbözőbb stílusait játszó hazai- és világsztárok lépnek színpadra.
Részletes program a www.debrecenijazznapok.hu oldalon.

 

Bartok Bela nemzetkozi korusverseny.jpg

A következő héten a  Bartók Béla XXVI. Nemzetközi Kórusverseny és Folklórfesztivál a komolyzene kedvelőinek ígér remek időtöltést július 30. és augusztus 3. között.
„Ha fiatalok akarunk maradni, mindennap olvassunk egy el egy verset, hallgassunk egy kis zenét, nézzünk meg egy festményt, és amennyiben lehetséges, tegyünk valami jót.” (Johann Wolfgang von Goethe)
Különösen érvényes ez így ötvenen túl, mely tisztes korba a messze földön híres debreceni kórusverseny is lépett. Az idei versengésen mintegy 20 énekkar méretteti meg magát a világ minden tájáról. Napközben a Kölcsey Központban zajlanak a versenyek, esténként azonban a Nagytemplom mögötti Emlékkertet szállják meg a kórusok, hogy felvillantsanak valamit hazájuk folklór hagyományaiból, Izlandtól Kanadán át Venezueláig. Szabadidejükben az énekesek jótékonysági koncertekkel kedveskednek kórházakban és idős-otthonokban, vasárnap délelőtt pedig a liturgiák menetét színesítik a város templomaiban. Remek muzsikát és komoly izgalmakat ígér a nagydíjas verseny, melyet a Bartók Rádió élőben közvetít, a díjkiosztó és záróünnepség pedig várhatóan nagy mulatságba csap át a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon.
A rendezvény részletes programja ide kattintva érhető el.

 

Szólj hozzá!

Cserke Vitéz Napok Borospince átadással

2014. július 15. 14:41 - Észak-Alföld 2.

A VIII. Cserke Vitéz Napok keretében, 2014. július 19-én, 10 órakor kerül átadásra a Szinyei-Merse kastély Borospincéje.

Az egykori Szinyei Merse-kastélyhoz tartozó, 1902-ben épült borospince műemléki védelem alatt áll, mely a Szinyei Merse család szőlőbirtokának központja volt. Ebben a boros pincében készült a híres ürmös bor. A pince hosszú éveken át felújításra várt, míg ez év tavaszán az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Leader támogatásával megkezdődhettek a renoválási munkák.

Cserke_vitez.jpg

A péntektől vasárnapig tartó rendezvény ideje alatt minden nap déli 12 órakor ágyú dörren a strandfürdő bejáratánál, Cserke Úrhölgyet és Cserke Vitézt is választanak, akik igazi vitézi próbatétel során mérhetik össze tudásukat. Lesz néptánc, harcművészeti és táncbemutató, Fúvószenekari fesztivál, fellép többek között Balázs Fecó, a Bikini...

A rendezvény részletes programja itt érhető el.

 



Szólj hozzá!

Sóstó Feszt- szárazon és vízen...

2014. július 14. 13:33 - Észak-Alföld 2.

Háromnapos program földön, vízen, levegőben és természetesen a színpadon.

2014. július 18-án ismét megnyitja kapuit a SóstóFeszt! Számos koncert, sportesemény, igazi bulihangulat Nyíregyháza-SóstóFürdőn, a TÓPARTon. A zenés programokon túl jet-ski, wakeboard és fly board showt is rendeznek Sóstófürdőn.  uszo-alkalmatlansagok.jpg

Egy héttel később, július 26-án igazán érdekes dolgokat láthatunk, ekkor rendezik meg ugyanis az Úszó-és repülő alkalmatlanságok tréfás versenyét a sóstói Tófürdőnél. Érdemes tehát meghosszabbítani a tervezett nyaralást, vagy visszatérni erre a programra.
Őrültnél-őrültebb tákolmányokkal készülnek a résztvevők, volt már a vízen korábban űrhajó, tv-stúdió, kémény gólyával, traktor, növények, miegymás. A verseny lényege, hogy valami eszement tákolmányt építsenek a résztvevők, és az eszköz alapja olyan legyen, amit eredetileg nem vízre szántak és persze ne sértse a jó ízlést!

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása