A levegő urai a Nyíregyházi Állatparkban!

2014. szeptember 04. 13:21 - Észak-Alföld 2.

Különleges programokkal várja a látogatókat szeptember 6-án, szombaton a Nyíregyházi Állatpark.

Minden ősszel igyekeznek a minket körülvevő világot, élő környezetünket hangsúlyozottabban bemutatni az iskolakezdéskor a látogatóknak. Ennek egyik visszatérő eleme, hogy minden év szeptemberének első szombatja hazánk legveszélyeztetettebb gerincesének, a rákosi viperának a napja. Többek között megtudhatjuk, hogy mik azok a könnyen azonosítható morfológiai jegyek, amelyek alapján megkülönböztethetjük a viperákat az ártalmatlan siklóktól. Aki többet szeretne megtudni Magyarország eme rejtőzködő életmódú mérgeskígyójáról, látogasson el az állatparkba. A „viperás standon” a MME Kétéltű Hüllő Védelmi osztály munkatársai játékos tesztekkel és hasznos ajándékokkal várják az érdeklődőket.

Most először, kapcsolódva egy másik nyíregyházi eseményhez, a repülőtéren megrendezésre kerülő „Repülőnaphoz”, szombaton a madaraké lesz a főszerep a Nyíregyházi Állatparkban. A hagyományos papagáj bemutató mellett hazánk egyik elismert solymászát is vendégül látják. Gasztonyi Dániel mestersolymász bemutatóján megismerhetjük a solymászat több mint 4000 éves kultúráját, sok érdekes faj szereplésével .

Helyszínek:
A solymász bemutató 10.30-kor kezdődik az afrikai elefántokkal szembeni lovaspályán.
A "viperás stand" a főbejárat közelében lesz s egész nap várja az érdeklődőket, míg a papagáj tréning a nagyszínpadnál 13.30h-kor fog kezdődni.

allatpark_nyh.jpgKép forrása

Szólj hozzá!

Az Agórában a Szolnoki Tourinform Iroda

2014. szeptember 01. 15:10 - Észak-Alföld 2.

Szeptember 1-jétől Szolnok vadiúj multifunkcionális épületében, az Agorában várják az információra éhes vendéket a Tourinform iroda munkatársai.

Agora_toronx.jpgAugusztus 30-án, a Szolnok Napja rendezvénysorozat keretében modern kulturális központtal is gazdagodott a megyeszékhely. Kulturális és közművelődési tevékenységeknek, a civil élet eseményeinek, valamint az egészséges életmóddal összefüggő programoknak biztosít új, építészetileg is izgalmas teret az Agora terminál multifunkcionális kulturális központ. A  négyszintes, csaknem 3800 négyzetméteres épületegyüttes munkálatai 2011-ben kezdődtek, az új intézményt híd köti össze az Aba-Novák Kulturális Központtal.

Az új épület földszintjén kapott helyet a Tourinform Iroda is. A tágas irodában helyi és országos progra­mokról, eseményekről, látnivalókról, szálláshelyekről, vendéglátóhelyekről találunk hasznos tippeket, információkat, kiadványokat, ezen kívül szép kézműves dolgokat (pl. kérész=Tiszavirág mintás tatyót, mobiltartót...)  is vásárolhatunk.

Az épület szomszédságában egy mindenki által szabadon látogatható óriás kaleidoszkópot is kialakítottak, amelynek belsejében visszatükröződő vizuális kompozíció a környező terek, épületek, parkok képeinek töredékeiből épül fel. Sötétedést követően a kaleidoszkóp belsejéből világító színes fények vetülnek ki a parkra és a Terminál épületére. A toronyból harangjáték is szól, mellette látványmedence is épült.
A főbejárat előtt  kapott helyet a város új bronzszobra, Szabó György alkotása a Curriculum vitae címet viseli.

Agora.jpgKép forrása

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása