Sínház a debreceni villamoson

2014. szeptember 12. 12:40 - Észak-Alföld 2.

Újra indul a Csokonai Zenés-Guruló Színházi Páholya, a Sínház! Szeptember 16-án és 17-én utazzunk egyet az 1-es villamos vonalán, a  Nosztalgia villamoson! Nem bánjuk meg.

A korábbi évek hagyományát folytatva a Csokonai Színház ismét nosztalgia-villamosozásra várja mindazokat, akik kíváncsiak a színészek igazán egyedülálló tehetségére. Ne utazzunk csendben magunk elé révedve, vagy az utca unalmas forgatagát figyelve, hisz tehetünk egy attrakciókkal, meglepetésekkel, zenés és még zenésebb produkciókkal színesített kört is szeptember 16-án (kedden) és 17-én (szerdán) 15 és 17 óra között  az 1-es villamos vonalán. Ezúttal nincs szükség se jegyre, se bérletre, csak szálljunk fel a SÍNHÁZ villamosára!

Kíváncsi vagy, hogy mennyire utolérhetetlen Vranyecz Artúr? És milyen étvágyú művész Jámbor József? Szeretnéd látni, Figaro hogyan borotvál a mozgó villamoson, miközben virtuózan énekel? Szeretnéd hallani Marica grófnő hogyan ábrándozik a szerelemről?
Szállj fel a Sínház villamosra!

sinhaz.jpgKép: http://csokonaiszinhaz.hu/

 

 

Szólj hozzá!

Gulyás vagy Bioétel? gasztro élmények Észak-Alföldön

2014. szeptember 12. 12:30 - Észak-Alföld 2.

Szeptember második hétvégéjén is a bőség zavara van fesztiválok tekintetében az Észak-Alföldön. Ha gulyást szeretnénk enni, irány Szolnok, a Gulyás fővárosa. Ha bioételekre vágyunk, Hajdúszoboszlón a helyünk. Ha pedig a nagyvilág ízeit szeretnénk megkóstolni, menjünk Nyíregyházára. Nézzük a  részleteket.

Szolnoki Gulyásfesztivál, 2014. szeptember 11-14.
Kiemelt főző és kulturális fesztivál nap: szeptember 13-14.!

A gulyás az Alföld egyik legjellegzetesebb eledele. Mikszáth Kálmán írta több, mint 110 évvel ezelőtt: “Nem szabad tehát a magyar konyhát pusztulni hagyni!”
Többszáz bográcsban rotyog ismételten a gulyás Szolnokon szeptember második hétvégéjén a 16. alkalommal megrendezett Szolnoki Gulyásfesztiválon.
A Szolnoki Gulyásfesztivál 1999-ben indult útjára. Az elmúlt évek során a Gulyásfesztiválon száz egynéhány bográcsról indulva átlépték a hétszázat. Nemes versengésben mérik majd össze főzőtudományokat a gulyásfőző versenyben induló csapatok, emellett számtalan koncert, szórakoztató családi és gyermekprogram várja a vendégeket majd. Ezért is, és egy tál finom gulyásért is érdemes lesz ezen a szeptemberi hétvégén Szolnokra utazni. Részletek a
www.magyargulyas.hu oldalon.

 Bioétel és Borfesztivál, Hajdúszoboszló, szeptember 12-14.

A rendezvényen bio alapanyagokból helyben készült ételkülönlegességek, finomságok kóstolása közben kiváló magyar pincészetek boraival ismerkedhetünk meg. A háromnapos rendezvényt népzenei és néptáncbemutatók, könnyű- és komolyzenei koncertek, valamint a bio életformát népszerűsíthető kísérőprogramok egészítik ki.
Mindhárom napon: Bio ételkóstoló, bio termelők bemutatkozása, tradicionális magyar borvidékek seregszemléje• Crux Alba középkori hagyományőrzők bemutatói, korabeli látványkonyha és főzőverseny • Kézműves és kreatív gyermekfoglalkozások • Egészségsátor. Részletes program itt található.

"Kóstolja meg...!", Nyíregyháza, szeptember 13.

Ízkavalkád a Múzeumfaluban. A forgatagban kapható táj jelegű ételek ezúttal nemcsak történelmi határainkon belülről, hanem a világ minden szegletéből kóstolhatóak lesznek, egy-egy terület földrajzi eredetvédettséggel bíró pálinkafajtáival karöltve. www.muzeumfalu.hu

Ha ez még nem lenne elég, a Hortobágyon is találunk kedvünkre való programot a hétvégén.
Hortobágyi Pásztorok és Magyar Hagyományőrző Pásztorkutyások Találkozója, szeptember 13., www.magyarpasztorkutya.hu
A Hortobágyi Vadaspark Napja, szeptember 13-14. www.hnp.hu

Jó szórakozást!

Szolnoki gulyasfesztival_4.JPG

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása