Örömhír a bringásoknak - kerékpárúttal bővült a Széchenyi Parkerdő

2014. október 16. 15:40 - Észak-Alföld

Október 15-én ünnepélyesen is felavatták a Szolnoki Széchenyi Parkerdőben elkészült legújabb aszfaltburkolatú kerékpárutat.kerekpar_parkerdo.jpg

A korábbi fejlesztéseknek köszönhetően újabb 80 hektár erdőt nyitottak meg, elkészült egy belvízelvezető csatornát átjárhatóvá tévő híd, amely csatorna eddig az akadályát jelentette az erdő látogatásának. Az újonnan feltárt erdőterületeken – a lovas és a gyalogos turistáknak kialakított útvonalak mellett – a kerékpáros igények minél magasabb szintű kielégítését tűzték ki célul.

A terepkerékpáros túrázásnak helyet adó utak kialakításán túl két speciális pályát is kialakítottak. Az egyik egy terepkerékpáros gyorsasági pálya, amely az erdei környezetben kialakított speciális vonalvezetésével nyújt egyedi élményt. A másik egy BMX dirt pálya, ahol a kerékpársport egy speciális szakága iránt érdeklődők szórakozhatnak szintén egyedi, erdei környezetben. Ezeknek a kifejezetten kerékpáros attrakcióknak a megközelíthetőségét szándékoztak javítani a közúttal való kapcsolatot megteremtő, most átadott 760 méter hosszú kerékpárúttal.
Forrás: http://info.szolnok.hu

További információ a Széchenyi Parkerdő és Ökoturisztikai Központról, Vadasparkról:
ww.nefag.hu

kerekpar_parkerdo2.jpgFotók forrása: https://www.facebook.com/NEFAGZrt

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása