Szolnoki Csokimámor

2014. október 29. 13:32 - Észak-Alföld

A világ minden tájáról érkező csokoládékülönlegességek, csokis kóstolók, csokigyár, csokimozi, kiállítás, vásár, bemutatók -minden, ami csoki.

III. Szolnoki Csokoládéfesztivál és Nemzetközi Csokoládétalálkozó,
Szolnok, november 7–9.

Itt nem csak a különböző csokikat kóstolhatjuk meg, hanem megismerkedhetünk az édesség eredetével és történetével, sőt a csokigyárban beszállhatnak a készítésébe is. Aki kedvet érez, utazhat a csokivonaton, vagy beülhet a csokimoziba.
Igazi családi program! www.ankk.hu

csoki.jpgKép forrása

Szólj hozzá!

“Tökjó” hétvége és utolsó lehetőség a darulesre a Hortobágyon

2014. október 28. 14:23 - Észak-Alföld

November első, sokak által misztikusnak tartott napjain rendhagyó programokkal várják a Hortobágyon a Pusztai Állatpark vendégeit több néphagyományt is felelevenítve.

2014. november 1-2., Hortobágy

Az ősz egyik legjellegzetesebb zöldségét felhasználva különleges alakzatú töklámpásokat, háziállatainkat idéző dísztárgyakat, ínycsiklandó ételeket készíthetünk.
Ezenkívül arcfestéssel és csillámtetoválással várják a kicsiket és nagyokat.
Vegyél részt a háziállatokhoz kapcsolódó pecsétgyűjtő versenyen, melyért cserébe apró ajándékok tulajdonosa leszel. www.hortobagy.eu  tok-595x446.jpgKép forrása

A fokozott érdeklődésre tekintettel ÚJABB időpont! 

Darubehúzás megtekintése kisvonatos túra keretében Hortobágyi-halastón

A Hortobágyi Nemzeti Park az őszi szünetben szervez még egy vezetett túrát 2014. október 31-én 14 órai kezdettel. Jelentkezzen Ön is, ne hagyja ki! A legutolsó szinkronszámolás alkalmával még több, mint 100 ezer daru tartózkodott a Hortobágyon!

Vezetett túra a darvak nyomában
A daru a Hortobágyi Nemzeti Park jelképe és egyben az egyik legféltettebb természeti értékünk. A daruvonulás az ősz legvonzóbb természeti eseménye a Hortobágyon. A több tízezer daru naponta ismétlődő, alkonyathoz kötődő mozgalmának, a daruhúzásnak a megtekintésére és a nagy érdeklődésre való tekintettel szervez 2014. október 31-én 14 órától kisvonatos túrát a Hortobágyi Nemzeti Park.

Darunézés Hortobágy-Halastón – kisvonatos daruprogram
A program magában foglalja a vetített képes előadást, filmvetítést 14 órától majd kisvasutazást a tavak között és szakvezető kíséretében a daruhúzás megtekintését.
Az előadást és filmvetítést követően a vendégek kisvonatra ülnek, mellyel a Kondás-tóig utaznak, ahol a terepi program részeként megtekintik a darvak esti behúzását. A kisvasút sötétedés után kb. fél órával érkezik vissza a kiinduló állomásra, korábbi visszaindulás csak gyalogosan lehetséges a kb. 5 km-re lévő végállomástól.
Az előadás, a filmvetítés és a kisvonatozás helyszíne Hortobágy-halastó, amely a 33-as főút 67. km-nél Hortobágy-Halastó irányába lekanyarodva érhető el.

A programokra előzetes bejelentkezés szükséges! www.hnp.hu

daru_éjszakázásVirágoskúti-halastó_20131023_0145_Szilágyi%20Attila.jpgKép forrása

 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása