Wellness ajándék Észak-Alföldről

2014. november 28. 13:29 - Észak-Alföld

Miért is ne adhatnánk utazást ajándékba karácsonykor? Sőt saját magunkat és párunkat is meglephetjük egy kis kényeztetéssel az ünnepekre, jól fog esni a kikapcsolódás és lazítás az újévben is!

A Magyar Turizmus Zrt. Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatóság „Ajándékozzon Utazást!” elnevezésű téli kampányának keretében több Észak-alföldi wellness ajándékot kínál, a legelegánsabbtól a legromantikusabbon át az igazi családi kikapcsolódásig.

Hogy hol találkozhattok velük?
November 28-30. között a debreceni, kishegyesi úti Tescoban, december első hetében a szolnoki Agora Karácsonyi Vásárban, december második hétvégéjén pedig a Budapesten, az Europarkban lesznek jelen az Igazgatóság munkatársai, valamint az Észak-alföldi szálláshelyek képviselői, ahol attrakciókkal is színesítve jelennek meg az akcióban részt vevő szálláshelyek kínálatai.

Aki nem tud személyesen ellátogatni a fenti helyszínekre, ne csüggedjen, az interneten is elérhetők az ajánlatok, például a www.itthon.hu/eszakalfold oldalon is megtalálhatók az akcióhoz kapcsolódó üdülési ajánlatok.
A hajdúszoboszlói, debreceni, nyíregyházi, túrkevei, martfűi, és kisújszállási hotelek  csomagajánlati jövő év tavaszig felhasználhatók.

Részletek a www.itthon.hu/eszakalfold oldalon.

Ajándékozzatok Ti is élményt !

 kristályterápia.jpgKép forrása

 

Szólj hozzá!

Karácsonyra hangolódva

2014. november 26. 13:56 - Észak-Alföld

Ismét elérkezett az  Advent, az ünnepre való várakozás és készülődés időszaka....
Az Észak-alföldi régióban is
számos izgalmas program gondoskodik a megfelelő karácsonyi hangulatról: adventi koncertek, forralt borozás, táncbemutató, gyermekműsor, Mikulás ház, komolyzenei koncertek.....

Néhány helyszínajánló.

Debrecenben színes Advent Programok, karácsonyi vásár november 30-tól a Kossuth téren és a Kölcsey Központban.
november 30. vasárnap 16.00 Gyertyagyújtás, Helyszín: Kossuth tér
december 1. 19.00 Adventi Koncertek A Nagytemplomban - Kelta Karácsony - A Firkin Együttes Unplugged Koncertje, Vendég: Szabó Attila (Csík Zenekar), Helyszín: Református Nagytemplom
december 1 - 7. Csizmafényesítő Hét - Mikulásváró a Vojtinában, Helyszín: Vojtina Bábszínház 
Az Advent további programjai itt.

Nyíregyházán a Karácsonyi Forgatag 2015. január 5-ig tart a Kossuth téren. Az ünnepi készülődés jegyében a belvárosban színes vásári forgatag, a Mikulásház, a betlehem, az adventi koszorú, 34 vásározó és kulturális programok várják az érdeklődőket. Az ünnepi fényeket november 30-án kapcsolják fel, és meggyújtják az adventi koszorún az első gyertyát. Sőt, december 6-án Mikulás Futás is lesz. a Városi Stadionban. www.nyiregyhaza.hu

karácsony_Nyiregyhaza_1.jpgKép: Nyíregyháza

Szolnokon november 24-től 2015. január 1-ig várja az Adventi Falu a Kossuth téren a látogatókat.
Gyertyagyújtások:
November 29. 16.30 Református Egyház Gyertyagyújtása
December 05. 14.00 Görögkatolikus Egyház Gyertyagyújtása
December 13. 16.30 Evangélikus Egyház Gyertyagyújtása
December 20. 16.30 Római Katolikus Egyház Gyertyagyújtása
Szintén Szolnokon, a Hild téren december 2-án veszi kezdetét a Karácsonyi Vásár.
Mindkét helyen ünnepi hangulat – Kézműves vásár – Programok – Különleges karácsonyi italok
További információ: www.szolnok.hu

Nyírbátorban november 30-án 16 órától szeretettel várnak mindenkit az Adventi fények felgyújtására, a Szabadság térre, ahol december 18-ig a Mikulás házában két manó is dolgozik. Ha ügyesek vagytok, 16 és 18 óra között megleshetitek őket! Az a hír járja, hogy december 5-én és 6-án a Mikulás is csatlakozik hozzájuk!
Finom mézeskalácsot, sült gesztenyét, sült almát, kenyérlángost és még sok más finomságot kóstolhatunk meg az Adventi időszakban.
D
ecember 13-án (szombaton) 15 órától Luca-napi kézműves foglalkozást és táncházt rendeznek.

December 18-án a Szabadság téren fellép a Tinódi Vegyeskar, a Nyírbátori Diákszínpad, a nagykárolyi Rekettye Néptáncegyüttes, illetve a Nyugdíjas Értelmiségi Egyesület, ínycsiklandó hurka, kolbász, sült gesztenye, sült alma és más finomság  látogatókat.

November 30-tól Advent Vásárosnaményban, egészen január 5-ig. A hétvégéken koncerteken, forralt borral a kézben lehet lazulni, a gyerekeket kézműves foglalkozások segítik az ünnepre hangolódni.
www.vasarosnameny.hu



Szólj hozzá!

Nyíregyházi állatpark - a szeretet jegyében

2014. november 24. 13:31 - Észak-Alföld

Idén is lesz 100 Ft-os nap a szeretet jegyében!
November 29-én, szombaton 100 Ft-os belépőjegyet kell csak váltani, amivel 9:00-15:00 között várnak mindenkit az Állatparkban!

Ha megteheted, vigyél egy ajándékot ami lehet bármilyen csekélység, csak mások számára használható dolog legyen (játék, ruhanemű, könyv,tartós élelmiszer, tisztítószer stb.), amivel örömet szerezhetsz annak, akinek nincs mit tennie a fa alá. Az így összegyűlt ajándékokat rászoruló családoknak juttatják el!

 -dsc3781-4127.JPGA kis szitatunga. Forrás: http://www.sostozoo.hu

 Néhány állatkerti újdonság:

- Ritka antilopfaj született nemrég az Állatparkban! A Tarzan ösvényének legifjabb lakója a szitatunga (Tragelaphus spekei), így a kis bikával már 10 főre növekedett a Nyíregyházi Állatpark szitatunga állománya, akik grevy zebrákkal, nyársas antilopokkal, strucokkal, nagy kudukkal és rotchild zsiráfokkal élnek egy különleges fekete kontinens élővilágát bemutató kifutórendszerben.

- Az Állatparkban él Európa legidősebb sziamangja. Az Európai Állatkertek Szövetsége minden évben feltérképezi az európai állományt, és kiderült, hogy a legidősebb sziamang a Nyíregyházi Állatparkban él. A sziamangok (Hylobates syndactylus) átlagéletkora 25 év, így Finita az 51 évével igazi matuzsálemnek számít. Levelekkel, érett gyümölcsökkel táplálkozik, de olykor madártojás, rovarok és kisebb gerinceseket is fogyaszt.

- Zebra csikó született az Állatparkban november elején. Az Állatpark hatalmas, az afrikai szavannát idéző állatbemutatója nagy népszerűségnek örvend: az orrszarvúcsalád és az alföldi zebrák együtt igazán különleges látványt nyújtanak, mától pedig már a kis zebrakancát is megcsodálhatják a látogatók.  Az országban egyedüliként itt tartanak egy három fős grevy zebra csapatot s a most született csikóval 11 egyedre nőtt az alföldi zebra állomány.

Látogassatok el Ti is a sóstói üdülőövezetben, a  tölgyerdő mélyén található, remek élményeket biztosító Állatparkba és fedezzétek fel a sokszínű állatvilágot. Nem fogtok csalódni! :)

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása