Télen is vár a Hortobágy

2014. december 18. 13:17 - Észak-Alföld

A puszta télen különleges látványt nyújt. A hortobágyi puszta látnivalói és különleges programjai nemcsak a nyári időszakban, hanem télen is várják a látogatókat. Ha szerencsénk van a Magyarországon őshonos ragadozó madarak közül is megpillanthatunk egyet-kettőt, pihenés vagy vadászat közben.

A Pusztai Állatpark szamarait és kecskéit simogatva, vagy a Madárkorház kis betegei között bolyongva megtapasztalhatjuk az igazi vidéki, friss levegő varázsát. A Hortobágyi Csárda, a Madárpark, a Pusztai állatpark, a Mátai Ménes is egész évben várja a vendégeket.

Vadasparki kalandok

Nézzünk be a Hortobágyi Vadasparkba és megismerhetjük, hogyan alkalmazkodnak a puszta vadjai a téli időjáráshoz. 2014. december 1. - 2015. március 31. között naponta 14 órakor szakvezetéses túra indul a Csárda parkolójából nemzeti parki járművel.
A Vadasparkba érve a séta során megtekinthetők az ember megjelenése előtt ezen a tájon élő, de a civilizáció térhódítása miatt a területről kiszorított állatfajok, mint például farkas, sakál, vadló, keselyű, pelikán, illetve a védett területeken ma is élő vadállatok, vadmacska, róka, görény, őz, réti sas, nyári lúd, batla, nagy kócsag, szürke gém, daru, fehér gólya, fekete gólya. A kifutók kialakítása lehetővé teszi az állatok fotózását is.
A kinti látnivalókon túl a puszta ősi élővilágát bemutató kiállítás, ajándékbolt és büfé valamint egyedi játékelemeket is tartalmazó játszótér várja a kicsiket-nagyokat.
Más időpontban is kérhető járat a +36 30/564-5773 telefonon. A telefonos egyeztetés után a kollégák egy órán belül kimennek a vendégekért a Csárda parkolójába vagy az egyeztetett helyre.
Belépő: 1500 Ft/felnőtt, 700 Ft/gyerek (3-18 éves korig), fizetés a Vadasparkban történik.
Egy járat maximum létszáma: 7-9 fő, nagyobb létszám esetén legalább 1 nappal előre be kell jelentkezni.
A Vadaspark csak szervezett formában látogatható.
A karácsonyi és újévi ünnepnapokon (december 24-26., 31. és január 1.) zárva tartanak.

A Hortobágyi Nemzeti Park területén kialakított bemutató területek, parkok és létesítmények a téli időszakban (2014. december 1. - 2015. február 28. között) korlátozottan látogathatók.

Bővebb információ: www.hnp.hu

hortobagy_tel.jpgKép forrása

 

Szólj hozzá!

Halvasárnap Debrecenben

2014. december 17. 16:04 - Észak-Alföld

A cívisvárosban Aranyvasárnap rendezik meg a Halvasárnapot, legfőképp azzal a céllal, hogy megszeressük a jóízű és minőségi magyar édesvízi halakat, és ne csak e jeles ünnep alkalmával fogyasszuk a belőlük készíthető változatos fogásokat.

2014. december 21-én tehát a karácsony jelképes eledele kerül terítékre a legkülönféleképpen elkészítve a cívisváros főterén.

Halfüstöléssel, roston sült különlegességekkel, kóstolóval, vásárral és egész napos rendezvényekkel várják a vendégeket. www.barabasetterem.hu

ea_debreceni_halvasarnap.jpg

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása