Tudom, mit teszel idén nyáron!

2015. június 03. 09:59 - Észak-Alföld

  1. nyarán rendkívül sokféle programmal várjuk az Észak-Alföldre utazókat. Szinte minden héten akad olyan rendezvény, ami miatt érdemes útra kelnünk, mert sehol máshol nem találunk ugyanilyet. És van itt még valami. Mármint Észak-Alföldön, vagy inkább úgy általában az Alföldön. Ez pedig az alföldi emberek vendégszeretete. Nem az a betanult forma, hanem igazi szívből jövő. Ami viszonzás elvárása nélkül boldogan ad, örömmel segít, mert ilyennek született. Ki nem hiszi, járjon utána! Itt, Észak-Alföldön.

Na és akkor lássuk, mikor - hová érdemes menni a következő napokban, hetekben!?

Június 13-14.: Debreceni Pulykanapok

„Debrecenbe kéne menni, pulykakakast kéne venni…”. A gasztronómiai és kulturális rendezvény középpontjában ezúttal is a pulykából készült ételek állnak. A két napos szabadtéri rendezvényt a Gál Sándor országos hidegkonyhai, cukrászati, terítési bemutató és verseny, valamint profi főzőverseny nyitja, és az amatőr főzőverseny zárja. A két nap során az ételkóstolók, főzőversenyek mellett kirakodóvásár és ingyenes koncertek várják az érdeklődőket.

Június 16-20.: 10. Szolnoki Tiszavirág Fesztivál

Az igényes zene és a minőségi borok rendezvénye - borgasztronómiai kiállítás, színházi előadások, mozi, élő zenei koncertek hazai és nemzetközi előadókkal, kézműves vásár, hajótúra, zöldsátor és gyerek sziget várja a fiatalokat, felnőtteket, családosokat. Szerencsés esetben egy különleges természeti jelenség, a tiszavirág-rajzás is megfigyelhető. De mi a csuda az a Tiszavirágzás? Itt megtudhatjuk.

tiszaviragfesztival2011_tom.jpg

Június 18-21.: II. Jászberényi Zagyva Party Fesztivál

Három színpad, blues, jazz és folk, utcaszínház, utcazene és interaktív képzőművészeti tér, gyerekprogramok, kirakodóvásár, gasztronómia és közösségi programok Jászberény belvárosi zöldövezetében.

Június 23.: Szent Iván Éj, Sóstói Múzeumfalu - Nyíregyháza

A nyári napfordulót az északi és szláv népeknél szokásos nagyszabású ceremónia keretében ünnepeljük. A szentiváni tűz lángra lobbantását követően nagyszínpadi élőkoncerttel, késő éjjel pedig a Nyírség Táncegyüttes tagjainak folklórbemutatójával, s a látogatóinkkal közös tűzugrással pezsdítjük fel 2015 legrövidebb éjszakáját.

Június 26-28.: Tiszaparty Fesztivál, Vásárosnamény

Igazi könnyű zenei fesztivál, amelyen az ország legjobb zenekarai, előadói, dj-i szórakoztatják a Tisza-parti partiarcokat.  Valószínű, hogy itt egy kicsit hosszabb lesz az éjszakánk, mint az előbbi eseménynél…

Szép nyarat, jó szórakozást!

 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása