Alma, sütőtök, páros kolbász... újabb ízelítő az őszi programokból

2014. szeptember 17. 13:40 - Észak-Alföld 2.

Azért mert beköszöntött az ősz és kicsit hűvösebbek a nappalok is, még nem ok arra, hogy otthon maradjunk. Kerekedjünk hát fel, és kóstoljunk bele az ősz ízeibe. Az Észak-alföldi régió ehhez újabb remek programokat kínál. Lesz itt almafesztivál, sütőtök fesztivál, pálinka és páros kolbász fesztivál, tirpák fesztivál, ....íme a részletek.

Debreczeni ZAMAT Pálinka és Pároskolbász Fesztivál, Debrecen
szeptember 18-21.
A Debreceni Egyetem főépülete előtt, gyönyörű nagyerdei környezetben megvalósuló rendezvényen az ország legjobb pálinkáit kóstolhatjuk, és a kiváló nedük mellett színvonalas programok és gasztronómiai különlegességek is várnak bennünket. Megjelennek Debrecen legismertebb éttermei is, akik saját, speciális páros kolbásszal is versenyeznek a résztvevők elismeréséért. A kiállítók sorában kézművesek és hagyományőrzők is szerepelnek. Esténkét remek koncertek lesznek, fellép többek között Budapest Voices, Honeybeast, Péterfy Bori & Love Band, Harcsa Veronika, Ed Philips & The Memphis Petrol - Elvis Live show.
Részletes program a http://zamatfesztival.hu honlapon található.

Csengeri Almanapok, Csenger
szeptember 19-20.
Immár tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Csengeri Almanapokat, ahol a vidék jellegzetes gyümölcsét,  a „Szatmár aranyának” is nevezett almát és az abból készült helyi termékeket ismerhetjük és kóstolhatjuk meg. A rendezvény hagyományőrző gasztronómiai programokból és versenyekből, népi ételek és italok kóstolásából, almavásárból, szakmai konferenciából, termékkiállításból, sport-, képzőművészeti eseményekből áll, melyek megjelenésükben, témájukban is a szatmári hagyományokat kívánják bemutatni
A fesztiválról bővebben itt: http://muvelodesikozpontcsenger.hu/uncategorized/3758

Tirpák fesztivál, Nyíregyháza
szeptember 20-án a Kossuth téren népi ételek, kézműves foglalkozások és néptáncbemutatók lesznek, este a Ghymes együttes zenél.
Bővebb info a www.nyiregyhaza.hu oldalon.

Nemzetközi Sütőtök Fesztivál, Nagydobos
szeptember 20-21.
Középpontban a  messze földön híres nagydobosi sütőtök. Nem is gondolnánk mi mindenféle készíthető tökből, dísztárgyak garmadája, szobrok, játékok. De érdemes megkóstolni a tökből készített ételeket, italokat is, mint a tökös lapcsányka, tökös-mákos rétes, tökbólé, töklekvár és sorolhatnánk. A fesztiválon van tökszobor kiállítás, tökváltó, tökgurító verseny, töklámpás felvonulás, a gyermekeknek tökbábszínház is.
A klasszikus és a „tökre alkalmazott" szórakoztató programok, sportversenyek, színpadi műsorok mellett felvonulnak a környék települései is, hogy bemutassák a maguk hagyományait.
www.nagydobositokfesztival.hu,
https://www.facebook.com/NemzetkoziSutotokfesztival/photos/a.1609257322634957.1073741845.1389255571301801/1609258595968163/?type=1&theater

Hadházi Káposztás Napok, Hajdúhadház
szeptember 26-28.
A háromnapos rendezvénysorozat keretében felelevenítik a település régi időkre visszanyúló, a káposztatermesztéssel és feldolgozással kapcsolatos hagyományait, szokásait. A fesztivál központjában a gasztronómiai és kulturális események állnak. Igazi kulináris élmény jelentenek a különleges káposztás ételek. www.hajduhadhaz.hu
 
Nagydobosi Sütőtök Fesztivál1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr16644627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása