Márton-napi vigasságok a Sóstói Múzeumfaluban

2012. október 18. 09:28 - Észak-Alföld 2.

márton napi libáskodás.jpg2012. november 11-én a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében szervezett Márton-napi vigasságokra várják a  látogatókat a Sóstói Múzeumfaluba, ahol egy teljes nap zajlik majd csak a liba körül!

A kilátogatóknak lehetősége lesz a legszebb libának drukkolni, a kádárok bemutatóját figyelni, néptáncosokat buzdítani, és persze finomakat enni: a Márton-napi vendégváró tízórain kívül (amit Márton nevű látogatóknak egy krajcárja sem bánja) még számtalan libás ételt, Márton püspökkenyerét és egyéb desszerteket, gyógyteát, forralt bort és az idei újbort is megkóstolhatják.

Az alkotó kedvűek Márton-napi lámpást kreálhatnak, lúdtollal írhatnak, vagy az alapfokú liba-hímzéssel ismerkedhetnek. Mindezeket családi vetélkedők és ügyességi versenyek egészítik ki, a „Bájgúnár”, illetve „Butaliba” címek büszke birtokosainak kiválasztásával együtt!

www.muzeumfalu.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr864855694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása