Újra együtt Munkácsy Krisztus-trilógiája

2013. január 10. 12:25 - Észak-Alföld

munkacsy.jpg

A téli borongós napokon sem maradjunk otthon a meleg kályha mellett fórró teát szürcsölgetve, hiszen betérve egy múzeumba csak úgy repül az idő.

A debreceni Déri Múzeumban található Magyarország egyik leggazdagabb kulturális-történelmi gyűjteménye. A múzeum a Munkácsy Mihály által megfestett monumentális Krisztus trilógiának köszönhetően vált leginkább ismertté.

 2012. novemberétől újra teljes Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiája: a Golgota, a Krisztus Pilátus előtt és az Ecce Homo című hatalmas festmények.

Együtt a három műalkotást, még maga a művész, Munkácsi Mihály sem látta.

A festményeken túl a történelmi kapukon és korokon átlépdelve megismerhető még a régió néprajza, egy életfát megmászva feljuthatunk „a csillagos égbolt lakóihoz” az egyiptomi túlvilágra, és eljuthatunk a távol kelet egzotikus tájaira, sőt az új Déri kávézóban rég elfeledett ízeket is kóstolhatunk.

Nyitva tartás: hétfő kivételével naponta 10.00 - 18.00 között

www.derimuz.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr965009935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása