Kis állatkert, nagy élmény! - séta a pingvinekkel

2013. február 08. 09:00 - Észak-Alföld

Az idén 34 éves Jászberényi Állat- és Növénykert az állatok természetszerű bemutatásán túl az oktatást tekinti  fő feladatának, ennek megfelelően alakították ki az országban egyedül álló látványetetési programjukat.

Márciustól októberig minden nap érdekes programokkal és különleges állatbemutatókkal várják a természetszerető kicsiket és nagyokat!

Az állatkert szerves része egy 2 hektáros arborétum is, ahol s három tanösvényt végig járva a madárvédelemmel, az erdők fáival és környezetünk fenntarthatóságával, kapcsolatos információkkal lehetnek gazdagabbak a látogatók.

Egész évben fogadják a hozzájuk látogató gyerek- és felnőtt csoportokat, szakköröket szerveznek, illetve a nyár folyamán zoo-táborba várják az általános iskolás gyerekeket.

Az európai fajmegmentő program keretében találkozhatnak gibbonokkal, afrikai pingvinekkel, különleges dél-amerikai majmocskákkal és leopárdokkal is!

Jaszbereny_pingvinseta2.jpg

A téli időszakban pedig egy igazi kuriózum, a PINGVIN SÉTA  részesei lehetünk, minden nap, hazánkban csak Jászberényben!

 Részletek: www.jaszberenyzoo.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr235067653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása