Merüljön el a régi idők kultúráiban!

2013. szeptember 11. 12:11 - Észak-Alföld

Az őskor, az ókor és a középkor titokzatos és sejtelmes világába invitálja az embereket a Déri Múzeum. Szeptember 13-14.-én régészeti napot tartanak, ahol elfeledett kultúrákkal, elmúlt korok emlékeivel ismerkedhetnek meg a résztvevők.

Pénteken főképp iskolásokat várnak szeretettel Debrecen neves múzeumába, akik az eredeti régészeti leleteket és másolatokat figyelhetik meg közelebbről. A diákok a kerámiarestaurátor munkájába is betekintést nyerhetnek, valamint kilátogathatnak a polgári M3-as Archeoparkba, és jó idő esetén egy  igazi ásatás részesei lehetnek.
A szombati nap ugyancsak érdekes programokat kínál, főként a családok részére. Ezek két helyszínen (Déri Múzeum, Medgyessy Ferenc Múzeum) folynak majd, ahol bárki belekukkanthat, hogyan készítették az újkőkorban az íjakat és a nyílvesszőket, illetve „Elődeink íjászata” címmel bemutatót is láthat.
A kirándulás ezen a napon sem maradhat el. Lesz biciklitúra a zeleméri templomromhoz és az Ördögárokhoz.
Mindemellett mindkét napon filmvetítések és régészeti ismeretterjesztő előadások, játékok (pl.: barlangrajz, agyagedény készítés) szórakoztatják a vendégeket.

Ajánljuk mindenkinek, akit érdekelnek a múlt becses kincsei, és azok feltárásának módszerei!

Részletes program: http://www.derimuz.hu/hirek/2013/regeszet-napja.html

Déri Múzeum.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr655505523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása