Autómentes Nap–ok az Észak-Alföldön is

2013. szeptember 13. 12:02 - Észak-Alföld 2.

EAN_logo_2013_szlogen.jpg1998 óta minden évben szeptember 22-én tartják az autómentes világnapot, mely a társadalom környezettudatosságát hivatott erősíteni.
A 15 évvel ezelőtt útjára indított rendezvénysorozat a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti és baleseti problémákra, a fenntartható, környezet- és emberbarát városi közlekedés előnyeire, valamint a kerékpáros közlekedés fejlesztésének szükségességére kívánja felhívni a városlakók figyelmét. Köztudott, hogy az autók károsanyag-kibocsátása nemcsak a levegőt szennyezi, hanem az üvegházhatást is erősíti, így sürgős változtatásokra van szükség annak érdekében, hogy a Föld ötven év múlva is élhető legyen. Ennek érdekében folyamatosan szigorítanak a környezetvédelmi előírásokon, de sajnos a fejlődő országokban – köztük a világ népességének több mint egyharmadát adó Indiában és Kínában – jóval elmaradottabb szinten állnak a korlátozások, mint Európában vagy az Egyesült Államokban.

Nézzük, hol csatlakoznak ehhez a világnaphoz a régióban!

Vásárosnaményban szeptember 20-án tartják e jeles napot. Több helyszínen, színes és érdekes programokkal - mint például szűrővizsgálatok, ügyességi versenyek, kézműves foglakozások, környezetbarát háztartás, sportág bemutatók, kerékpáros verseny… - várnak mindenkit.
Bővebben a programokról: www.vasarosnameny.hu

Európai Autómentes Nap (1).jpg

Szeptember 20-22. között a Nyírségi bringás napokra és Autómentes Családi Napra hívnak a Nyírségbe.
Lesznek koncertek, Robinson Kupa Terepkerékpár Verseny, kerékpáros felvonulás. Szeptember 22-én az Autómentes családi nap keretében kerékpáros teljesítménytúrát is szerveznek. Ügyességi pályán is kipróbálhatjuk magunkat, ezen kívül egészségügyi tanácsadás, zsírtömeg indexmérés, cukorszint és vérnyomásmérés, kerékpár szerviz, arcfestés, lufi hajtogatás, kézműves foglakozások, környezettudatosságra nevelő programokat is tartanak.

Utazz vonattal, válts kisvonatra! – Mert vonattal utazni jó! Szeptember 21-22-én a Hortobágyon is autómentes napok
Helyszín: Hortobágy-halastavi Kisvasút
Ezen a hétvégén a Hortobágyi-Halastóra érkező MÁV vonatokhoz igazítva indítják a járatokat. Aki MÁV menetjegyét felmutatja, a távolsággal arányos kedvezményt kap a halastavi kisvasút menetjegyének árából.
Információ: Tel.: 52/589-000, E-mail: info@hnp.hu, www.hnp.hu

Szolnokon szeptember 22-én a Széchenyi Parkerdőből gyalogos túrát szerveznek a Pótharaszti erdőbe.
Előző nap gyalogos és kerékpártúrákon lehet részt venni, és „Amit az erdőről tudni kell” vetélkedőn is próbára tehetjük a tudásunkat.
További információ: www.nefag.hu

Túrázók_a_Széchenyi_parkerdőben.jpg

Jászberényben már szeptember 15-én megtartják az autómentes napot, a szeptember 13-án kezdődő Jászság Expo és Fesztivál harmadik napján.
Gördülő bejárás, kerékpáros bemutatók, ügyességi versenyek, kalandpark, színpadi bemutatók, műsorok, kerékpártúra és még sok érdekes programmal várják az érdeklődőket.
Részletes program: http://jaszberenyiprogramok.hu/

Légy Te is részese a mozgalomnak! Mozdulj a tiszta levegőért!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr755508796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása