Krúdy Napok és Szindbád fesztivál

2013. október 14. 14:15 - Észak-Alföld

A hétvégén - a hagyományokhoz hűen - a város híres szülöttére, a modern magyar prózaírás kiváló mesterére, Krúdy Gyulára emlékeznek Nyíregyházán. Több helyszínen idézik fel az író munkásságát, kiállítások nyílnak – igazi programkavalkád várja műveinek kedvelőit.
Különleges lehetőség arra, hogy népszerű írónk életével, munkásságával közelebbi kapcsolatba kerüljünk, illetve egy régmúlt korral ismerkedjünk meg.

A rendezvény pénteken veszi kezdetét az Krúdy Gyula szülőházánál. Szombaton a századforduló hangulata elevenedik meg a Kossuth téren. Korabeli ruhákba öltözött fiatalok, vásári forgatag és mutatványosok, omnibusztúra, csak néhány a korszakot felidéző elemek közül.
Az irodalom és a kultúra mellett a gasztronómia is kiemelt szerepet kap. Az érdeklődők megkóstolhatják az író kedvenc ételeit, a Krúdy-csemegéket, valamint Krúdy-receptekkel is gazdagodhatnak.
A programok lezárásaként fellép Magyarország egyik legnépszerűbb jazz zenekara, a Hot Jazz Band.

Időpont: 2013. október 18-19., Nyíregyháza

nyirseghir-krudy-sajto-01-650.jpgFotó: nyírséghír

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr385567693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása