„HoFi” – főszerepben a „híres rónaság”

2013. október 15. 14:10 - Észak-Alföld

„Hortobágy-rajongók” és a filmek szerelmesei figyelem!178.jpeg

Október 18. és 21. között a debreceni Apolló mozi különleges műsorral várja a mozizni vágyókat. Mind a négy napon 17:00-kor, a 40 éves Hortobágyi Nemzeti Park tiszteletére, felidézik annak múltját, bemutatják jelenét. A vászonra varázsolt festői tájak, csodálatos állatvilág, valamint ma is élő pásztorhagyományok ámulatba ejtik a filmezőket.
A filmvetítések után neves szakemberek segítenek megérteni a látottakat, kezdeményeznek beszélgetéseket. A mozi épületének előterében rendezett kiállítást sem érdemes kihagyni.
121 Daru NIK_6726 LisztesL.JPG

A hazai filmremekeket felvonultató estéken mindenki megtalálja a neki tetszőt. A dokumentumfilmek egy új világot tárnak a nézők elé vagy épp ellenkezőleg nosztalgikus élményt váltanak ki belőlük.
A nagyszerű magyar filmklasszikusoknak köszönhetően különböző emberi sorsok bontakoznak ki a szemük előtt. A Talpunk alatt fütyül a szél a betyárvilágot hivatott bemutatni. Az „eastern” főhőse, Farkas Csapó Gyurka megszökik a börtönből és visszatér a pusztára bosszút állni az őt feladókon.
Hétfőn pedig egy igazi szerelmi dráma, a Sárga rózsa bontakozik ki a vásznon. A katonaságból visszatérő csikósbojtár megtudja, hogy szerelme csalfa volt hozzá. A lány szerelmi bájitalt kever, de a terv nem úgy végződik, ahogy ő azt várta...

sárgarózsa.jpg

A felejthetetlen élmények, izgalmak garantáltak!

A programok ingyenesen látogathatóak.
Helyszín: Apolló Mozi (Debrecen, Miklós utca 1.)
Részletek: www.apollomozi.hu

Képek forrásai: itt és itt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr245569568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása