Debreceni Mézeskalács Fesztivál

2013. július 24. 11:57 - Észak-Alföld

Július 27-28. Debrecen, Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum

Debrecenben nagy múltra tekint vissza a mézeskalácsosság mestersége. A hagyományőrző rendezvény célja a Debrecen nevéhez szorosan kapcsolódó mézeskalácsosság bemutatása, illetve a méz tradicionális felhasználási lehetőségeinek megismertetése. A program azonban nem csak az ismeretátadásról szól, hanem kellemes, szórakoztatókulturális rendezvény. A gyerekek kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, díszíthetnek mézeskalácsot és részesei lehetnek a mézeskalács házikó építésének! Lesz zene, tánc és sok más érdekes produkció. Népi iparművészek kínálják portékájukat, és bemutatják, hogy hogyan készítik azokat. Sőt meg is lehet kóstolni a mézből készült márcot, vagy a mézsert és a sokféle mézeskalácsot!

Szeretettel várják a kicsiket és nagyokat erre a múltidéző, a régi vásárok hangulatát megelevenítő, bensőséges, családias fesztiválra!
Info: www.derimuz.hu 

Debreceni_Mezeskalacs_Fesztival1.jpg

Szólj hozzá!

Észak-Alföld is ott lesz Tusványoson, gyertek!

2013. július 23. 14:11 - Észak-Alföld

A mi időnk! mottóval kezdődik egy év híján negyedszázada az idén július 23-28. között a XXIV. Bálványosi Nyári Egyetem és Diáktábor.

2013. július 26-27-énTusnádfürdőn, a Tusványos 2013 rendezvényen az ALFÖLD TURISZTIKAI RÉGIÓK napján mi leszünk az egyik házigazdák, Dél-alföld mellett. Gondoskodunk a jó alföldi hangulatról  és ízekről is, sőt, még nyereményeket is viszünk, amiket az esti nagykoncertek előtt fognak kisorsolni.

Az alábbi programokkal várjuk a látogatókat:
- hajdúszoboszlói Pávai Vajna ásványvíz kóstoltatás
- Pálinkakóstoltatás a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend jóvoltából
- igazi házi szatmári szilvalekvár kóstoltatás
- Gyulai Kolbász kóstoltatása
- Segway PT

Szatmári szilvalekvár.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Szoboszlói Folkhétvége – népzenei, népművészeti fesztivál

2013. július 23. 12:41 - Észak-Alföld

Július utolsó hétvégéjén a népművészeté és a néptáncé a főszerep Hajdúszoboszlón.

Július 26-28. között a színes forgatagban a népművészet mesterei változatos bemutatókkal várják az érdeklődőket a kézművesek utcájában. Esténként országos, nemzetközi hírű népzenekarok, szólisták, táncosok nyújtanak maradandó élményt. Mindhárom este táncházzal zárul a program.

A három napos program sorozat fellépői többek között a Cimbaliband, a Ghymes, a Csík Zenekar, a Tükrös Zenekar, a Kosteleki néptánccsoport, a Kalotaszegi néptánccsoport
A fesztivál ideje alatt a Harangház mellett: Kézművesek utcája – népi kismesterségek bemutatója és vására

Részletek itt.

Szoboszloi Folkhetvege_Hajduszoboszlo.JPG

Szólj hozzá!

Jazznapok Debrecenben

2013. július 22. 12:52 - Észak-Alföld

július 25-28. között ismét a jazzzenétől lesz hangos Debrecen.

A Debreceni Jazznapok az egyik legrangosabb jazz esemény Közép-Európában. Az 1972 óta megrendezett 34 fesztivál már több millió érdeklődőt vonzott a cívisvárosba. A rendezvényen a jazz legkülönbözőbb stílusait játszó hazai- és világsztárok lépnek színpadra.
Fellépők: Debreceni Jazz Együttes; Csepregi–Rátonyi Duo; Fonay Tibor Trió; Nigun Kvartett; Gotthárd–Kovács–Geröly Trió; Jász András Kultúrfunk; Tóth Viktor Tercett; Fusio Group; Triad; Dresch–Lukács Duó; Seven Talents; Kalmár Trió ; Monamo; Finucci Bros Quartet; Quartessence és Lukács Eszter; Debrecen Dixieland Jazz Band
Részletes program itt!
Debreceni Jazznapok.jpg

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása