Egy különleges téli éjszaka a MODEM-ben

2013. december 21. 12:32 - Észak-Alföld 2.

A debreceni MODEM december 27-én a tavalyihoz hasonló derűs, változatos programokat kínáló összművészeti összejövetellel zárja az évet.

uuu.jpg

Ezen a napon mindenki kedvezményes belépővel tekintheti meg az aktuális tárlatokat, azaz a mai kínai képzőművészet látványos alkotásait felvonultató Az új spektákulum című kiállítást, a horror és pszichothriller hatásaival átitatott Halálos természetet és Ország Lili titokzatos labirintusait.
A tárlatokon szakavatott vezetéssel, magukkal a kiállító művészekkel is végigsétálhat a látogató. A kiállítóterek délben nyitnak, és 23 óráig látogathatók.

Névtelen.jpgKép innen

A szervezők a családokra is gondoltak, a kínai kiállítás keretében sokféle izgalmas társasjáték várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt. A jó hangulatról színházi előadás, filmklub, jazz, szinti-pop és mediterrán zene gondoskodik majd.
A Debreceni Egyetemi Színház Alkalmi Társulata egy tündérvilágba csábítja a résztvevőket. Előadásában Weöres Sándor versei és dalokba öltöztetett költeményei csendülnek fel zongorán, gitáron és énekhangon. Az Eastwing formáció zenéjében különféle kultúrák találkoznak (indiai, hazai cigányzene, autentikus magyar folk, jazz), de fellép még a LED, a Malaga Quintet is.
Az estét Fűszer-Csemege zenei foglalkozás zárja. Zöld Szamár kávézóban felidézik a nyári kerti hangulatokat jelen idejű zenékkel, babzsákos hangulattal és lávalámpával.

Jegyárak és további információ: itt
A belépőjegy az összes kiállítás megtekintésére feljogosít.

Forrás: modemart.hu

Szólj hozzá!
Címkék: Debrecen MODEM

Újabb úszórekordra készülnek a bátori sárkányok

2013. december 19. 13:18 - Észak-Alföld 2.

MÁSODIK HIVATALOS GUINNESS REKORDKÍSÉRLET NYÍRBÁTORBAN!

a5dee58529c55a2b674c134730d3d2b7.jpg

December 20-án déltől másnap délig a Sárkány Fürdő sport úszómedencéjének egyik sávjánál folyamatosan, egymást váltva vetik magukat bele a vízbe a Bátori Sárkányok Úszóegyesület csemetéi.  A rekordhoz a további sávokban úszó érdeklődők által megtett távok is hozzáadódnak.
A 24 órás úszás első magyar rekordját 2012 decemberében állították fel ugyanitt. Akkor 216 úszó, egymást váltva, 677 kilométeres távolságot tett meg a létesítmény uszodájában. Azonban nemrég a dunaújvárosiak 1375 kilométerrel javítottak eredményükön.

Azért, hogy újra a nyírbátoriaké legyen a dicsőség, kérnek mindenkit, hogy járuljon hozzá a cél eléréséhez. A rekordkísérlet résztvevői között kisorsolják Hosszú Katinka, háromszoros világbajnok, világcsúcstartó úszó dedikált fotóit is.

Segíts Te is az egyesületnek! Ússz, amennyit bírsz, legyen az 100 méter vagy több kilométer!

1-kapas-600x400.jpg

23424_kis_gerg___large_normal.jpg

Fotó: MTI, Illyés Tibor
A rendezvény fővédnöke Kis Gergő, kétszeres Európa-bajnok, kétszeres világbajnoki bronzérmes, olimpiai 6. helyezett úszó. Vendég lesz továbbá Kapás Boglárka, Európa-bajnok, szintén olimpiai hatodik helyezett, aki a nyírbátoriak első rekordfelállításánál is közreműködött. A két híresség szintén bekapcsolódik a távúszásba.

Ha Te vagy barátaid szívesen részt vennétek a rekord felállításában, jelentkezzetek a következő elérhetőségek egyikén!
Sárkány Wellness és Gyógyfürdő pénztára
Telefonszám: +36-42/510-482
Kaliba Viktor egyesületi titkár
Telefonszám: +36-70/941-7665
kalibav@gmail.com

Forrás: www.batorisarkanyok.hu

Szólj hozzá!

Csúszkálj a Nagytemplom előtt!

2013. december 18. 14:16 - Észak-Alföld 2.

Itt a tél, irány korcsolyázni!

Ha imádsz siklani a jégen, vagy csak szeretnéd kipróbálni, hogy milyen másokkal csúszkálni, akkor óriási hírünk van a számodra. Péntektől Debrecenben ingyen korizhatsz, az újonnan kiépített Kossuth téri jégpályán

20-án nyit a pályaKép innen

A mobil jégpályán, mely az adventhez kapcsolódó debreceni programokat kiegészítő meglepetésként kerül kialakításra, az utolsó simításokat végzik.
A 25×30 méteres jégpályán egyszerre 150-200 fő korcsolyázhat majd.
A mobil létesítmény mellett korcsolyakölcsönző és öltöző, melegedő is fogja várni a korisokat. Január 6-ig (ha lesz rá igény, tovább is) minden nap délelőtt 10-től késő estig lesz nyitva a terep a csúszkálni vágyók számára.
A pályát, melyet a
DH Szerviz Kft. épít és üzemeltet, kerítéssel kerítik körbe. Azért, hogy mindenki sorra kerülhessen, időnként lezárják majd a pályát, a fent lévőket pedig megkérik, hogy adják át a helyüket az újaknak. Azért, hogy a várakozók se unatkozzanak, adventi programokat is szerveznek a pályára, illetve köré.

Íme néhány kép a munkálatokról:

Fotók: hajdupress.hu, Miskolczi János

A korcsolyapálya kialakításában az is nagy szerepet játszott, hogy az Oláh Gábor utcai műjégpályát - ahol korábban szabadtéren lehetett korcsolyázni - idén már nem nyithatott ki. Ugyanakkor a jövőben a tervek szerint újra lesz majd szabadtéri korcsolyapálya, valószínűleg a Nagyerdei Stadion területén.

Addig pedig, míg erre a beruházásra sor kerül, élvezzük az ingyenes, főtéri mobil jégpályát!

 Forrás: dehir.hu

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása