Húsvéti ajánló Észak-Alföldről

2014. április 16. 13:55 - Észak-Alföld 2.

Országszerte, így az Észak-alföldi régióban is izgalmas programok lesznek az ünnep alkalmából, mint a tojáskeresés, kézművesek, állatsimogató, gasztronómiai és népszokások elevenednek meg. Útra kelhetünk így akár már nagypénteken, hogy több rendezvényen is részt vehessünk.
Ízelítőül…

Hortobágyi Húsvét
Húsvét hétvégéjén minden nap tárt kapukkal, változatos programokkal vár kicsiket és nagyokat a Hortobágy.
A Vadasparkban a gyerekeket tojáskereső játék és arcfestés is várja. Motorcsónakázásra is lehetőség nyílik a Hortobágy folyón, április 19-21.: 9.00-18.00 óra között óránként indul a program a Kilenclyukú híd lábától. A Pásztormúzeum, körszínnél a néprajzi kiállításokban tavasz totó várja a vendégeket.
A Kézművesudvar – Húsvétoló program keretében tojáskereső játék, húsvéti kvíz, tojásfestés és húsvéti kézműves foglalkozások, arcfestés, kézművesvásár, népi és asztali játékok kipróbálására nyílik lehetőség.
A Hortobágy-Halastavi Kisvasúton húsvéti vonatozáson vehetünk részt. A mozdonyuk, a Sziktipró is ünnepi díszbe öltözve várja majd a látogatókat.  Húsvétvasárnap a 10:00-kor és a húsvéthétfőn 14:00-kor induló járatokon ingyen utazhatnak azok a gyerekek, akik elszavalnak egy szép locsolóverset a kisvasút indítóállomásán. Napközben a gyerekek egy útmutató segítségével megkereshetik a nyuszi által elrejtett tojásokat, valamint új játszóterünk is rendelkezésükre áll! A Pusztai Állatparkban állatsimogató, piros-tojás keresés, kézműves foglalkozások várnak. A hortobágyi madárparkban Húsvét alkalmából a gyerekeket egész napos foglakozás, mint például kifestő, gipszfigura festés várja, valamint madarakkal is fotózkodhatnak.10.00 és 13.00 órától solymászbemutató, 11.00 órától húsvéti tojáskeresés várja az érdeklődőket.
A Mátai Ménes szekértúrákat is indít az ünnep alkalmából, melynek keretében visszautazhatunk az időben és megcsodálhatjuk az ősi tájat, a pásztoréletet, a hagyományos pusztai állattartást, a régi háziállatokat. Pecsétgyűjtő játékot is hirdetnek ezen a hétvégén a Hortobágyon. A belépőhöz pecsétfüzet jár, amelyben figurás pecséteket lehet gyűjteni az egyes helyszíneken. Ha kigyűlt az 5 pecsét, értékes nyeremények találnak gazdára.

Falusi Húsvét
A húsvét második napján (április 21.) megrendezett népszokás-bemutató hagyományosan a Nyíregyháza-Sóstófürdői Múzeumfalu évadnyitó rendezvénye. A népi hiedelmek, hagyományok köré felépített jeles napi program népművészeti kirakodóvásárral, utcaszínházzal, folklórprogrammal és eltérő felekezetek húsvéti asztalait bemutató kamara-kiállításokkal egészül ki. A nap folyamán a hagyományos húsvéti locsolkodásra is sort kerítenek.

Sostoi Muzeumfalu_Falusi Husvet6_1.JPG

 

Húsvéti locsolkodás
A Hajdúböszörményi Tájházak érdekes programokkal várnak mindenkit április 19-én.
Kicsik és nagyok megismerkedhetnek a tojásdíszítés népi technikáival, kinek kedve támad húsvéti vetélkedőn, tojásvadászaton is részt vehet, illetve lehet pályázni locsolóversíró- és tojásfestő versenyen.

Kumánia húsvét - éjszakai fürdőzéssel
április 20-án Húsvét alkalmából a gyerekeket izgalmas programok, érdekes meglepetések várják, de a felnőttek is jól fogják érezni magukat egy éjszakai fürdőzés keretében.

Húsvéti Családi Programok az Aquaticumban
április 20-21-én színes programokkal várják a családokat Debrecenben is: Húsvéti kézműves foglalkozás és tojáskeresés, Vízi aerobik, Szauna programok, meglepetések…

Éjszakai fürdőzés Martfűn
április 19-én ismét éjszakai fürdőzés a Martfű Termál SPA-ban
.
Pihentesd testedet és lelkedet, s közben nézz meg egy remek filmet!

Hungarospa Húsvét
Pezsdítően jó húsvéti programokkal készülnek a hajdúszoboszlói fürdőkomplexumban! Az április 19-21-i hosszú hétvégén jó idő esetén a nyár hangulatát megidéző tradicionális strandrészt ajánlják a Hajdúszoboszlón ünneplő vendégek részére, melyet a Gyógyfürdőn keresztül tudnak igénybe venni. Rossz idő esetén sem marad senki élmények nélkül, hiszen az Aqua-Palace vízipalota és a fedett uszoda minden igényt kielégítenek. Az Aqua-Palace pénteken, szombaton és vasárnap is 22:00 óráig várja a látogatókat! Ráadásul a Gyógyfürdő felújítása miatt most 20 % kedvezménnyel vehető igénybe a Strandfürdő!

Nyuszi Futás, Rallycross
április 19-én Nyuszi Futást rendeznek Hírességekkel a Városi Stadionban meglepetés programokkal, április 20-21-én pedig Húsvéti Nemzetközi Rallycross Évadnyitót tartanak Máriapócs-külterületén.

Nemzetközi Cinkefőző Verseny és Hagyományőrző Húsvét
április 19-21.  Szatmárcseke, Kölcsey Ferenc Általános Iskola

Szólj hozzá!
Címkék: Húsvét

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr996042777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása