Kenderes Napok

2014. július 25. 11:43 - Észak-Alföld 2.

Az ukrán-magyar határon fekvő Beregdaróc ad otthont minden év augusztusában ennek az igen kedves és egyedi hagyományőrző fesztiválnak.

Augusztus 1-2. Beregdaróc

A rendezvény keretében a kenderfeldolgozás népi mesterségét mutatják be színes kulturális programok, kíséretében, amelyre a beregi emberektől megszokott szeretettel várják az érdeklődőket. A kézművesek utcájában régi és új népi mesterségekkel ismerkedhetünk, a házias étkek utcájában finom étkeket kóstolhatunk, és a települést falulátogató kisvonattal is végigjárhatjuk.

A fesztivál részletes programja a www.beregdaroc.hu oldalon.

beregdaroc.jpg

Szólj hozzá!

A dió hazája, Milota

2014. július 21. 14:07 - Észak-Alföld 2.

A Nemzetközi Diófesztivál olyan gasztronómiai rendezvény, amely az országosan elismert, világhírű termékhez az M10-es milotai dióhoz kötődik. A rendezvényre ellátogatva megismerhetjük, sőt meg is kóstolhatjuk a már rég elfeledett dióból készült ételeket.

2014. Július 26-27., Milota


dió-1024x682.jpg
A Diófesztiválon szemtanúi lehetünk, hogyan sülnek a kemencében a finomabbnál-finomabb diós sütemények, illetve megismerkedhetünk a zöld dió befőtt elkészítésének hagyományos módjával is. A rendezvény keretein belül megvalósuló főzőverseny alapfeltétele a diós sütemény készítése.
A fesztivál kulturális programokban is bővelkedik, hagyományőrző együttesek, tánccsoportok, népdalkörök gondoskodnak a látogatók szórakoztatásáról. A nap folyamán híres sztárvendégek is fellépnek, akik garantáltan emlékezetes előadásokkal szórakoztatják majd a közönséget.

Szólj hozzá!

Meséld el Te! - a középkori templomok útját

2014. július 21. 13:22 - Észak-Alföld 2.

Ahány túra, annyi mese!

Meséld el te! - így szól a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. felhívása. Mesélésre invitál, szöveggel, fotóval, előre elkészített layout, vagyis tördelési minta segítségével.

A Középkori templomok útja megismeréséhez, megismertetéséhez ezúttal nem hallgatóságot, hanem mesélőket keresnek, olyan túrázókat, akik képekben és szavakban is megörökítik emlékeiket. A „Meséld El Te!” pályázati felhívás olyan túrázókat keres, akik elindulnak a Középkori templomok útja bejárására és szeretnék megörökíteni, megosztani élményeiket. Olyan lehetőséget nyitnak a túrázók, vándorok, kultúrát keresők előtt, amelyre nem volt példa korábban. Azt kérik, ők meséljék el másoknak élményeiket, ők tegyenek tanúbizonyságot arról a páratlan kincsről, amelyet a Középkori templomok útja tartogat. Fotósok, mesélők, túrázók figyelem, indul az év egyik legnagyobb kalandja!

A pályázatok feltöltésére 2014. szeptember 7-én éjfélig van lehetőség. Ezután kerül sor a zsűrizésre szeptember 14-ig, majd az eredményhirdetésre, illetve a díjátadásra 2014. szeptember végén.

A pályázathoz természetesen díjak is dukálnak.

További információ a www.temple-tour.eu vagy a www.templomut.hu honlapon. A szerkesztő felület közvetlenül is elérhető az alábbi címen: meseldelte.templomut.hu.

A felhívás itt is közvetlenül elérhető:
https://www.dropbox.com/s/kkuceqczzgom3uz/Meséld%20El%20Te%20-%20Felhívás.pdf

Jó mesélést!

csaroda.jpg                                                                         Csaroda

 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása