A Nemzetközi Diófesztivál olyan gasztronómiai rendezvény, amely az országosan elismert, világhírű termékhez az M10-es milotai dióhoz kötődik. A rendezvényre ellátogatva megismerhetjük, sőt meg is kóstolhatjuk a már rég elfeledett dióból készült ételeket.
2014. Július 26-27., Milota
A Diófesztiválon szemtanúi lehetünk, hogyan sülnek a kemencében a finomabbnál-finomabb diós sütemények, illetve megismerkedhetünk a zöld dió befőtt elkészítésének hagyományos módjával is. A rendezvény keretein belül megvalósuló főzőverseny alapfeltétele a diós sütemény készítése.
A fesztivál kulturális programokban is bővelkedik, hagyományőrző együttesek, tánccsoportok, népdalkörök gondoskodnak a látogatók szórakoztatásáról. A nap folyamán híres sztárvendégek is fellépnek, akik garantáltan emlékezetes előadásokkal szórakoztatják majd a közönséget.