Pünkösdi programajánlónk

2016. május 09. 15:06 - Észak-Alföld

A pünkösdi hosszú hétvégén érdemes lesz kimozdulnia otthonról és ellátogatnia az Észak-Alföldre. Összegyűjtöttük, hogy milyen izgalmas programot tartogat a régió. Íme:

Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő, Sóstói Múzeumfalu:

Nyíregyházán a hagyományokhoz híven idén is megidézik a régi falusi pünkösdöket. Néptáncos közreműködők mutatják be a pünkösdi királyválasztás és királynéjárás népszokásait. Majd a májusfa „kitáncolásába” lehet bekapcsolódni. A vállalkozó kedvűek ügyességi és logikai játékokban vehetnek részt, s helyes válaszaikkal a „Legügyesebb”, „Legerősebb”, „Legeszesebb” cím és jutalom boldog tulajdonosai lehetnek. A címet egy éven keresztül viselheti a győztes, mert ez is „olyan, mint a pünkösdi királyság”.

punkosd_sostoi_muzeumfalu.JPG

A játszóudvarban pedig kicsik és nagyok egyaránt találni fognak kedvükre való elfoglaltságot.

Időpont: 2016. május 16.

Helyszín: Sóstói Múzeumfalu További információ: www.muzeumfalu.hu

 

Ondódi Pünkösdi Királyválasztás és Gyermeknap, Debrecen

Debrecenben az Ondódi Pünkösdi Királyválasztás és Gyermeknapon ugyancsak kiderül, hogy ki a legügyesebb ifjú vagy férfi a környéken. Bárki jelentkezhet, aki elmúlt 16 esztendős, jeleskedik póznamászásban és egyéb ügyességi próbákban. A pünkösdi király jutalma egy hordó sör és egy CAMPUS napijegy. A bátor legények a helyszínen jelentkezhetnek!

A nap folyamán a résztvevők vidításáról zene, tánc, maskarások, testük gyarapodásáról pedig BÜFÉ gondoskodik. 18.00-tól pedig utcabáli forgatag szórakoztatja a nagyérdeműt.

Időpont: 2016. május 14. 10.00 – 22.00

Helyszín: DMK Ondódi Közösségi Háza

 

Pünkösd a Hortobágyon

A hortobágyi kiállító- és bemutatóhelyek ugyancsak változatos programlehetőségekkel várják a látogatókat. A vasárnapi és hétfői pünkösdi versengés számai a népi ügyességi és kvízjáték, ill. tárlatvezetésen való részvétel a Hortobágyi Nemzeti Park kiállításaiban.

punkosd_sostoi_muzeumfalu_1.JPG

A Pásztormúzeumban, kombinált kiállítási belépő vásárlásával pecsétgyűjtő játék kezdődik, ami a Kézművesudvarban folytatódik. A sikeres versenyzők közül naponta kisorsolják a „pünkösdi kiskirályt vagy kis királylányt”.

A Kézművesudvarba nincs belépőjegy, a kézműves foglalkozások pedig a Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpontjában váltott kézműves tallérral vehetők igénybe, amellyel azonban most az „egyet fizet kettőt kap” akcióban két kézműves foglalkozást adnak.

A mai kor emberéhez szeretnék közelebb vinni azt a régen természetesnek számító tudást, hogy egyszerű alapanyagok és szerszámok felhasználásával nagyon sok használati tárgyat, játékot elkészíthetünk, pusztán a kezünk munkájával, így ingyenes kézműves mesterségbemutatókon szintén részt vehetnek az idelátogatók.

Időpont: 2016. május 14-16.

Helyszín: Hortobágy

Belépődíj: Programonként változó

További információ: http://www.hnp.hu

 

Pünkösd a hajdúszoboszlói Hungarospa-ban

A hajdúszoboszlói fürdőkomplexum pünkösdkor szauna szeánszokkal és zenés esti fürdőzéssel, habparty-val várja a fürdőzés szerelmeseit. Hétfőn a gyerekeket Miki Mini Party szórakoztatja.

Időpont: 2016. május 15-16.

Helyszín: Aqua-Palace élményfürdő

Belépődíj: egész napos felnőtt: 3400 Ft, 17 óra után: 2400 Ft

További információ: http://hajduszoboszlo.hu/rendezvenyek/punkosd-a-hungarospa-ban

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakalfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr108699692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása